stuki przy dodawaniu gazu zaraz po ujęciu - skrzynia ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
W moim golfie 4 1.9tdi podczas nawet wolnego ruszania na 1-szym biegu slychac delikatne stuknięcie ( podobny dźwięk do stuków w zawieszeniu przy uszkodzonym sworzniu).
To samo czuć gdy jadę na 2-gim biegu i dodam gazu, zaraz go nagle ujme i za chwile znowu dodam to są wtedy podczas dodawania te stuki.
Czy to może być zerwana poduszka skrzyni biegów ? Trochę zgaduję, ale podobne objawy mialem w moim mk3 golfie i była to wina zerwanej poduszki.
Ogólnie troche niestabilnie się zachowuje auto podczas dodawania "na biegu neutralnym" gazu i zdjęcia nogi zaraz po tym. To trochę wtedy trzęsie moim zdaniem za mocno.
W moim golfie 4 1.9tdi podczas nawet wolnego ruszania na 1-szym biegu slychac delikatne stuknięcie ( podobny dźwięk do stuków w zawieszeniu przy uszkodzonym sworzniu).
To samo czuć gdy jadę na 2-gim biegu i dodam gazu, zaraz go nagle ujme i za chwile znowu dodam to są wtedy podczas dodawania te stuki.
Czy to może być zerwana poduszka skrzyni biegów ? Trochę zgaduję, ale podobne objawy mialem w moim mk3 golfie i była to wina zerwanej poduszki.
Ogólnie troche niestabilnie się zachowuje auto podczas dodawania "na biegu neutralnym" gazu i zdjęcia nogi zaraz po tym. To trochę wtedy trzęsie moim zdaniem za mocno.
Call me Yankes
pewnie to poduszka którą podejrzewasz, mialem podobnie ,zmienialem bieg i przy dodawaniu gazu albo odjeciu mialem szaprniecia jakby jechał jakiś świerzak, wymieniłem poduszkę i po klopocie
>>>>>White GL by Stary<<<<
Re: stuki przy dodawaniu gazu zaraz po ujęciu - skrzynia ?
dzięki już trochę mi pewniej jeststary pisze:pewnie to poduszka którą podejrzewasz, mialem podobnie ,zmienialem bieg i przy dodawaniu gazu albo odjeciu mialem szaprniecia jakby jechał jakiś świerzak, wymieniłem poduszkę i po klopocie
Call me Yankes
Mnie to trochę śmierdzi padniętym dwumasem.
Dwumas mógł się już skończył. Tak przez internet ciężko powiedzieć.
A takie są właśnie objawy padającego dwumasu ?jhosef pisze:Mnie to trochę śmierdzi padniętym dwumasem.
Jakie są koszty części i naprawa +/- ?
Call me Yankes
Objawy to zazwyczaj stuki przy odpalaniu, gaszeniu, na biegu jałowym wibracje, stuki/szarpanie przy ruszaniu, hamowaniu silnikiem.
Koszty przy pozostaniu na dwuasie to koło 1,5-2 k zł trzeba liczyć.
jhosef pisze:Objawy to zazwyczaj stuki przy odpalaniu, gaszeniu, na biegu jałowym wibracje, stuki/szarpanie przy ruszaniu, hamowaniu silnikiem.
Przy odpalaniu jest wszystko wporządku raczej, są małe wibracje przez 1-2 sekundy ale zaraz się stabilizuje i to chyba normalne na diesla. Na jałowym też wszystko git, silnik nie wydaje niepokojących dzwięków. Ciągnie równo na każdym biegu (AHF).
Więc może to poduszka, a nie dwumas ?
Call me Yankes
zajzyj pod maske na poduszke skrzyni, jesli w mk4 jest podobnego typu co w mk3 to bedziesz widzial np czy pekła i smar ze srodka wycieka, albo poszapr silnikiem i szukaj ktora lata za lekko
>>>>>White GL by Stary<<<<