Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
300zł stówki spuszczam na komplecie i jeszcze płacz... co z tą polska
nigdy nie zakładane
nigdy nie zakładane
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Wracając do tematu że auto mi łapie temp
Wiatraki się kręcą , bezpiecznik nr 16 jest w porządku , sprawdziłem bezpieczniki na aku i były ok (auto zgaszone patrzałem czy nie przepalone). Trafiła mi się wycieczka do Katowic popołudniu , stałem dobrych parę minut i wskazówka na 110 , zjechałem na bok , wiatraki się nie włączyły.. klima była włączona. To zacząłem grzebać przy tych bezpiecznikach przy aku i wiatraki się włączyły , myślałem że to ich wina bo jak się docisneło jeden to się włączały (i właśnie przy jednym bezpieczniku jest jakby upalony plastik ale mniejsza o to ). Wróciłem do domu, zrobiłem tak jeszcze raz , dopiero wtedy na spokojnie zwróciłem uwage że wiatraki włączaja się ale jakby od klimy bo się sprężarka załączała słychać było.
Zostawiłem auto odpalone i wskazówka przekroczyła 90*, wzialem klime na off i wlaczylem i wiatraki zaczely sie krecic Jazda probna , zostawione auto i temp nie przekroczyla 90* wiatraki sie wlaczaly. Ktoś coś? Też tak macie że jak klima jest włączona (nawiew na szyby 19-20*) to wiatraki nie chodzą a jak kliknę off i włącze ponownie to się właczaja. Narazie taki mam sposób jak będe stał w korku to sobie bede wlaczal i wylaczal klime , ale gdzie jest przyczyna , ze nie zbija temp?
Wiatraki się kręcą , bezpiecznik nr 16 jest w porządku , sprawdziłem bezpieczniki na aku i były ok (auto zgaszone patrzałem czy nie przepalone). Trafiła mi się wycieczka do Katowic popołudniu , stałem dobrych parę minut i wskazówka na 110 , zjechałem na bok , wiatraki się nie włączyły.. klima była włączona. To zacząłem grzebać przy tych bezpiecznikach przy aku i wiatraki się włączyły , myślałem że to ich wina bo jak się docisneło jeden to się włączały (i właśnie przy jednym bezpieczniku jest jakby upalony plastik ale mniejsza o to ). Wróciłem do domu, zrobiłem tak jeszcze raz , dopiero wtedy na spokojnie zwróciłem uwage że wiatraki włączaja się ale jakby od klimy bo się sprężarka załączała słychać było.
Zostawiłem auto odpalone i wskazówka przekroczyła 90*, wzialem klime na off i wlaczylem i wiatraki zaczely sie krecic Jazda probna , zostawione auto i temp nie przekroczyla 90* wiatraki sie wlaczaly. Ktoś coś? Też tak macie że jak klima jest włączona (nawiew na szyby 19-20*) to wiatraki nie chodzą a jak kliknę off i włącze ponownie to się właczaja. Narazie taki mam sposób jak będe stał w korku to sobie bede wlaczal i wylaczal klime , ale gdzie jest przyczyna , ze nie zbija temp?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Mój Golf MK4 Smoked Front
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Kącik posiadaczy MK4
Jak spuścisz te 300 ojro, to się zastanowię
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Kącik posiadaczy MK4
Tak, zjedzcie zaraz człowieka, bo się ośmielił mieć inne zdanie Dźwieku w nawigacjach to ja w ogóle nie włączam, bo to tylko denerwuje.
No super wygodne jest takie używanie smarkfona jak piszecie
Pomijam już fakt, że jak używam jednej rzeczy to nie da rady innej.
Oczywiście nie twierdzę, że to jest całkiem do bani (a chyba tak zrozumieliście), ale trzeba mieć świadomość ograniczeń i nie ma sensu wpadać w jakiś przesadny optymizm.
No super wygodne jest takie używanie smarkfona jak piszecie
Pomijam już fakt, że jak używam jednej rzeczy to nie da rady innej.
Oczywiście nie twierdzę, że to jest całkiem do bani (a chyba tak zrozumieliście), ale trzeba mieć świadomość ograniczeń i nie ma sensu wpadać w jakiś przesadny optymizm.
Re: Kącik posiadaczy MK4
1600 zł za kilka kawałków plastiku i aluminium, serio? Wątpię, żebyś znalazł kogoś kto to kupi nawet za 300 euro, no ale powodzenia.szczyku pisze:oddam cały komplet za 370 euro, brak tylko rączki kierowcy (komplet na 5 drzwi)
Nie.golf3dawid pisze:Też tak macie że jak klima jest włączona (nawiew na szyby 19-20*) to wiatraki nie chodzą a jak kliknę off i włącze ponownie to się właczaja
Nic dodać nic ująć.jhosef pisze:Fakt, ze wygląda nieźle w konsoli. Ale kupując radio nie zaprojektowane przez nastolatka, tez będzie dobrze wyglądać.
