po wymianie slizga sie sprzeglo golf 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam
Mam taka sprawę mam golfa 3 1.9 td w tamtym roku mechanik wymienił mi sprzęgło na nowe i krzywo przykręcił kolo zamachowe jeździłem tak tydzień i zrobił ze było dobrze a po jakimś miesiącu sprzęgło zaczęło się ślizgać jeździłem tak jakiś czas i ten mechanik powiedział ze jest uszczelniacz na wale walnięty i to dlatego się ślizga wymienił niby na nowe sprzęgło i po 3 tyg znowu zaczęło się ślizgać co to możne być
Mam taka sprawę mam golfa 3 1.9 td w tamtym roku mechanik wymienił mi sprzęgło na nowe i krzywo przykręcił kolo zamachowe jeździłem tak tydzień i zrobił ze było dobrze a po jakimś miesiącu sprzęgło zaczęło się ślizgać jeździłem tak jakiś czas i ten mechanik powiedział ze jest uszczelniacz na wale walnięty i to dlatego się ślizga wymienił niby na nowe sprzęgło i po 3 tyg znowu zaczęło się ślizgać co to możne być
-
- VWGolf.pl Killer
Zmien mechanika a problem ustopi bo jeśli koło zamachowe było krzywo przykręcone to niewiem jak to zrobił a po drugie takie by były drgania że silnik by się rozpadł!
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Krzywo przykręcił koło zamachowe ?? Nie wiem jak on to zrobił ale zmień mechanika jeśli oring był walnięty to powinien go wymienić od razu jak widzi, że jest wywalony, koszt nie duży a nie trzeba kolejny raz skrzyni zdejmować.
Jeśli tak to albo nie wymienił oringu albo olej cieknie Ci z oringu wałka w skrzyni albo zacieka po bloku silnika np: z pod pokrywy zaworów... generalnie zmień mechanika na kogoś kto robi porządnie. Który przejrzy Ci wszystko i zrobi jak należy bo ten to raczej naciągacz...
wymienił Ci znowu sprzęgło ? Na własny koszt ? Czyli wymienił Ci raz sprzęgło na to, które mu przywiozłeś ale krzywo dokręcił zamach, później rozebrał znowu i dokręcił zamach, później rozebrał znowu wymienił oring i sprzęgło i po 3 tygodniach znowu się ślizga ?kisiel19 pisze:wymienił niby na nowe sprzęgło i po 3 tyg znowu zaczęło się ślizgać co to możne być
Jeśli tak to albo nie wymienił oringu albo olej cieknie Ci z oringu wałka w skrzyni albo zacieka po bloku silnika np: z pod pokrywy zaworów... generalnie zmień mechanika na kogoś kto robi porządnie. Który przejrzy Ci wszystko i zrobi jak należy bo ten to raczej naciągacz...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
zapłaciłem mu tylko na oring a wszystko inne na własny koszt ,znajomi mówili ze koleś jest bardzo dobrym mechanikiem.
A kolo zamachowe jak patrzyłem przez ten korek w skrzyni to kolo było widać ze krzywo się kreci sam w szoku bylem bo ponoc nie da rady tego źle przykręcić .
A co do sprzęgła jutro jadę do niego i tym razem jest to niby wina linki bo jest z samo regulacja i założy zwykłą jak będzie oki zapłacę za linkę a jak nie to dalej będzie wymieniał sprzęgło na nowe
A kolo zamachowe jak patrzyłem przez ten korek w skrzyni to kolo było widać ze krzywo się kreci sam w szoku bylem bo ponoc nie da rady tego źle przykręcić .
A co do sprzęgła jutro jadę do niego i tym razem jest to niby wina linki bo jest z samo regulacja i założy zwykłą jak będzie oki zapłacę za linkę a jak nie to dalej będzie wymieniał sprzęgło na nowe
zapłaciłem mu tylko na oring a wszystko inne na własny koszt ,znajomi mówili ze koleś jest bardzo dobrym mechanikiem.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Masz linkę z samo regulatorem jeśli tak a nie umiał jej zamontować to było powodem
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Niby umie zamontować ta linkę ale po poniedziałku się okaże co ty było
Peknięty oring na wale - sprzęgło się ślizga, czyli olej ciekł na sprzęgło. Więc sprzęgło się już nie nadaje do użytku.
Co więcej, przykręcił krzywo koło?
Więc z kołem też jest już problem.
Niech Ci mechanik kupi teraz nowe koło i nowe sprzęgło...innego rozwiązania nie widzę.
Co więcej, przykręcił krzywo koło?
Więc z kołem też jest już problem.
Niech Ci mechanik kupi teraz nowe koło i nowe sprzęgło...innego rozwiązania nie widzę.