Jakie sprzegło do 2.0 2e
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Boleczko21
- Mały gagatek
Jakie sprzegło do 2.0 2e
witam własnie wrucilem od dziewczyny i zaczelo mi slizgac sprzegło zajechalem do domy wyszedlem z auta i strasznie smierdzialo wiec napewno sie juz spalilo i jest do wymiany. I chcialbym uzyskac pomoc jakie kupic sprzegło nie mam pojecia jakie jest oznaczenie skrzyni auto to golf 3 2.0 2e z 92roku pomozemi ktos?
Jakie sprzegło do 2.0 2e
sprzęgło 210mm , idziesz do sklepu i kupujesz , luk.valeo, statim, sachs, co tam Ci pasuje gorzej z wymianą bo trzeba mieć przynajmniej minimalne pojęcie o mechanice i kilka dobrych kluczy... kanał też by się przydał ale można oczywiście bez. kup komplet z dociskiem. A n apoczątek sprawdź linke sprzegła czy moze nie jest naciągnięta i to jej wina....
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
- Boleczko21
- Mały gagatek
Jakie sprzegło do 2.0 2e
a jakie jest lozysko oporowo bo tutaj ma chlopak z forum do sprzedania a widzialem ze lozysk jest pare rodzajów
Jakie sprzegło do 2.0 2e
łozysko oporowe jest od strony lewego koło zaraz za zielonym deklem... jak nie hałasuje to po co chcesz je ruszać?
tak wygląda
tak wygląda
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień
- Boleczko21
- Mały gagatek
Jakie sprzegło do 2.0 2e
a teraz jeszcze jest problem odpalilem auto teraz odjechalem i jest straszna plama odstrony skrzyni a dokladnie jak idzie poloska jaki uszczelniacz gdziesz poszedł czy co? dostal sie olej do sprzegła
Jakie sprzegło do 2.0 2e
może być ze poszedł uszczelniacz z wałka głównego tego co wchodzi w tarcze ... ale jak piszesz ze z przegubu to inna sprawa, i raczej ta nieszczelność ci nie mogła zaoleić tarczy
w12 na codzień
w12 na codzień
- Boleczko21
- Mały gagatek
Jakie sprzegło do 2.0 2e
bo własnie teraz patrzylem dokladnie i tak jak by cos z tamtad sie wydobywalo bo jest caly katalizator w oleju i poczatek podwozia cos musialo siezle podziac bede musial wyjac skrzynie napewno
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jakie sprzegło do 2.0 2e
Boleczko21, musisz ten olej wytrzeć żeby sprawdzić skąd olej leci, być może jednak z uszczelniacza wału korbowego. W każdym razie tu niema co gdybać nie wiem czy sam to będziesz robił czy mechanik, ale oprócz sprzęgła trzeba zmienić wszystkie wątpliwe simeringi czyli ten na wale silnika i skrzyni bo będzie do nich dostęp przy zmianie sprzęgła, oraz na półosi napędowej jeśli potrzeba
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Boleczko21
- Mały gagatek
Jakie sprzegło do 2.0 2e
Juz wiadomo co sie stalo wyciagnolem slrzyniezmojego golfika i w srodku co jest takie okrogłe kuleczko aluminiowekolo walka to go nie ma pekłocaledo okola i teraz bedemusial chyba skrzynie kupic