Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
Progresywny, czemu chcesz to wywalić? Z tym się chyba fura szybciej nagrzewa? A chcesz może sprzedać? 

Kącik posiadaczy MK4
lwlw, Stary do mnie masz bliżej, jak chcesz to Ci mogę opchnąć i powiedzieć co gdzie było...
Tak na serio: Przy zaślepionym EGR nie ma racji bytu... jak chcesz się w to bawić to masz po 20 na allegro. Tylko patrz żeby była jak najbardziej kompletna...
Edit.: A jak Ci się auto wolno grzeję to zainwestuj stówę w termostat...na prawdę warto
A jak dalej zimno - grzałka Z35.

Tak na serio: Przy zaślepionym EGR nie ma racji bytu... jak chcesz się w to bawić to masz po 20 na allegro. Tylko patrz żeby była jak najbardziej kompletna...
Edit.: A jak Ci się auto wolno grzeję to zainwestuj stówę w termostat...na prawdę warto

- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Re: Kącik posiadaczy MK4
Z35 kiepskie, lepiej zainwestować w suchą nagrzewnicę z Audi, ale wtedy i w alternatorkrazorek pisze:lwlw, Stary do mnie masz bliżej, jak chcesz to Ci mogę opchnąć i powiedzieć co gdzie było...![]()
Edit.: A jak Ci się auto wolno grzeję to zainwestuj stówę w termostat...na prawdę warto![]()

Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Kącik posiadaczy MK4
Szybkie pytanie chce na krótko sprawdzić licznik na szrocie tzn fisa, w które piny dać zasilanie?
Kupię:
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
HojaNT, niebieska wtyczka pin 1 i 23 plus...9 i 24 masa
Przełom maja i czerwca będę w PL i będę miał trochę fantów z mojego auta...m. i. 1/2 FIS z benzyny 1.4 z analogową kontrolką poduch, komfort 1J ze scyzorykiem i kompletem (4szt) silniczków szyb pod składane lustra (uruchomiona opcja szyb z pilota) oraz gwint TA-Techincs...będę miał też trochę drobnicy (np włączniki świateł pod halogeny, manetki do FIS...może do tempomatu...włączniki typu grzanie szyb, asr...). Większe graty mogę wysłać...mniejsze do odbioru na Nysie.
zainteresowanych zapraszam na PW...o drobne graty pytać bo mam kilka kartonów różnych części...i na pewno wszystkiego nie wymieniłem i raczej nie wymienię...na pewno czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy się znajdzie...grzane dysze sprysków...jakieś lampki wewnętrzne - po prostu pytać...a za miesiąc postaram się o zebranie wszystkiego w domu i zrobienie fotek.
Przełom maja i czerwca będę w PL i będę miał trochę fantów z mojego auta...m. i. 1/2 FIS z benzyny 1.4 z analogową kontrolką poduch, komfort 1J ze scyzorykiem i kompletem (4szt) silniczków szyb pod składane lustra (uruchomiona opcja szyb z pilota) oraz gwint TA-Techincs...będę miał też trochę drobnicy (np włączniki świateł pod halogeny, manetki do FIS...może do tempomatu...włączniki typu grzanie szyb, asr...). Większe graty mogę wysłać...mniejsze do odbioru na Nysie.
zainteresowanych zapraszam na PW...o drobne graty pytać bo mam kilka kartonów różnych części...i na pewno wszystkiego nie wymieniłem i raczej nie wymienię...na pewno czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy się znajdzie...grzane dysze sprysków...jakieś lampki wewnętrzne - po prostu pytać...a za miesiąc postaram się o zebranie wszystkiego w domu i zrobienie fotek.
Kącik posiadaczy MK4
sebekgolf, Interesowałem się mokrym webastem z Sharana. Okazało się, że bez cięcia podłogi nie da się tego włożyć bo jest mało miejsca.
Suche webasto z Audi gdzie się wkłada? Komora silnika?
Dlaczego piszesz, że Z35 słabe?
Suche webasto z Audi gdzie się wkłada? Komora silnika?
Dlaczego piszesz, że Z35 słabe?
Kącik posiadaczy MK4
Qto, dzięki
a graty jakieś do czarnego sufitu masz może?

a graty jakieś do czarnego sufitu masz może?

