Mam problem ze skrzynią już wiem że popełniłem zile doczytane na forum odkręciłem śrubę typu torx z przodu skrzyni i mam problem z biegami 1 i 2 normalne tylko że na forach podawane jest że tam są 3 śruby torx a u nie jest tych śrub 4 3 pionowo na prawo i jedna wyżej na lewo całkiem osobno odkręciłem tą z lewej a sytuacja była na tyle nie fortuna że głównym powodem pył czujnik cofania zmieniłem go i chciałem sprawdzić oczywiście wrzuciłem bied i czujnik był dobry tylko wtedy chyba nie była wkręcona śruba przepuszczam że to mogła być regulacja wodzików ale nie jestem pewny.
moje pytanie jest takie czy można ustawić wszystko na swoje miejsce bez wyciągania skrzyni?
Golf II 1.3 kat 4 biegowy
Problem ze skrzynią
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Problem ze skrzynią
szukaj nowej skrzyni
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Problem ze skrzynią
Po próbie ustawienia bez wyciągania mogę tyle napisać wziołem samochód do sprawdzenia przejechałem się jakie 300 m wszystkie biegi były lecz gdy wrzuciłem wsteczny okazało się że nawet on jest następnie próbowałem ruszyć i wszystko ok lecz nagle problem gdy spróbowałem wrzucić dwójkę to zgrzyty blokada zajechałem do domu na pierwszym biegu jak byłem pewny że jestem na miejscu wziołem się do sprawdzania i okazało się że teraz zblokował się wsteczny ale co ciekawe na luzie
próbować można po prostu ale pewnie skrzynia do wymiany
i tu moje drugie pytanie nie wiem czy reperować starą czy nową kupić a jak nową to ilu biegową głównym problemem jest to że jeżdżę przepisowo i nie wiem czy kupić skrzynie 5 czy 4 biegową myślę o 4 biegowej bo mniejsze zużycie paliwa przy niskich prędkościach
próbować można po prostu ale pewnie skrzynia do wymiany
i tu moje drugie pytanie nie wiem czy reperować starą czy nową kupić a jak nową to ilu biegową głównym problemem jest to że jeżdżę przepisowo i nie wiem czy kupić skrzynie 5 czy 4 biegową myślę o 4 biegowej bo mniejsze zużycie paliwa przy niskich prędkościach
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Problem ze skrzynią
szukaj 5
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...