Wymiary przegubu+półosi [1.8T AGU]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak w temacie. Zna ktoś może długość przegubu wewnętrznego wraz z półosią od strony kierowcy w Mk4 1.8T AGU? Mój się powoli sypie i wymaga wymiany. Mój mechanior dzwonił w parę miejsc o nówki i niestety wychodzi, że samego przegubu nie idzie dostać, tylko razem z półosią, a koszt takiej imprezy jest spory. Znalazłem używkę za 200zł, ale gość wie tylko tyle, że to jest od Golfa Mk4 1.8T, ale nie potrafi powiedzieć czy to prawy czy lewy. Powiedział żebym przywiózł swój do porównania, ale to odpada, bo jak się okaże, że to nie to, to zostaje bez auta, bo nie będę co chwila zakładał i zdejmował.
to gdzie ty mieszkasz??? nie masz tam w okolicy intercarsu??? może mechanik całe życie na szrotach się zaopatrywał???Yuri pisze:Mój mechanior dzwonił w parę miejsc o nówki i niestety wychodzi, że samego przegubu nie idzie dostać, tylko razem z półosią
tyle to nawet nowy przegub nie powinien kosztowaćYuri pisze:Znalazłem używkę za 200zł
przegub wewnętrzny jest taki sam z lewej jak i z prawej stronyYuri pisze:nie potrafi powiedzieć czy to prawy czy lewy
Dzwonił m.in. do Intercarsu . A mechanik, wg mnie i nie tylko mnie, jeden z najlepszych w Radomiu i jeszcze nigdy nikogo nie zawiódł.tovdi1 pisze:to gdzie ty mieszkasz??? nie masz tam w okolicy intercarsu??? może mechanik całe życie na szrotach się zaopatrywał???
Sam przegub może i nie, ale tłumaczę, że są podobno dostępne tylko razem z półośką, co podnosi cenę.tovdi1 pisze:tyle to nawet nowy przegub nie powinien kosztować
I po raz kolejny. Same przeguby owszem, ale już półośki są różnej długości, więc takie "zestawy" (przegub+półoś) siłą rzeczy też.tovdi1 pisze:przegub wewnętrzny jest taki sam z lewej jak i z prawej strony
No bo tam jest przegub jak we fiatach, trzy obręcze ślizgowe z łożyskami plus obudowa do tego.
Re: Wymiary przegubu+półosi [1.8T AGU]
Ale prawdą w końcu jest to, że trzeba kupić razem z ośką, czy można sam przegub?TAZ pisze:No bo tam jest przegub jak we fiatach, trzy obręcze ślizgowe z łożyskami plus obudowa do tego.