Łożysko oporowe w ASZ-u
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Łożysko oporowe w ASZ-u
Witam koledzy czy ktos z was robil Łożysko oporowe w silniku ASZ 130 KM jakie sa koszta takiej zabawy i czy duzo jest roboty. Ogolnie mam pojecie o mechanice i chcialbym to sam zrobic bo mechanik skasuje troche $$$ za to.
Łożysko oporowe w ASZ-u
Bez podnośnika - ewentualnie kanału niewiele zrobisz - bo musisz odkręcić sprzęgło od skrzyni ,,, zdemontować łożysko - wsadzić nowe , i wszystko ładnie skręcić ... Nie jest to trudne , ale potrzebne są wyżej wymienione warunki
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Łożysko oporowe w ASZ-u
kanał mam do dyspozycji, sprzegło wymienialem w citroenie picasso tylko niewiem jak bedzie z ta skrzynia 6 biegowa czy jest duzy problem z wyciagnieciem jej czy wystarczy jak tylko odchylic i jak jest z tym lozykiem bo tam jest chyba hydrauliczne ?? Ogolnie objawy jakie umnie sa to - niekiedy halasuje cos przy sprzegle, bardzo szybko lapiace sprzeglo i wibracje z silnika odczuwalne na pedale sprzegla czyli lozysko oporowe czy cos innego ??
Łożysko oporowe w ASZ-u
Wymieniając łożysko - sprawdziłbym w jakim stanie dwu masa ... bo takowa u Ciebie siedzi i objawy mi pod nią podchodzą ...
Łożysko oporowe w ASZ-u
Zanim wyciągniesz możesz przynajmniej w jakimś stopniu to zdiagnozować ... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=397754" onclick="window.open(this.href);return false; + kilka podobnych tematów
Łożysko oporowe w ASZ-u
tylko umnie ten halas pojawia sie niekiedy na 'luzie' a gdy wcisne pedal sprzela to przestaje. i w czasie jazdy tak jakby szumialo
Łożysko oporowe w ASZ-u
jeśli szumiało to wskazuje na łożysko .... jak nie zaczniesz sprawdzać to pozostaniemy tu przy wróżeniu z fusów
Łożysko oporowe w ASZ-u
chce sie upewnic narazie nie mam chwili zeby sie za to zabrac. ale twoje wskazowki sa pomocne za co punkcik dla ciebie
Łożysko oporowe w ASZ-u
http://www.youtube.com/results?search_q ... umasa&aq=f" onclick="window.open(this.href);return false;
oblukaj youtubca
oblukaj youtubca