M-TDI Modernizacja pompy wtryskowej (z TD do TDI)
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
olszak1000, tę strone znam ale tam nie masz żadnych danych odnośnie jakichkolwiek wymiarów...
marcinas1983, nie wiem czy pamietasz ale już kiedyś mówiłem że nawet dwaie identyczne pompy mają takie samo podsadzenie ale podkładki o róznej grubości.
zawsze masz jakąś tolerancję natomiast tłoczek musi siedzieć na takiej samej głębokości
marcinas1983, nie wiem czy pamietasz ale już kiedyś mówiłem że nawet dwaie identyczne pompy mają takie samo podsadzenie ale podkładki o róznej grubości.
zawsze masz jakąś tolerancję natomiast tłoczek musi siedzieć na takiej samej głębokości
olszak1000, tę strone znam ale tam nie masz żadnych danych odnośnie jakichkolwiek wymiarów...
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
arwam, pamiętam... podkładka w land roverze ma 2.4mm zaś podkładka w SDI... też 2.4 więc tutaj problemu nie ma
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Ten katalog znacznie ułatwi nam sprawę...
" onclick="window.open(this.href);return false;
Już wiem jaką fale ( 1 466 110 657 ) ma ta pompa 0 460 424 138 tylko pytanie jakie oznaczenie ma... DE
" onclick="window.open(this.href);return false;
Już wiem jaką fale ( 1 466 110 657 ) ma ta pompa 0 460 424 138 tylko pytanie jakie oznaczenie ma... DE
Re: M-TDI Modernizacja pompy wtryskowej (z TD do TDI)
Proponuję skorzystać z Esitronic Boscha. Może nie zawiera katalogu fal indeksowanego po DE, ale bardzo się przydaje z składaniu i naprawie pomp.
A80 B4 1,9 MTDI
A80 B4 2,8 AAH Quattro
A80 B4 2,8 AAH Quattro
marcinas1983 pisze:arwam, pamiętam... podkładka w land roverze ma 2.4mm zaś podkładka w SDI... też 2.4 więc tutaj problemu nie ma
jeszcze rz powtarzam ze nie patrzeć na grubość podkładki tylko na wymiar głębokości osadzenia tłoko-rozdzielacza. podładka tylko korygujesz różnicę w podsadzeniu...
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
arwam, a ja jeszcze raz powtarzam, że głębokość osadzenia tłoczka w fali od land rovera i od TDI jest taka sama i takie same podkładki
a no to soryy musiałem przeoczyć...
ja z zasady nigdy nie mieszam z podsadzeniem bo już zdążyłem się nauczyć że najlepsze efekty się uzyska ale z ori podsadzeniem.
ja z zasady nigdy nie mieszam z podsadzeniem bo już zdążyłem się nauczyć że najlepsze efekty się uzyska ale z ori podsadzeniem.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
arwam, dlatego wróciłem do oryginalnego setupu pompy i... jest lepiej niż było do tego auto mniej dymi a lepiej jedzie wcześniej efekt był jakby było zalewane paliwem na wolnych obrotach.
arwam, widziałem Twoje filmiki z audi w roli głównej... może pokażesz jak to jeździ?? Jak tylko zdobędę WG do mojej k24 to postaram się coś nakręcić niebawem.
arwam, widziałem Twoje filmiki z audi w roli głównej... może pokażesz jak to jeździ?? Jak tylko zdobędę WG do mojej k24 to postaram się coś nakręcić niebawem.
to narazie nei jeździ, to się toczy, raz że jest za małe turbo a dwa że są ori wtryskiwacze od AAT, więc szału nie ma, są chyba jeszcze mniejsze niz w 1Z
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
arwam, w 1z są 185... to chyba mniejszych już nie ma
na pewno mniejsze ma 1.7SDI a jakie ma AAT to nei wiem. nigdy poprostu nie dłubałem zbytnio w temacie TDI
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
arwam, udało mi się znaleźć gdzieś informację jakie mam końcówki wtrysków w swoim SDI... są jeszcze gorsze niż od 1z DSLA 150 (P672) średnica otworków... 0.155 nie no ręce załamać jednym słowem... zbieram na większe
To jakie marcinas1983 masz wtryski w planach?
216?
230?
260?
Jeśli na takich małych wtryskach miałeś 110km to po zmianie już na 216 może być blisko 150km i dodatkowe 40-50Nm w zapasie
216?
230?
260?
Jeśli na takich małych wtryskach miałeś 110km to po zmianie już na 216 może być blisko 150km i dodatkowe 40-50Nm w zapasie