Golf 3 odbijający pedał od sprzęgła
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie, od pewno czasu słabo odbija mi pedał od sprzęgła. Tzn zatrzymuje się w połowie i dopiero po chwili odbija do końca, biegi wchodzą tak jak wchodziły, to problem z linka, czy kończy się już sprzęgło? linka była wymieniana jakieś półtorej roku temu.
Re: Golf 3 odbijający pedał od sprzęgła
W czwartek biegi już wgl nie chciały wchodzić, po kilku godzinach wszystko wróciło do normy, dojechałem do mechanika, zostawiłem samochód. W piątek mechanik wymienił mi podobno linkę i olej w skrzyni, biegi teraz wchodzą normalnie, chociaż problem z pedałem sprzęgła nie minął, dlatego zastanawiam się nad wymianą sprzęgła.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Zobacz w jakiej pozycji znajduje sie lapa przy skrzyni. Powinna byc pochylona (na godzinie 7, jezeli jest prawie poziomo to tez swiadczy o konczacym sie sprzegle.
Re: Golf 3 odbijający pedał od sprzęgła
Łapa przy skrzyni jest praktycznie poziomo, dzisiaj jadę odstawić samochód do mechanika na zmianę sprzęgła i od razu kupię linkę z ręczną regulacją, bo te samoregulujące są bardzo kiepskie. Zobaczymy jak będzie po wymianie wszystkiego.
Sprzęgło wymienione, linka tak samo, wszystko elegancko chodzi, tylko po dłuższej jeździe, pedał od sprzęgła skrzypi jak stare wyro, nie mam pojęcia od czego.
WD psikalem, słabo zadziałało, muszę kupić jakiś lepszy smar i sprawdzić.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Przy mechanizmie pedałów jest sprezyna odbijajaca zobacz cy jest na miejwscu czy sie nie podnienała albbo wyskoczyła
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;