wymiana skrzyni-jaka podejdzie ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam Golfa mk4 z 2001 r 1,616v z silnikiem AUS. Padła mi skrzynia i musze kupic drugą. Tu pojawia sie pytanie jak moge zastosowac skrzynie? Teraz byla zalozona ERT .
Dzieki za ew odpowiedzi
Dzieki za ew odpowiedzi
Najlepiej to poszukaj takiej samej byle po 2003r. Wtedy mają już poprawiona konstrukcję mechanizmu róznicowego - słynne nity.
Wiem ze najlepiej by było taka sama ale nie moge takowej namierzyc
jest jedna o oznaczeniu DLP z golfa ale 8 v a gostek nie wie czy podejdzie
jest jedna o oznaczeniu DLP z golfa ale 8 v a gostek nie wie czy podejdzie
Podobno podchodzi. Ale mogą być potem potrzebne zmiany w kodowaniu licznika bo będzie przeklamywał. Poczytaj na forum jest o tej skrzyni opisane. Ogolnie powinny podejśc tez skrzynie DUU, DUV, DUW ale wszystkie one są w grupie podwyższonego ryzyka. Poszukaj dobrze bo te skrzynie montowane były tez w seatach i bodajże w skodach.
Nie mam wyjscia i dzisiaj montuje duw z golfa 1.4 14v .Dzieki wielkie
skrzynia załozona i trasa 1000 km przebiegla bez problemow. Nitow nie zmienialem bo u nas nikt nie naprawia skrzyn a jak znalazłem firme ktora sie zajmoje naprawa skrzyn to nie potrafili mi powiedziec jaka bedzie cena , trzeba dac skrzynie a potem sie dowiem ceny(stara polityka). Musze zaznaczyc ze mieszkam w Belfascie i jest roznie z mechanikam. Z zalozeniem nie mialem wiekszych problemow ale sasiedzi sie troche nasłuchali polskich typowych slow bo robilem na podjezdzie .Musialem tylko flansze przelozyc z mojej skrzyni i reszta pasuje bez problemu. Teraz tylko sie modlic zeby troszke wytrzymała --golf dostaje po garach bo robie remont chaty i troszke targa ciezarow. Dziekujeza pomoc i trzymajcie kciuki