Witam wszystkich
Nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi na mój konkretny problem wiec postanowiłem napisać nowy temat..
A wiec tak : golf 3 2.0 gti z 1993r
Lewarek od zmiany biegów ma ogromne luzy do przodu i do tylu.. lata sobie w tej osi swobodnie.. (biegi zmienia się bez problemu)
Po dokładniejszym obejrzeniu zauważyłem ze luz występuje miedzy 6 a 7 elementem:
Dokładnie w tym łożu gdzie wchodzi takie plastikowe coś co u mnie jak tulejka wygląda z takimi nacięciami która się obraca... jest tam conajmniej 1cm miedzy ta tulejka a tymi dwoma ściankami...
I teraz moje pytanie : czy to się jakoś reguluje aby zlikwidować ten luz czy tez ta plastikowa tuleja przypominała kiedyś kule i się wyrobiła i z tąd teraz ten luz ??
Jeśli trzeba coś kupić i wymienić to co(jak się to nazywa) i jak to krok po kroku wymienić ?
Z góry dzięki za wszelką pomoc
Problem z mechanizmem zmiany biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z mechanizmem zmiany biegów
Tak to była kula, wymieniasz cały wałek zwrotny (tak to jest nazwane w katalogu Toprana - 20 zeta) na którym jest ta kula albo przekładasz samą kule ze szrotu i powinno być po problemie.
http://motocom.pl/foto/144/105487.BMP" onclick="window.open(this.href);return false;
a jak wymienić - nie za bardzo jest co pisać bo wystarczy się przyjrzeć i widać, jedna nakrętka do odkręcenia .
doraźnie mozesz nabić na toto jakąś piłeczkę od golfa czy coś w tym stylu
http://motocom.pl/foto/144/105487.BMP" onclick="window.open(this.href);return false;
a jak wymienić - nie za bardzo jest co pisać bo wystarczy się przyjrzeć i widać, jedna nakrętka do odkręcenia .
doraźnie mozesz nabić na toto jakąś piłeczkę od golfa czy coś w tym stylu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Użytkownik
- Kontakt: