problem ze skrzynią golf 1.6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Witam mam taki problem z moim golfikiem IV 1.6 a dokładnie z biegami nie mam 1, 2 chyba wstecznego i w ogóle masakra a na wrzuconym biegu dzwignia lata jak na luzie co to mogło paść ?????
A czy na wyłączonym silniku może pan je wbić ? Możliwe że cos w zestawem sprzęgła, docisku czy też wysprzęglika jest nie tak .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Ma gadane
na wyłączonym tak samo jak na odpalonym, i jest tak że ta dzwignia lata na boki tak jak na luzie na wbitym biegu jak by coś było ścięte.
Tysiąc razy a może i więcej i tu i wszędzie gdzie opisywano bolączki 1.6
W 99% za takie jaja ze skrzynią - odpowiadają ścięte nity ... i pod tym hasłem proszę szukać
W 99% za takie jaja ze skrzynią - odpowiadają ścięte nity ... i pod tym hasłem proszę szukać
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Ma gadane
Są zestawy naprawcze na Alledrogo i nity wymienia się na śruby ....
Ostatnio któryś z kolegów pisał niestety , że owy zestaw naprawczy można sobie w wsadzić bo też go rozwaliło
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=396773" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij tu ,,, tylko od razu nie nastawiaj się ,że to nity poleciały ... może wystarczy regulacja skrzyni ... a raczej jej mechanizmów ..
Ostatnio któryś z kolegów pisał niestety , że owy zestaw naprawczy można sobie w wsadzić bo też go rozwaliło
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=396773" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij tu ,,, tylko od razu nie nastawiaj się ,że to nity poleciały ... może wystarczy regulacja skrzyni ... a raczej jej mechanizmów ..
nie kupuj z allegro zrob tak jak haki mi doradzil. wez wzor i idz do slusarza.
Re: problem ze skrzynią golf 1.6
Cambel pisze:nie kupuj z allegro zrob tak jak haki mi doradzil. wez wzor i idz do slusarza.
byłeś ?
bylem dorobi mi z jakiejs utrwardzanej stali. narazie wymienie te nity ale czuje ze za miesiac, dwa bede musial wymienic cala bo ta moja juz troche przezyla...
-
- Ma gadane
koledzy problem rozwiązany po dokładnych oględzinach cięgien okazało się że jedno z cięgien spadło po założeniu wszystko ok.
Re: problem ze skrzynią golf 1.6
Adrian19922 pisze:koledzy problem rozwiązany po dokładnych oględzinach cięgien okazało się że jedno z cięgien spadło po założeniu wszystko ok.