Awaria skrzyni biegów.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Awaria skrzyni biegów.
Najgorsze jest to, że blaszka pękła w miejscu, w którym jest otwór na śrubę... mam nadzieje, że spawanie coś da.
Awaria skrzyni biegów.
A więc zabrałem się za wymiane uszkodzonej blaszki (która się złamała). Po wykręceniu kilku śrub trafiłem na problem. Nie mogę wyciągnąć tej blaszki.
Jest osadzona na takim trzpieniu, trzyma się na ząbkach oraz od lewej strony na ramieniu wybieraka (on jest odpowiedzialny za ruch góra w dół).
Ktoś może mi poradzić jak wyciągnąć tą blaszkę ? Próbowałem godzine i nic nie zdziałałem...
Jest osadzona na takim trzpieniu, trzyma się na ząbkach oraz od lewej strony na ramieniu wybieraka (on jest odpowiedzialny za ruch góra w dół).
Ktoś może mi poradzić jak wyciągnąć tą blaszkę ? Próbowałem godzine i nic nie zdziałałem...
- matthew152
- Miota mną jak szatan!!
Awaria skrzyni biegów.
uzyj WD-40 I ZASTOSUJ PRZEKLADNIE JESLI NIE MASZ SCIAGACZA A JAK POSPAWA TO DZIURE ZROB WIERTLEM
Awaria skrzyni biegów.
Nie mogę wyciągnąć tej dźwigni, bo jest osadzona na tym trzpieniu z gwiazdką i jak próbuje ja podnieść do góry to ten trzpień też podchodzi i blokuje możliwość wyciągnięcia...
- matthew152
- Miota mną jak szatan!!
Awaria skrzyni biegów.
kurcze no nie pomoge ci bo nie mam przed soba. ale na fotce jest miejsce i moze w aucie pospawaj sasiad nie ma mini maga albo kumpel
Awaria skrzyni biegów.
Już wszystko zrobiłem pod dźwignie podłożyłem bolec, zeby nie szła w dół i zacząłem uderzać młotkiem w ten czpień. Wpadł na dół i moglem cały element wyciągnąć.
- matthew152
- Miota mną jak szatan!!