Klucz do odkręcenia zamków.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
					Regulamin forum
1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
	1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
Witam, jaka końcówka jest potrzebna do wykręcenia zamka z drzwi i do odkręcenia zaczepu zamka tylnej klapy z progu?
Dokładniej to chodzi mi o 2 ciemne śruby i jedną srebrną pod podkładką w drzwiach(gwiazdki) i 2 śruby też gwiazdki zaczepu tylnej klapy z progu.
Niby mam duży komplet w walizce, ale właśnie takich końcówek mi brakuje, będę wdzięczny za podanie np aukcji na allegro na te konkretne końcówki(jakieś tanie).
Pozdrawiam.

Dokładniej to chodzi mi o 2 ciemne śruby i jedną srebrną pod podkładką w drzwiach(gwiazdki) i 2 śruby też gwiazdki zaczepu tylnej klapy z progu.
Niby mam duży komplet w walizce, ale właśnie takich końcówek mi brakuje, będę wdzięczny za podanie np aukcji na allegro na te konkretne końcówki(jakieś tanie).
Pozdrawiam.
Ehh... akurat tego nie mam  

Z tego co kojarzę, to te większe to 8-kątne, ale mogę się mylić. Najbardziej zależy mi na odkręceniu zamka w drzwiach, bo siadł czujnik otwarcia drzwi.
Dzięki Pioter za podpowiedź do torxa.

Z tego co kojarzę, to te większe to 8-kątne, ale mogę się mylić. Najbardziej zależy mi na odkręceniu zamka w drzwiach, bo siadł czujnik otwarcia drzwi.
Dzięki Pioter za podpowiedź do torxa.
- 
				Maszan
- Gadatliwa bestia 
Zeby odkrecic zamek musisz miec Splin 8 a sama wkladke to jw .Torx

VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
						VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony

Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Re: Klucz do odkręcenia zamków.
Czy na bank to torx 12? Bo wszędzie podają, że taki nie istnieje...Pioter_ pisze:Te mniejsze to torx12
Chyba tak, leży w aucie, a że pada to nie pójdę sprawdzić 

MK4 Blue Brzydal 
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM

1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
- Qto
- _ 
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
na pewno nie torx 12 a 20...a do samego zamka drzwi spline 8...i na pewno było już nie raz na forum w tematach o zamkach
viewtopic.php?f=14&t=457148" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=14&t=339567" onclick="window.open(this.href);return false;
a rygle zamków...spline 8
Osobiście do grzebania kupuję narzędzia Yato

viewtopic.php?f=14&t=457148" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=14&t=339567" onclick="window.open(this.href);return false;
a rygle zamków...spline 8
jeżeli masz komplet kluczy...i potrzebujesz tylko dwóch to nie kupuj tanich bo na dwóch kluczach nie zaoszczędzisz a wydając parę złotych więcej możesz zaoszczędzić sobie nerwów. W zależności od tego czy potrzebujesz bit czy końcówkę na kwadrat (grzechotkę), to coś na alledrogo na pewno znajdziesz - cała masa tego typu sprzętów.Eyk88 pisze:jakieś tanie
Osobiście do grzebania kupuję narzędzia Yato
To na bank nie torx 12 bo mam tego walizkę z końcówkami zapomniałemPioter_ pisze:Chyba tak, leży w aucie, a że pada to nie pójdę sprawdzić
 8, 10, 15 była za mała. Później zobaczę jak pasuje 20 bo nie zabrałem ze sobą.
 8, 10, 15 była za mała. Później zobaczę jak pasuje 20 bo nie zabrałem ze sobą.Qto, , wczoraj kupiłem końcówki spline YATO własnie