Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Dzięki za wskazówki. Z tym dzieleniem chyba pisaliście w FAQ-u to pamiętam. No cóż - tak jak wspomniałem zacznę od auta żonki
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
44FG, Powodzenia !
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Nie miałem tamtej więc nie wiedziałem, dziękiBio pisze:MatthewG, Soft jest tak czy siak twardszy od ValetPRO
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
- Kuncek
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Dostałem od kumpla takie specyfiki, zna ktoś? warte to użycia ? Poza car shampoo, nie wiem do czego reszta służy
Pierwszy po prawej polistura, pierwszy po lewej zabezpieczenia lakier drugi po lewej "odbudowywacz" zabezpieczenia do użycia po każdym myciu zapewne
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
- Kuncek
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Bio, to jeszcze jak byś mi powiedział w jakiej kolejności to używać to by było miło że mycie pierwsze to wiadomo
Kuncek, Mycie - politura - zabezpieczenie
Panowie, skompletowałem swój pierwszy poważny zestaw detailingowy. Przede wszystkim miało być tanio i w miarę porządnie
Więc tak:
Szampon: Meguiars Gold Class Car Wash
Glinka: ValetPro yellow poly clay
Do przepolerowania: UC+tricolor
AIO: AF Tripple
Wosk: Colli 476 (przede wszystkim miał być trwały, wiem, że są fajniejsze )
Quick Detailer: AF Finalle
Felgi: Valet Pro Blue Gel
Plastiki: Cartec Vinyl cośtam
Do tego jakiś APC Nielsena, Fluffy dryer, fibry, aplikatory, IPA.
Nada się taki zestawik?
Więc tak:
Szampon: Meguiars Gold Class Car Wash
Glinka: ValetPro yellow poly clay
Do przepolerowania: UC+tricolor
AIO: AF Tripple
Wosk: Colli 476 (przede wszystkim miał być trwały, wiem, że są fajniejsze )
Quick Detailer: AF Finalle
Felgi: Valet Pro Blue Gel
Plastiki: Cartec Vinyl cośtam
Do tego jakiś APC Nielsena, Fluffy dryer, fibry, aplikatory, IPA.
Nada się taki zestawik?
- miko
- black point
- Kontakt:
ktm950, bardzo ładny zestaw! dobrze odrobiłeś lekcje (ewentualnie jakby VP Blue Gel miał być do regularnego stosowania zamieniłbym na Bliberry i IPA to niekoniecznie )
Dzięki Miko - spędziło się kilka godzin w dziale detailingu i na forum kosmetykaaut.pl
ktm950, Dałbym Ci normalnie plusika gdybym mógł za to podejście
Jeśli chodzi o Blue Gel to możesz go później rozcieńczyć 1:15 do codziennego użycia ale mi na nawoskowane colli felgi zupelnie wystarcza woda z szamponem w atomizerze i pedzelek (bbs) albo rękawica z mikrofibry (santy)
Jeśli chodzi o Blue Gel to możesz go później rozcieńczyć 1:15 do codziennego użycia ale mi na nawoskowane colli felgi zupelnie wystarcza woda z szamponem w atomizerze i pedzelek (bbs) albo rękawica z mikrofibry (santy)
Dzięki Bio! Tym bardziej mi miło, gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z detailingiem Jeszcze tylko muszę skombinować coś do wnętrza i Gofer będzie jak nowy
Witam,
Potrzebuje małego zestawu na początek.
Co chcę osiągnąć i kim jest pacjent?
-Pacjent to czarny Passat B6
-chciałbym usunąć drobne rysy oraz nałożyć wosk?, który pogłębi kolor i zabezpieczy lakier.
-interesuje mnie zestaw bez szamponu, tylko detaling zewnętrzny lakieru, bez kół, ew. plastiki.
Cena +-250zl
Myslalem o takim zestawie na poczatek:
http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=459" onclick="window.open(this.href);return false;
Potrzebuje małego zestawu na początek.
Co chcę osiągnąć i kim jest pacjent?
-Pacjent to czarny Passat B6
-chciałbym usunąć drobne rysy oraz nałożyć wosk?, który pogłębi kolor i zabezpieczy lakier.
-interesuje mnie zestaw bez szamponu, tylko detaling zewnętrzny lakieru, bez kół, ew. plastiki.
Cena +-250zl
Myslalem o takim zestawie na poczatek:
http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=459" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam
Chcialbym prosic o rade w skompletowaniu zestawu detailingowego do Golfa Mk2:chytry: Zestawik bez szamponu no i zeby bylo tanio i jak najlepiej
1. Glinka: ValetPRO Yellow Poly Clay 100g
2. Polerka
-POORBOYS WORLD SSR 2 Medium Abrasive Swirl Remover
-POORBOYS WORLD SSR 1 Light Abrasive Swirl Remover
2. Wosk: Collinite 476s Super Doublecoat Paste
3. Plastiki i opony: Cartec Vinyl
4. Oczywiscie do tego fibry
I teraz moja wielka prosba o pomoc w dobraniu cleanera pod wybrany wosk oraz QD Rozumiem ze pasty ktore wybralem nadaja sie do polerowania maszynowego na mokro (moze wyda wam sie glupie pytanie ale wole zapytac fachowcow niz walnac lipe ). Wszelkie uwagi i podpowiedzi mile widziane
Chcialbym prosic o rade w skompletowaniu zestawu detailingowego do Golfa Mk2:chytry: Zestawik bez szamponu no i zeby bylo tanio i jak najlepiej
1. Glinka: ValetPRO Yellow Poly Clay 100g
2. Polerka
-POORBOYS WORLD SSR 2 Medium Abrasive Swirl Remover
-POORBOYS WORLD SSR 1 Light Abrasive Swirl Remover
2. Wosk: Collinite 476s Super Doublecoat Paste
3. Plastiki i opony: Cartec Vinyl
4. Oczywiscie do tego fibry
I teraz moja wielka prosba o pomoc w dobraniu cleanera pod wybrany wosk oraz QD Rozumiem ze pasty ktore wybralem nadaja sie do polerowania maszynowego na mokro (moze wyda wam sie glupie pytanie ale wole zapytac fachowcow niz walnac lipe ). Wszelkie uwagi i podpowiedzi mile widziane