Holowanie automat
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Holowanie automat
Dziś w golfie pękła mi miska olejowa.Zauważyłem wyciek na ulicy .Lada dzień auto leci do warsztatu w celu wymiany skrzyni na manualną .Nie widzę sensu dolewania oleju aby dojechać do warsztatu bo i tak już najwyższy czas na wymianę.Chcę golfa po prostu zaciągnąć do mechanika ,tylko pytania jak?
Skrzynia ag4 01m - może ktoś z kolegów wie w jaki sposób holować auto z taką skrzynią.
Skrzynia ag4 01m - może ktoś z kolegów wie w jaki sposób holować auto z taką skrzynią.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Holowanie automat
Trochę nie rozumiem bo masz tą skrzynię wywalić czy chcesz ją w dobrym stanie zachować? I skąd wyciekł olej z silnika czy ze skrzyni. Holowanie bez oleju w skrzyni jest wykluczone jeśli ma pozostać sprawna, z olejem - na małym dystansie i na własne ryzyko. Jeśli ta skrzynia jest sprawna i chcesz sprzedać - laweta
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Holowanie automat
Olej poleciał z silnika(miska) .Sprawdzałem bagnetem i sucho.
Tera problem w tym ,że auto stoi na (P)arkingu i holować można na N ,czy do przełączenia skrzyni z P->N potrzebne jest uruchomienie silnika ?
Tera problem w tym ,że auto stoi na (P)arkingu i holować można na N ,czy do przełączenia skrzyni z P->N potrzebne jest uruchomienie silnika ?
Holowanie automat
Przy nieuruchomionym silniku nie działa pompa oleju w automacie, skrzynia nie jest smarowana i krótko mówiąc po takim holowaniu może się nadawać na złom. Nawet jak dasz na N to i tak skrzynia pracuje.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
Holowanie automat
Nie każdy producent zabrania holowania pojazdu ze skrzynią automatyczną. Nie które można holować np 80km/h i na dystans 50 km. Trzeba poszukac w instrukcji obsługi, na pewno jest o tym wspomniane.
- Grzechu_1990
- Użytkownik
- Kontakt:
Holowanie automat
Znajomy holował A4 B5 w automacie ale był to krótki odcinek no i prędkość nie przekraczała 30km/h - skrzynia mimo wszystko sprawna dalej
Było: Opel Astra II 1.6 16V 101KM X16XEL, Skoda Octavia I 1.9TDI 110KM ASV.
Jest: Opel Rekord z 1982r 2.3D 65KM i 2.0N/S (90/100KM) z 1980r Passat B5FL 1.8T 150KM AWT.
Jest: Opel Rekord z 1982r 2.3D 65KM i 2.0N/S (90/100KM) z 1980r Passat B5FL 1.8T 150KM AWT.