sprzegło Vectra .PILNE !

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
CIENKII
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

sprzegło Vectra .PILNE !

Post autor: CIENKII » pn lip 08, 2013 21:10

witam . mam problem z autem znajomego ktorym w tym tygodniu mamy zamiar jechac w trase z UK do PL ( 1600km ) dlatego zalezy mi na szybkiej konkretnej odpowiedzi a specjalnie dla jednego tematu nie bede sie rejestrowal na forum łopla ... a jak wiadomo mechanicy w UK sa bardzo drodzy a polacy do ktorych dzwonilem pytac o podpowiedz juz zacieraja rece ;/

problem wyglada nastepujaco .. od jakis 2 tygodni w aucie ,,waksłal'' Vectra z 2008 roku z silnikiem 1.9 CDTI 120km zaczelo podczas wciskania i puszczania sprzegła cos ,,rzeźic'' delikatnie z dnia na dzien coraz glosniej ....

w dzis dzien jadac spokojnie po miescie podczas wciskania sprzegła poczułem w skali skoku pedału od 1/4 do 3/4 takie delikatną drżenie na pedale .. sciszylem radio stanelem na poboczu i zaczynam testowac ....

auto na luzie CISZA , auto z wcisnietym sprzeglem do podlogi CISZA , podczas jazdy na kazdym biegu CISZA a podczas wciskania jak i puszczania rzeźi jak wczesniej napisalem od 1/4 do 3/4 skali skoku pedału , biegi wchodza idealnie sprzeglo zmienione 4-5 miesiecy temu na serwisie ,,waksłala'' ...

na moj rozum jest to łozysko od sprzegła , dzwoniac do mechanika obydowje mowia ze na 99% koło zamachowe ...
co to moze byc i ile moze kosztowac robota bo sam nie zdaze zrobic tym bardziej ze nie mam warunków , gdybym juz byl w PL to nie bylo by problemu a nie chce ryzykowac takiej trasy z wad a w aucie ...

z gory dziekuje za pomoc

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

sprzegło Vectra .PILNE !

Post autor: souler » pn lip 08, 2013 21:19

no pewnie dobrze podejrzewasz - łożysko lub dwumas, aczkolwiek jeśli było sprzęgło wymienione to łożysko też powinno być nowe...
jeśli do dwumas to spokojnie do polandi dojedziesz i tutaj naprawisz. nie katuj i tyle.

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

sprzegło Vectra .PILNE !

Post autor: Michał_1977 » wt lip 09, 2013 08:41

CIENKII pisze:ile moze kosztowac robota
Jak w Golfie wymiana sprzęgła kosztuje 250-300zł,tak w Vectrze może być drożej,bo trzeba podwieszać silnik i w całości wyjąć sanki z zawieszeniem,bo owe sanki przechodzą centralnie pod skrzynią i nie ma możliwości jej wyjęcia,bez demontażu sanek.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
CIENKII
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

sprzegło Vectra .PILNE !

Post autor: CIENKII » wt lip 09, 2013 12:46

ale gowniane auto ;/;/;/ w Omedze B robilem to samo po zatarciu silnika przez pewnego magika ktory po zapaleniu sie kontrolki od oleju stwierdzil ,, mi kiedys powiedzieli ze jak sie zaswieci i brzeczy to mozna jeszcze przejechac 10km !! '' objaw ? peknieta miska olejowa , olej sam sie spuscił do konca i silnik jak to w naturze powinno wygladac STANĄŁ :):) a jeszcze podobno ,, zapiszczal'' przed wylaczeniem :D:D hehe ...

tutaj wymiana dwumasa ( po dokladnym osluchaniu przez mechanika ) koszt 600Ł z robocizna , komplet lozysko , dwumas , sprzeglo ..... podczas wymiany samego dwumasa i lozyska cena bedzie nizsza ale LUK nie uwzglednia gwarancji przy wymiany osobno podzespołów tylko w komplecie ...

w PL znajomy podejmie sie roboty bez zawachania za 350zł + koszt dwumasa ktory sprawdzi ile stoi u niego uwzgledniajac upusty jakos warsztat ...

Awatar użytkownika
J.B.S.
Forum Master
Forum Master

sprzegło Vectra .PILNE !

Post autor: J.B.S. » wt lip 09, 2013 22:09

Dwumas ze sprzegłem u nas ostatnio sprawdzałem do astry co prawda z ty silnikiem 2300 zł polskich.Chociaz byly dwie wersje podobno to jest ta droższa. A 350 zł dobra cena za wymianę.

LittleBug
Mały gagatek
Mały gagatek

sprzegło Vectra .PILNE !

Post autor: LittleBug » pt lip 19, 2013 13:13

Ta za 2300 jest do pewnego numeru silnika.
Jeżeli ma do 2007 roku, to tyle będzie kosztować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”