Drgania lewarka zmiany biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam pytanie na wolnych obrotach drga mi lewarek zmiany biegów jest taki halas jak by lewarek stokal o cos jak go przytrzymam reka lub leko przechyle w prawo lub lewo jest cisza,co to moze byc.Dzieki za porady.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- maciejhan
- Ma gadane
Te drganie jest na postoju i to tak jakby lewarek ocos uderzal slychac takie pukanie niewiem co jest.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Sprawdź wolne koło alternatora, jak się "zatrze" to występuje takie pukanie w lewarek bardzo ładnie widoczne na postoju, jak by ktoś "kopał" w lewarek, nie terkocze ci czasami coś na biegu jałowym ? Zrób tak, na jałowym biegu wciśnij gwałtownie gaz w podłogę i puść - jeśli w momencie kiedy silnik będzie schodził z obrotów usłyszysz dźwięk jak "try try" to już wiesz, sprawdź też dobrze pasek napędu osprzętu czasami robi się mała wyrwa i to jeszcze pogarsza drgania.sebo77 pisze:Te drganie jest na postoju i to tak jakby lewarek ocos uderzal slychac takie pukanie niewiem co jest.
A co ma reczny do tych drgan powiem ze reczny mi słabo trzyma prosze o rozwiniecie.pozdrawiam
Mi natomiast nie drga na jałowym tylko przy przyspieszaniu lub w momencie kiedy są jakieś większe koleiny na drodze, ale w MK4 to znany problem.
Re: Drgania lewarka zmiany biegów
Jaaasny gwint. Przeczytałem jeszcze raz i dotarło do mnie, że o lewarku zmiany biegów piszesz, a ja nie wiem czemu ubzdurałem się, że o dźwigni hamulca ręcznego. Przepraszam kolego za zamieszaniesebo77 pisze:A co ma reczny do tych drgan powiem ze reczny mi słabo trzyma prosze o rozwiniecie.pozdrawiam
- maciejhan
- Ma gadane
Re: Drgania lewarka zmiany biegów
powtórzę się.maciejhan pisze:Możesz mieć zerwaną poduszkę pod skrzynią biegów.