Siła hamowania na tył
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Siła hamowania na tył
Siema
Mam do was pytanko jak rozkłada sie sila hamowania na przod a na tyl? Mam scirocco z przodu tarcze 239mm z tyly 226mm pompa seryjna 20,6mm z korektorami hamowania od bebnow. W sciro nie ma zadnego korektora na belce.
Ciekawi mnie jakie powinno byc cisnienie na tyle przy tych tarczach a jakie jest przy koraktorach od bebnow.
I tak w ogole jak to sie porownuje z przednimi kolami
pozdr
Mam do was pytanko jak rozkłada sie sila hamowania na przod a na tyl? Mam scirocco z przodu tarcze 239mm z tyly 226mm pompa seryjna 20,6mm z korektorami hamowania od bebnow. W sciro nie ma zadnego korektora na belce.
Ciekawi mnie jakie powinno byc cisnienie na tyle przy tych tarczach a jakie jest przy koraktorach od bebnow.
I tak w ogole jak to sie porownuje z przednimi kolami
pozdr
- mk2manhattan
- Ma gadane
Siła hamowania na tył
hmm jesli nie masz kolektorka podłaczonego do belki to powinienes miec przy pompce chamulcowej takie dławiki a kolektorek działa na zasadzie unoszącej sie tylniej belki im wyzej belka tym słabiej chamuje a dławiki cały czas dawają słabiej na tył o ile sie nie myle
-
- Ma gadane
Siła hamowania na tył
he tyle to ja wiem
interesuje mnie czy korektory na pompie roznia sie mocno dla tarcz i dla bebnow
interesuje mnie czy korektory na pompie roznia sie mocno dla tarcz i dla bebnow
- mk2manhattan
- Ma gadane
-
- Ma gadane
Siła hamowania na tył
roznica jest na pewno bo to sa dwa rozne numery w aso ale cena nowego ejst straszna:D
- mk2manhattan
- Ma gadane
Siła hamowania na tył
wg mnie te od bebnow powinny spokojnie dac rade a to ze inny nr to nie patrz na to (przystosowane do innego auta itp to jest inny nr) no coż trzeba kombinowac.. do odwaznych swiat nalezy:)
-
- Ma gadane
Siła hamowania na tył
niby daja rade ale zdarza sie ze kola tylne przy ostrzejszym hamowaniu sie blokuja a przod jeszcze nie wiec cos nie jest ok roznica jest na pewno nie tylko nr
podobno od felicji sa podobne ale nikt tego nie sprawdzil chyba
podobno od felicji sa podobne ale nikt tego nie sprawdzil chyba
-
- Mały gagatek
Siła hamowania na tył
a nie masz czasami zmienionych przewodow na pompie ? bo troche dziwne ze tyl sie blokuje ;D
-
- Ma gadane
Siła hamowania na tył
przewody sa oryginalne
wcale nie dziwne bo wiekszosc ludzi po wymianie bebnow na tarcze zauwaza takei zachowanie
wcale nie dziwne bo wiekszosc ludzi po wymianie bebnow na tarcze zauwaza takei zachowanie