Kupię:
- Gwint 4 motion
- Gwint 4 motion
Kącik posiadaczy MK4
krazorek, termostat już zmieniałem (Wahler) i było lepiej, ale krótko. Nie wiem co jest z tym samochodem, ale zawsze miałem ten problem. Na razie temat olewam, ale jesienią wrzucę nowy termostat jeszcze raz. Myślę, że ta chłodnica spalin też coś powinna dać, ale nie wiem czy to w ogóle pasuje do VP.
Ale w ogóle to na zimę webasto zakładam albo będę jeździł benzyniakiem
Ale w ogóle to na zimę webasto zakładam albo będę jeździł benzyniakiem

Kącik posiadaczy MK4
U mnie termostat się stopniowo pogarszał. Maks grzanie nie robiło szału. Pokapowałem się jak mi się auto zaczęło niedogrzewać. Wiesz jak te liczniki na temperaturze przekłamują... Powinno mi dać do myślenia jak w lato jechałem i przy 25 st. C na zewnątrz pomimo przyduszenie temperatura na VAGu nie przekroczyła 85 st.
Też Wahlera włożyłem i wydaje mi się, że nabyłem go w dosyć pewnym źródle. Wiesz jak w tym kraju się ludzie dorabiają na handlu "tanim markowym"...
Sebek może nam coś więcej napisze o suchym webaście i dlaczego mówi że Z35 mu nie podeszło. Ale znając tego Pana to zaproponuje jakąś "nieinwazyjną hybrydę", której zrobienie polegało będzie na przespawaniu połowy auta
Już kiedyś pisał, że jak coś nie pasuje to kantówka a później migomag 
Też Wahlera włożyłem i wydaje mi się, że nabyłem go w dosyć pewnym źródle. Wiesz jak w tym kraju się ludzie dorabiają na handlu "tanim markowym"...
Sebek może nam coś więcej napisze o suchym webaście i dlaczego mówi że Z35 mu nie podeszło. Ale znając tego Pana to zaproponuje jakąś "nieinwazyjną hybrydę", której zrobienie polegało będzie na przespawaniu połowy auta

Kącik posiadaczy MK4
Ja licznik sobie zrobiłem tak by pokazywał temp. rzeczywistą. Teraz osiągam tak 86-88 stopni, chyba, że podepcze. Ogrzewanie mam dobre nawet przy 80.
Wabasto podobno mieści się między zderzakiem, a lewym nadkolem. Nie wiem jakie jest z sharana, ale są takie, które się mieszczą, jest cały temat na forum.
Wabasto podobno mieści się między zderzakiem, a lewym nadkolem. Nie wiem jakie jest z sharana, ale są takie, które się mieszczą, jest cały temat na forum.
-
- Forum Master
Re: Kącik posiadaczy MK4
Dokładnie w tym miejscu mam u siebie. Potwierdzam info.lwlw pisze:Wabasto podobno mieści się między zderzakiem, a lewym nadkolem.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm

Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm

Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Kącik posiadaczy MK4
Sprzedam mój wydeszek końcowy, pod 4 motion
viewtopic.php?f=119&t=595064" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=119&t=595064" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię:
- Gwint 4 motion
- Gwint 4 motion
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
I nie drażni Cię to? Ja bym szału dostał...lwlw pisze: licznik sobie zrobiłem tak by pokazywał temp. rzeczywistą
Fabryczne rozwiązanie dla mnie jest git...wskazówka stoi na 90 tzn ze wsio jest ok...jak ma z tym problemy tzn ze coś jest nie ok
...do czarnego sufitu nic nie będę miał (kilka elementów mam ale malowanych primerem do wklejenia szyb...np osłony do lusterka fotochrom - ori nic nie mam, sam kupowałem w ASO tydzień temu)
Z drobnych elementów wnętrza zawsze mogę coś zdobyć...jeśli nie jest to rarytas