Który impulsator do ERF ?

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Detektor
Forum Master
Forum Master

Post autor: Detektor » śr maja 04, 2011 21:18

Mam już bałagan w głowie i potrzebna mi Wasza pomoc. Według Etki do mojej skrzyni podchodzi
czujnik o nr. 1J0 919 149 A a tu macie link z allegro gdzie gościu niby sprzedaje czujnik o takim nr.
http://moto.allegro.pl/czujnik-predkosc ... 34061.html" onclick="window.open(this.href);return false;
z tym że napisał że pasuje do wszystkich modeli vw II,III i IV co nie jest zgodne z Etką a drugą
rzeczą jest to że w Etce przedstawiony impulsator do mojego auta w niczym nie przypomina tego z aukcji. Teraz prośba do was, ponieważ jest utrudniony dostęp do impulsatora przy skrzyni a nie chciałbym się bawić w ten sposób że najpierw go wykręcam sprawdzam go z ofertą w allegro następnie idę go wkręcam i dopiero zamawiam po czym kiedy on do mnie przychodzi idę ponownie usmarować się przy aucie dlatego jeżeli to możliwe podeślijcie mi foto takiego czujnika jaki jest mi potrzebny albo oświećcie mnie proszę jeżeli coś żle opisałem.

W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.

wron
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wron » śr maja 04, 2011 22:01

wygladem jest taki sam, ale jednak musisz szukac swojego numeru bo ten z aukcji moze nie pasowac

DANIEL LHR
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: DANIEL LHR » śr maja 04, 2011 22:21

Jak masz skrzynie 6biegowa to raczej nie podpasi. Powinienem mniec gdzies taki

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr maja 04, 2011 23:05

Detektor pisze:Według Etki do mojej skrzyni podchodzi
czujnik o nr. 1J0 919 149 A
i tego bym się trzymał skoro ETKA tak mówi (moja mówi tak samo;))
Detektor pisze:A a tu macie link z allegro gdzie gościu niby sprzedaje czujnik o takim nr.
http://moto.allegro.pl/czujnik-predkosc" onclick="window.open(this.href);return false; ... 34061.html
zobacz dokładnie jaki tam jest numer...bo ja widzę inny :bajer:
Detektor pisze:drugą
rzeczą jest to że w Etce przedstawiony impulsator do mojego auta w niczym nie przypomina tego z aukcji.
1. Ten z aukcji nie pasuje do Ciebie
2. obrazki w ETCE są poglądowe i należy na nie patrzeć z przymrużeniem oka
3. Na aukcjach też często są fotki poglądowe a nie fotki przedmiotów sprzedawanych

PS. Przenoszę do działu Mechanika

Awatar użytkownika
Detektor
Forum Master
Forum Master

Post autor: Detektor » czw maja 05, 2011 06:00

Qto pisze:zobacz dokładnie jaki tam jest numer...bo ja widzę inny
faktycznie a jeszcze wczoraj bym przysiągł że zamiast H jest tam J, ogólnie od paru miesięcy zaglądam na allegro
i szukam takiego czujnika i jeszcze nie widziałem tego z literką J i myślałem wczoraj że się w końcu pojawił z tąd
ten temat.
DANIEL LHR pisze:Jak masz skrzynie 6biegowa to raczej nie podpasi. Powinienem mniec gdzies taki
skrzynia ERF jest 6 biegową, interesuje mnie tylko nówka sztuka jeżeli masz używkę to nie zawracaj sobie głowy

Chyba jednak zawinę rękawy i w między czasie wykręcę sobie ten czujnik żebym mógł się przyjżeć jemu z bliska.

Awatar użytkownika
Detektor
Forum Master
Forum Master

Post autor: Detektor » sob cze 04, 2011 12:34

dobrałem się dzisiaj do impulsatora który w moim aucie wygląda tak samo jak przedstawia to Etka
a mianowicie tak:
Obrazek
no i okazało się że jednej z trzech blaszek wogóle nie ma bo poprostu sobie zgniła, więc trzeba będzie
zaopatrzyć się w taki drugi impulsator no i chyba w drugą nową kość bo nie mam pewności że
jakieś piny tam zostały po za jednym którego widać wyrażnie a dwóch pozostałych wogóle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”