Wymiary przegubu+półosi [1.8T AGU]

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Yuri
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Yuri » pt wrz 16, 2011 23:44

Jak w temacie. Zna ktoś może długość przegubu wewnętrznego wraz z półosią od strony kierowcy w Mk4 1.8T AGU? Mój się powoli sypie i wymaga wymiany. Mój mechanior dzwonił w parę miejsc o nówki i niestety wychodzi, że samego przegubu nie idzie dostać, tylko razem z półosią, a koszt takiej imprezy jest spory. Znalazłem używkę za 200zł, ale gość wie tylko tyle, że to jest od Golfa Mk4 1.8T, ale nie potrafi powiedzieć czy to prawy czy lewy. Powiedział żebym przywiózł swój do porównania, ale to odpada, bo jak się okaże, że to nie to, to zostaje bez auta, bo nie będę co chwila zakładał i zdejmował.

tovdi1
I'm Darek

Post autor: tovdi1 » sob wrz 17, 2011 16:27

Yuri pisze:Mój mechanior dzwonił w parę miejsc o nówki i niestety wychodzi, że samego przegubu nie idzie dostać, tylko razem z półosią
to gdzie ty mieszkasz??? nie masz tam w okolicy intercarsu??? może mechanik całe życie na szrotach się zaopatrywał???
Yuri pisze:Znalazłem używkę za 200zł
tyle to nawet nowy przegub nie powinien kosztować
Yuri pisze:nie potrafi powiedzieć czy to prawy czy lewy
przegub wewnętrzny jest taki sam z lewej jak i z prawej strony

Awatar użytkownika
Yuri
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Yuri » sob wrz 17, 2011 17:44

tovdi1 pisze:to gdzie ty mieszkasz??? nie masz tam w okolicy intercarsu??? może mechanik całe życie na szrotach się zaopatrywał???
Dzwonił m.in. do Intercarsu :bajer:. A mechanik, wg mnie i nie tylko mnie, jeden z najlepszych w Radomiu i jeszcze nigdy nikogo nie zawiódł.
tovdi1 pisze:tyle to nawet nowy przegub nie powinien kosztować
Sam przegub może i nie, ale tłumaczę, że są podobno dostępne tylko razem z półośką, co podnosi cenę.
tovdi1 pisze:przegub wewnętrzny jest taki sam z lewej jak i z prawej strony
I po raz kolejny. Same przeguby owszem, ale już półośki są różnej długości, więc takie "zestawy" (przegub+półoś) siłą rzeczy też.

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz wrz 18, 2011 18:54

No bo tam jest przegub jak we fiatach, trzy obręcze ślizgowe z łożyskami plus obudowa do tego.

Awatar użytkownika
Yuri
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Re: Wymiary przegubu+półosi [1.8T AGU]

Post autor: Yuri » ndz wrz 18, 2011 21:21

TAZ pisze:No bo tam jest przegub jak we fiatach, trzy obręcze ślizgowe z łożyskami plus obudowa do tego.
Ale prawdą w końcu jest to, że trzeba kupić razem z ośką, czy można sam przegub?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”