MK2 czujnik biegu wstecznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam taki oto problem:
Posiadam skrzynie 4-biegową z silnika 1.3, skrzynia to prawdopodobnie 084 bo takie odczytalem pierwsze cyfry kody czesci kolo flanszy, no i moje pytanie kieruje sie odnosnie czujnika biegu wstecznego mam z nim pewien problem. Po wlączeniu swiatel jest ok, wrzucam bieg wsteczny zapalaja sie z tylu swiatla cofania nastepnie wrzucam 1 i tu pojawia sie problem swiatla cofania swieca sie dalej co z tym zrobic ?? |
czy to jest czujnik wstecznego ?
Posiadam skrzynie 4-biegową z silnika 1.3, skrzynia to prawdopodobnie 084 bo takie odczytalem pierwsze cyfry kody czesci kolo flanszy, no i moje pytanie kieruje sie odnosnie czujnika biegu wstecznego mam z nim pewien problem. Po wlączeniu swiatel jest ok, wrzucam bieg wsteczny zapalaja sie z tylu swiatla cofania nastepnie wrzucam 1 i tu pojawia sie problem swiatla cofania swieca sie dalej co z tym zrobic ?? |
czy to jest czujnik wstecznego ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
może najpierw go wykręć i zobacz czy jakoś się nie zawiesza, jesli nie to pewnie potrzebujesz inny czujnik - krótszy, spróbuj normalnie w sklepie po typie silnika kupić najtańsze zamienniki dychę kosztują.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
przecież ten czujnik jest u góry skrzyni, a owa skrzynia jest w połowie zalana olejem. Być może ścieka z czegoś ale odkręć śmiało. Chyba że auto masz na lewarku albo mocno przechylone, albo masz tak dużo oleju w skrzyni, co chyba jest niemożliwe bo by wykipiał.
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Najpierw sprawdź bezpiecznik od świateł, jak jest ok to złącz te dwa kabelki przy czujniku, włącz zapłon i światła i zobacz czy sie świeci wsteczny czy nie, jak tak to wina czujnika. Dziwne że czujnik masz od dołu...
Ja chwilowo muszę się dokształcić co jest z tym czujnikiem i czemu on jest na dole w małej 4 biegowej skrzynce... odezwę się jak zdobędę odpowiednią wiedzę...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przecież wszystkie skrzynki 085 od mk3 1.4-1.6 i starsze odpowiedniki od mk2 1.3 mają włączik na dole, to musi się lać, trzeba się pośpieszyć z wymianą i tyle żeby ja najmniej oleju ściekło
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
OK czujnik juz wymieniony cena jakies 15 zł, troche oleju sie uroniło ale udało sie szybko wkrecic
mogłeś ten olej w coś złapać i wlać z powrotem chyba ze naprawdę minimalnie uciekło ale warto sprawdzić stan oleju