Problem z przegubem wew.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
Problem z przegubem wew.
Co może być przyczyną że w ciągu 1 miesiąca (przejechane z 900km) od wymiany rozsypał się ten sam przegub wewnętrzny (po stronie kierowcy)? Razem z przegubem została wymieniona dolna poduszka silnika, bo miała spory luz. Pierwszy przegub był jeszcze fabryczny ( około 180 tys.km). 1 rozpad się przy ruszaniu, 2 po wrzuceniu dwójki przy około 20km/h na prostej drodze. Pacjent to golf 1.4 AKQ
Problem z przegubem wew.
Gdzieś coś kiedyś podobnego czytałem i coś pisali o tym, że zakupione przeguby były ciut za krótkie, niewymiarowe czy coś takiego i dlatego non stop leciały.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Problem z przegubem wew.
kup cala poloske , przegub prAwdopodobnie byl za dlugi
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tomek gd
- Forum Master
- Kontakt:
Problem z przegubem wew.
KoJ@K pisze: były ciut za krótkie
grandi pisze:byl za dlugi
ok kupiłem kompletną półoś z 30 dniową gwarancją rozruchową, zobaczymy co będzie, ale czekam na dalsze sugestie, słabe sprzęgło (wysoko łapie, ale się nie ślizga) może mieć coś wspólnego?
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Problem z przegubem wew.
Raczej nie. Sprawdziłbym czy silnik po wymianie poduszki nie jest lekko przekoszony. U mnie był i dość mocno telepało kierownicą - wystarczyło przesunąć jakieś 2-3mm na śrubach i był spokój.Tomek gd pisze:słabe sprzęgło (wysoko łapie, ale się nie ślizga) może mieć coś wspólnego?
- jakubek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem z przegubem wew.
Tomek gd, aa to nie ma tragedii. Pytam bo sam nie mogłem do siebie dostać lepszego producenta i załozyłem to co było i po wyjechaniu i zrobieniu 2 km rozsypał się.
Problem z przegubem wew.
ja moimi wyrywnymi 90KM wewnętrzny rozwaliłem to kupiłem ori używany i spokój do dziś a zrobiłem już 40tyś km
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Problem z przegubem wew.
Tomek gd, no ja też mam 1.4 ale APE 75KM i urwało mi wewnętrzny a zewnętrzny się okręcił ale dojechałem do domu i też założyłem używkę bo kupiłem całą półoś za grosze na szrocie
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
- Tomek gd
- Forum Master
- Kontakt:
Problem z przegubem wew.
używana półoś ok i znaleziony potencjalny winowajca
Relacje składał przez telefon. Generalnie
chodzi o poduszkę która nie była wymieniana, tylko o tą od strony pasażera. Oczywiście zostało to sprawdzone dopiero po mojej sugestii, którą zainspirował hayperekpo, Poduszka siadła i po czasie urwało "łepek" śruby gwint wystaje, będą walczyć.hayperekpo pisze:Sprawdziłbym czy silnik po wymianie poduszki nie jest lekko przekoszony.
Relacje składał przez telefon. Generalnie