Problem z kupnem przegubu wewnetrznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Posiadam golfa 4 1.8 20V TURBO jest to wersja GTI 1997r produkcji. mam duzy luz na przegubie wewnetrznym(tym od skrzyni, prawa strona) nowy moge dostac tylko z cala poloska w serwisie za 1000zl. szukalem uzywanej calej polosi ale wszystkie nie pasuja od golfow 1.8T, poniewaz u mnie srednica zewnetrzna przegubu wewnetrznego wynosi 100mm a na allegro znalazlem tylko takie co maja 108mm. w serwisie powiedzieli mi ze tylko w 1997r bylo produkowane 100mm a pozniej tylko 108mm. czy bedzie pasowac do mojego golfa jakas inna poloska?? prosze pomozcie
Posiadam golfa 4 1.8 20V TURBO jest to wersja GTI 1997r produkcji. mam duzy luz na przegubie wewnetrznym(tym od skrzyni, prawa strona) nowy moge dostac tylko z cala poloska w serwisie za 1000zl. szukalem uzywanej calej polosi ale wszystkie nie pasuja od golfow 1.8T, poniewaz u mnie srednica zewnetrzna przegubu wewnetrznego wynosi 100mm a na allegro znalazlem tylko takie co maja 108mm. w serwisie powiedzieli mi ze tylko w 1997r bylo produkowane 100mm a pozniej tylko 108mm. czy bedzie pasowac do mojego golfa jakas inna poloska?? prosze pomozcie
Zapytaj czy nie podejdzie przegub od T4
Do AJM też podobno nie można dokupić, a ja dokupiłem
Do AJM też podobno nie można dokupić, a ja dokupiłem
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dla pocieszenia powiem że jakiś miesiąc temu w ojcowej Fabii z 2003 wysypała się półośka i cena w ASO to 2500zł Do AGU (Twój silnik) faktycznie ok 1000zł...z drugiej strony ciekawostka, w IC półośka do AGU firmy Spidan kosztuje ponad 2000złelosensej pisze:nowy moge dostac tylko z cala poloska w serwisie za 1000zl
Luknąłem kilka katalogów i nie znalazłem przegubu wewnętrznego występującego bez ośki...jeżeli Tobie nie uda się wyszperać gdzieś to pozostaje kupno nowej półosi albo próba kupna używki (do ww Fabii na alegroszu chodziły po +300zł )
długość 34
średnica zewnętrzna 100
Wewnętrzne uzębienie 33
??
Koszt 100-200 zł w zalożnosci od firmy
średnica zewnętrzna 100
Wewnętrzne uzębienie 33
??
Koszt 100-200 zł w zalożnosci od firmy
a do t4 mozna sam przegub kupic??
100mm srednica zewnetrzna reszty wymiarow musialbym zapytac... tylko gdzie go kupic mechanik mowil ze nigdzie nei mozna dostac
100mm srednica zewnetrzna reszty wymiarow musialbym zapytac... tylko gdzie go kupic mechanik mowil ze nigdzie nei mozna dostac
Możnaelosensej pisze:a do t4 mozna sam przegub kupic??
Mi też mówili że cała półoś, podejrzewam że powinny być to te same przeguby co w moim dieslu
Re: Problem z kupnem przegubu wewnetrznego
Tak z tego co wiem to są te same przeguby , one też pasują do starszych passatów i golfów.bongo pisze:Możnaelosensej pisze:a do t4 mozna sam przegub kupic??
Mi też mówili że cała półoś, podejrzewam że powinny być to te same przeguby co w moim dieslu
czyli w takim intercars teoretycznie powinienem dostac sam przegub do vw t4 w dieslu i bedzie pasowal do mojego golfa?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
teorię można sprawdzić w praktyce wchodząc na stronę www IC Mówię o dostępności części, bo nie wiem jak ze spasowaniem samych części.elosensej pisze:czyli w takim intercars teoretycznie powinienem dostac sam przegub do vw t4 w dieslu i bedzie pasowal do mojego golfa?
http://allegro.pl/przegub-wew-metelli-a ... 63002.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/przegub-wew-vw-passat ... 69325.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tutaj masz
http://allegro.pl/przegub-wew-vw-passat ... 69325.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tutaj masz
i na 100 procent ten od disla pasuje bo wydaje mi sie ze moj mechanik bral tez taki zamiennik od diesla i rednica poloski byla troche mniejsza niz w przegubie