problem przy redukcji biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie!Mam nadzieję,że mnie od razu nie wywalą,za to,że ktoś już o to pytał,ale nie mogę nic znaleźć na temat skrzypienia-tępego pisku,ale przy redukcji biegów.Czuć to na drążku .Skrzynia jest manualna .Wszędzie piszecie o zgrzycie przy zmianie biegów w górę,a w moim aucie słychać te "obce"dźwięki,tylko wtedy,gdy biegi obniżam.Może mi ktoś pomóc?Chociaż gdzie tego dokładnie szukać? Dodam,że wymieniłem olej w skrzyni i dalej jest to samo.
A ten dźwięk to dochodzi w momencie wrzucania biegu czy w momencie puszczania pedalu sprzęgła po redukcji biegu?
Ten dźwięk dochodzi w momencie puszczania pedału sprzęgła po redukcji biegu.Po zmianie oleju w skrzyni i ponownym wystąpieniu problemu zastanawiam się,czy dobrze szukam.Czy to przypadkiem nie sprzęgło...
marcin7x5 jak masz jakiś pomysł co to może być to napisz.Będę bardzo wdzięczny.Taka sama prośba do pozostałych użytkowników forum.
Mi sie wydaje, że to może byc problem z łozyskiem wyciskowym sprzęgła. Szczególnie jak już jest tez podrobione te sloneczko od docisku sprzęgła.
Dzięki za pomoc.To faktycznie może być łożysko.Potrafię przejeździć kilkaset km i nic się nie dzieje, a czasami na odcinku kilkunastu km odezwie się kilka razy.