Zwłaszcza w dobie technologii Mirror Link (nie wspominając o panelach dotykowych...) MFD prezentuje się blado.
Radio znanych producentów będzie miało końcówkę mocy 4x50W około (realnie 25W). A MFD ma ile 4x25? RNS510 ma 4x20W - realnie naście?.
A ogłoszenia - MFD tanio 800 zł...
Wolałbym nowego Harrman/Karton czyli Kuger & cos tam za 1100 zł z gwarancją.
Kumpel ma w mk4 MFD i jego głośniki grają słabo w porównaniu do moich, a u mnie siedzi Pioneer DEH-X3600UI, czyli nie jest to jakieś mega super radio, a gra dużo lepiej niż MFD i taniej wyszło, niż "okazja" za 800 zł Do tego wzmacniacz za jakiś czas wpadnie, skrzynia i będzie dobrze. No ale to też kwestia tego co kto woli, bo np. moim zdaniem porządne radio 2 din z wieloma funkcjami w tym navi odmłodzi wnętrze mk4, a przy okazji będzie funkcjonalne, a na pewno da się znaleźć takie, które będzie pasować do wnętrza
Też niektórzy mówią, że denerwuje ich jak im coś z radia wystaje, a najśmieszniejsze jest to jak się potem okazuje, że niektórzy mają powkręcane w deskę jakieś uchwyty na telefon, CB`radia i to już jakoś nie przeszkadza
Kącik posiadaczy MK4
Właśnie ja mam tylko MFD dla wyglądu, chciałem ori wygląd, a te wszyskie kolorowe radyjka mi poprostu nie podobaja sie
- checin
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH
Kącik posiadaczy MK4
Kupie:
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
Re: Odp: Kącik posiadaczy MK4
A wierz mi że znajdę, zobacz rachunek ile to kosztowało, zakup kilka tygodni temu.Azgorath pisze:1600 zł za kilka kawałków plastiku i aluminium, serio? Wątpię, żebyś znalazł kogoś kto to kupi nawet za 300 euro, no ale powodzenia.szczyku pisze:oddam cały komplet za 370 euro, brak tylko rączki kierowcy (komplet na 5 drzwi)
Panowie spuszczacie się nad tym mfd, ja kupiłem za 200zl i uważam że nie ma lepszego radia do mk4, dla mnie gra dobrze, ludzie którzy słuchali mówią że nie widzą różnicy między innymi radiami. Pozostaje kwestia ceny, jak ktoś kupuję za 800zl to jego sprawa, stać gościa i tyle, a wam tu dupę ściska i piszecie jakie to niedobre radio. Tak na prawdę gdybym wystawił tu 30 sztuk po 200zł to nie wiem czy pół godziny bym je miał.
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Brałbym pierwszy w takiej cenie
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Re: Odp: Kącik posiadaczy MK4
Ale ja wiem ile coś takiego kosztuje w ASO, wystarczy zobaczyć chociażby na ceny na getem, ale dla mnie śmieszne jest właśnie to, że takie rzeczy tyle kosztują, masakra jakaśszczyku pisze:A wierz mi że znajdę, zobacz rachunek ile to kosztowało, zakup kilka tygodni temu.Azgorath pisze:1600 zł za kilka kawałków plastiku i aluminium, serio? Wątpię, żebyś znalazł kogoś kto to kupi nawet za 300 euro, no ale powodzenia.szczyku pisze:oddam cały komplet za 370 euro, brak tylko rączki kierowcy (komplet na 5 drzwi)
-
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
Panowie ma ktoś pomysł czym może byc spowodowane takie pojedyncze stuknięcie w lewej/środkowej częsci zawieszenia po skręcie w lewo, lub cofaniu ze skręconymi kołami i przy nacisnieciu hamuleac to jest takie puk. Wymienione niedawno hamulce, sworzeń wahacza, drazki kierownicze, łożysko i piasta i po tym własnie coś zaczęło nieraz pukac. Ktoś coś ?
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
szczyku pisze: za 200zl
zgadzam się.szczyku pisze: nie ma lepszego radia do mk4
to tak, jakby kupić nokie 5110 (premiera w 97r. tak jak MFD) w cenie galaxy s3 i się tym jarać "bo mnie stać"szczyku pisze: jak ktoś kupuję za 800zl to jego sprawa
Nie, niedobre tylko przestarzałe. Jak na OEM to gra dobrze.szczyku pisze: to niedobre radio
boris_kafarrow, mi podobnie stukało, przyczyną okazała się niedokręcona śruba na wahaczu przy małej tulei (która przez to się rozj3bała). Na końcu stukało przy ruszaniu, przy zmianie biegu na 2 i przy stawaniu lub gwałtownym hamowaniu.