Skrzynia wsteczny wali.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia wsteczny wali.
Witam nie wiem czy w dobrym miejscu pisze a wiec sprawa dotyczy skrzyni biegów przy silniku 1.9 td... przy jezdzie do przodu nic nie stuka i jest dobrze na skreconych koła tak samo to nie sa przguby... jak wzocam wsteczny strasznie wali teraz to juz nawet sie przycina wsteczny i czego to jest wina czy skrzyni biegow i odrazu trzeba cała wymieniac? czy to moze roznicowy?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Skrzynia wsteczny wali.
Ja bym sprawdził poduszki pod silnikiem
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Skrzynia wsteczny wali.
Jak tak to raczej jest to koniec skrzyni bo miałem tak samo i przy tych objawach po prostu byla do wymiany
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Skrzynia wsteczny wali.
tak jak kolega mówił, wsteczny do wymiany albo cała skrzynia, ja bym jednak wolał wyremontować bo z używanymi to nigdy nie wiadomo co sie kupi
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Re: Skrzynia wsteczny wali.
U mnie w skrzynie był identyczny objaw. Po dwóch latach "tyrkotania" na wstecznym, skrzynia sie rozleciała. Tak jak kolega mówi, lepiej wyremontować, i jeździć dalej, bo używane mają przeważnie gruuuubo ponad 200 tyś. przeleatane i nie wiadomo w jakim są stanie.
VW Corrado 1.9 TDI BLT PD 130KM --> 230KM 430NM
Diesel też potrafi!
Corrado w dieslu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=408433
Diesel też potrafi!
Corrado w dieslu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=408433
- Piotrek 2711
- Ma gadane
Skrzynia wsteczny wali.
Mam takie pytanie co może być przyczyną wypadania piątego biegu silnik 1.4 abd poprostu nawet przy nomalnej jeżdzie sam wypada i trzeba go ręką trzymać. Jak sie trzyma reką to czuć czasami takie uderzenia w lewarek zmiany biegów. Wiem że temat jest inny ale niechciałem zakładać nowego postu a temat jest o skrzyni biegów i niewiem czy jest juz do wymiany czy da sie to naprawić. Bardzo był bym wdzięczny za pomoc
I LOVE MK3
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Skrzynia wsteczny wali.
hmm albo synchronizator piatego begu lub masz za malo oleju w skrzyni tez tak mialem jak mialem za malo oleju w skrzyni to mi tylko ze trzeci bieg non stop wyrzucalo