Problem ze skrzynią DSG
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze skrzynią DSG
Witam wszystkich,
Jakiś czas temu kupiłem golfika 2008 rok 1,9 TDi z DSG. Po przejechaniu około 2 tys. kilometrów skrzynia zaczęła przerywać i nie zdążyłem nawet dojechać do domu bo samochódw się rozkraczył. W warsztacie samochód stoi już prawie 2 miesiące. Kupiłem nowy sterownik ale dalej auta nie możemy poskładać bo wyłażą jakieś błędy.
Miał ktoś takie przygody?
Jak się dowiem jakie to błędy to dopiszę.
Michał
Jakiś czas temu kupiłem golfika 2008 rok 1,9 TDi z DSG. Po przejechaniu około 2 tys. kilometrów skrzynia zaczęła przerywać i nie zdążyłem nawet dojechać do domu bo samochódw się rozkraczył. W warsztacie samochód stoi już prawie 2 miesiące. Kupiłem nowy sterownik ale dalej auta nie możemy poskładać bo wyłażą jakieś błędy.
Miał ktoś takie przygody?
Jak się dowiem jakie to błędy to dopiszę.
Michał
Problem ze skrzynią DSG
mkalbarcm, 2 miesiące i nie może sobie poradzić ze skrzynią?
Niech sie przyzna, że nie jest w tym względzie kompetentny albo niech naprawi.
Skrzynia DSG to specyficzne ustrojstwo. To jest manual, nie automat. Coś mi się wydaje, że odprowadzenie do ASO taniej i szybciej to by załatwiło...
Niech sie przyzna, że nie jest w tym względzie kompetentny albo niech naprawi.
Skrzynia DSG to specyficzne ustrojstwo. To jest manual, nie automat. Coś mi się wydaje, że odprowadzenie do ASO taniej i szybciej to by załatwiło...
Re: Problem ze skrzynią DSG
Jest coraz gorzej. Teraz w salonie VW mówią, że do wymiany jest cała skrzynia.
Poleci ktoś kogoś dobrego? Może jakaś inna rada?
MK
Poleci ktoś kogoś dobrego? Może jakaś inna rada?
MK
Problem ze skrzynią DSG
Okej, trafiłem na człowieka który po mniej niż tygodniu złożył wszystko do kupy. Przetestował sprzęt i udzielił rocznej gwarancji. Człowiek bardzo kompetentny. Gorąco polecam. Zakład ma w Emowie /Wiązownej pod Otwockiem.
Problem ze skrzynią DSG
Zakład jest dokładnie tutaj: https://maps.google.pl/maps?q=52.167855 ... 1&t=h&z=18" onclick="window.open(this.href);return false;
NIe mogę znaleźć numeru telefonu ale jak trzeba będzie to poszukam. Gorąco polecam.
NIe mogę znaleźć numeru telefonu ale jak trzeba będzie to poszukam. Gorąco polecam.