Nowe Audi S3 (2013)
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Nowe Audi S3 (2013)
" onclick="window.open(this.href);return false;
300KM / 380 Nm, 2.0 TFSI (+35KM, +30Nm w stosunku do poprzednika)
0-100 km/h: 5.1 sek. (urwane 0.4 sek)
Premiera: I poł. 2013
S3 zawsze jakoś definiowało Golfa R...
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Nowe Audi S3 (2013)
W offie wrzuciłem chyba link do opisu tego samochodu. Jak dla mnie szału nima.. Na filmiku zastanawiają mnie dwie rzeczy: głośność seryjnego wydechu (dziwnie głośny..) i słyszalność DVki, u nas tak tego nie słychać.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Nowe Audi S3 (2013)
Mati, przy naszych tuningach wiadomo, że seryjne 300 kunia nie urwie niczego, że już o d.upie nie wspomnę.
Ale jak na serię fajny ma wydech, moim zdaniem dźwięk na plus. Design odświeżony, ładny wydech... jest lepiej
Ciekaw jestem, czy DSG jest 6. czy 7. biegowe...
Ale jak na serię fajny ma wydech, moim zdaniem dźwięk na plus. Design odświeżony, ładny wydech... jest lepiej
Ciekaw jestem, czy DSG jest 6. czy 7. biegowe...
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
Re: Nowe Audi S3 (2013)
http://www.motofakty.pl/artykul/szczego ... di-s3.html" onclick="window.open(this.href);return false;
piszą, że 7, ale to stary artykuł
piszą, że 7, ale to stary artykuł
Ostatnio zmieniony pn wrz 24, 2012 18:41 przez Pietiapk1, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy znajdziemy się na ''zakręcie'',
Redukcja, but i odcięcie!
Nowe Audi S3 (2013)
Ja też coś tam wygoglowałem i wyczytałem,że ma być wydłużony szósty bieg...Generalnie technologiczny majstersztyk,bo przy wzroście mocy ok.35 kunia,spala ponoć 1.5 litra wachy mniej od poprzednika,dzięki min.in.dodatkowemu wtryskowi paliwa.Ale już jeden "majstersztyk"technologiczny już mieliśmy,silnik 1.4 TSI,kompresor+turbo i co się okazało? Okazało się,że pali niewiele mniej niż moja erka po grubym tuninguzlos pisze:Ciekaw jestem, czy DSG jest 6. czy 7. biegowe...
Nowe Audi S3 (2013)
Pietia,stary artykuł i bez szczegółów,aczkolwiek też mi się nie chce wierzyć,żeby zapodali sześcio biegową dsg,jak chcą zaoszczędzić (muszą)na spalaniu,przy jednoczesnym wzroście mocyPietiapk1 pisze:piszą, że 7.
Nowe Audi S3 (2013)
Tutaj piszą że ma mieć 6 biegowy s-tronic (artykuł z przed 16 h.)
miałem 1.4 TSI 160 km w Scirocco, jak nie stało w ASO tylko mogłem jeździć to paliło około 8/100 l/km po mieście a w trasie około 6,5/100 l/km a przy tym samy stylu jazdy eRka pali dużo więcejRybak pisze:silnik 1.4 TSI,kompresor+turbo i co się okazało? Okazało się,że pali niewiele mniej niż moja erka po grubym tuningu
Jest R32
BYŁ: GOLF MKVII R 2.0 DSG 2015 STG 2
BYŁ: Audi S3 8V1 S-Tronic 2014
był: Golf R 2.0 DSG STG 3 by CS
Nowe Audi S3 (2013)
Nie będę polemizował Lewy z Tobą,tym bardziej,że masz bezpośrednie porównanie,ale jak przyjechał do mnie na bazę gość golfem z tym silnikiem i mówił mi,że w mieście pali przy spokojnej jeżdzie między 8-9 litrów,to osłupiałem W trasie też coś wspominał o średnich na poziomie 6.5 litra.A,że to się ponoć jebie jak c..uj,to już nie wspomnę(nie mam własnych doświadczeń,tylko zasłyszane opinie od użytkowników,oraz od kolesia,który pracuje w ASO).LEWART pisze:miałem 1.4 TSI 160 km w Scirocco, jak nie stało w ASO tylko mogłem jeździć to paliło około 8/100 l/km po mieście a w trasie około 6,5/100 l/km a przy tym samy stylu jazdy eRka pali dużo więcej
No to już wiadomo jaki silnik będzię siedział w nowej erce. Liczyłem na to że nowa S3 i erka bedą miały 300 koni wizualnie kwestia gustu ale mi się podoba, szczególnie że koncówki układu wydechowego symetryczne. Pewnie będzię DSG 6 żeby nie dawać szerkokiego pola do popisu tuneromzlos pisze:
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
Nowe Audi S3 (2013)
ogólnie bardzo fajna charakterystyka silnika do jazdy na co dzień (jak się nie psuje) ale i tak wole moją eRke chodzić trochę więcej paliRybak pisze:Nie będę polemizował Lewy z Tobą,tym bardziej,że masz bezpośrednie porównanie,ale jak przyjechał do mnie na bazę gość golfem z tym silnikiem i mówił mi,że w mieście pali przy spokojnej jeżdzie między 8-9 litrów,to osłupiałem W trasie też coś wspominał o średnich na poziomie 6.5 litra.A,że to się ponoć jebie jak c..uj,to już nie wspomnę(nie mam własnych doświadczeń,tylko zasłyszane opinie od użytkowników,oraz od kolesia,który pracuje w ASO).
właśnie daje duże pole do popisukorzen88 pisze:Pewnie będzię DSG 6 żeby nie dawać szerkokiego pola do popisu tunerom
Jest R32
Z jednej strony tak bo jest dużo części zamiennych, z drugiej z dsg 7 nic by nie trzeba było robić do 600 niutaLEWART pisze:właśnie daje duże pole do popisukorzen88 pisze:Pewnie będzię DSG 6 żeby nie dawać szerkokiego pola do popisu tunerom
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nowe Audi S3 (2013)
Kondziu,ale o tym wie każdy co się choć raz przejechał vr-em Ale niestety czas(technologia) idzie ciągle do przodu,ale ja sam osobiście skłonny bym był cofnąć się w czasie,żeby takie auto jak ma Złoś ,produkowano seryjnie...Ale niestety,jest to już marzenie ściętej głowy...KonradzikIV pisze:jakby tam męski silnik wsadzili to by było coś
a nie te bateryjki
http://otomoto.pl/chevrolet-camaro-ss-1 ... 68711.html
Zawsze Jarku możesz kupić niedrogo transformersa...
ale bardzo to się rzuca w oczy i zlotów w Polsce nie ma
Zawsze Jarku możesz kupić niedrogo transformersa...
ale bardzo to się rzuca w oczy i zlotów w Polsce nie ma
Kiedy znajdziemy się na ''zakręcie'',