Cieknie na półosi

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Cieknie na półosi

Post autor: grandi » wt sty 25, 2011 01:25

Witam serdecznie , zakupiłem skrzynie od Arwana , skrzynia pinknie chodzi cicho , jak zakładałem zmieniłeś uszczelniacze na półosiach . W sob miałem przegląd Pan powiedział że na prawej długiej cieknie . Moje pytanie jest takie czy w flanszy ten plastikowy kapselek może przeciekać no bo uszczelniacze były nowe- zakłądane po wakacjach , przyglądałem się z góry i nie widziałem żeby uszczelniacz pościł , może ten kapsel co jest w flanszy puszcza olej bo na przegubie jest uszczelka korkowa z tego pamiętam.
Ma ktoś jakieś inne pomysły

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

gracek1906
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Cieknie na półosi

Post autor: gracek1906 » wt sty 25, 2011 09:12

może ciec bo u mnie właśnie lało. koszt kapsla ok 6 zł w sklepie.

Awatar użytkownika
marekTDI
Dyrektor
Dyrektor
Kontakt:

Cieknie na półosi

Post autor: marekTDI » wt sty 25, 2011 10:06

uszczelniacze były nowe
to że uszczelniacze były wymienione na nowe to nic nie znaczy kolego. Źle mogły być założone albo któryś miał jakiś defekt fabryczny i będzie puszczał. Obejżyj dokładnie a potem dalej szukaj jak coś.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Re: Cieknie na półosi

Post autor: grandi » wt sty 25, 2011 17:05

marco_pl pisze:
uszczelniacze były nowe
to że uszczelniacze były wymienione na nowe to nic nie znaczy kolego. Źle mogły być założone albo któryś miał jakiś defekt fabryczny i będzie puszczał. Obejżyj dokładnie a potem dalej szukaj jak coś.

Raczej nie jestem laikiem , sprawdzałem przed założeniem , to powiedział bym prędzej że flansza jest już wyrobiona , ale obstawiam te plastikowe zaślepki

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
marekTDI
Dyrektor
Dyrektor
Kontakt:

Cieknie na półosi

Post autor: marekTDI » wt sty 25, 2011 17:15

raczej nie jestem laikiem
Nikt tak nie twierdzi. Myślałem że może komuś dałeś do zrobienia, a ja już różne rzeczy widziałem co i jak można założyć więc wiesz...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”