Nie tylko tańsze...już 15lat temu BMW serii 5 nie miało tego bajeru. Dzisiaj w większości aut kontrolka temperatury świeci się na niebiesko kiedy silnik jest zimny...Ale szybko gaśnie i "można" pałować
Mnie najbardziej żal analogowych wskazówek. Teraz praktycznie wszystko ma wyświetlacze. Mistrzostwo jeśli chodzi o wyświetlacze analogowe to Lexus LS400. Ostatnio miałem okazję jechać. Te wskazówki neonowe i sposób wyświetlania kontrolek... no po prostu mistrzostwo jak dla mnie.
Ostatnio was pytałem o impulsator w skrzyni poniewaz strasznie szalał i pokazywał dziwne wartości prędkości, udało mi sie dojść do problemu moze dla kogos ta wiedza sie przyda, mam licznik z passata 849 ten z nową strukturą wgrywałem sobie test wskazówek z ledami takie coś :
Po tym wszystkim własnie miałem złe wskazania predkosciomierza na liczniku oraz w ecu, pierwsze co to własnie impulsator w skrzyni zacząłem go wyciagać czyscic i dalej to samo, chciałem juz kupić nowy impulsator. Nagle musiałem pojechać do sklepu i zapomniałem podpiąć wtyczki od impulsatora i tu ździwienie bo licznik pokazywał predkosć a drugie ździwienie ze w ecu była pokazywana predkosc (błędna ale jednak) wtedy oświeciło mnie ze chyba licznik bierze predkosć z abs a ecu z licznika (tak mi sie wydaje) wtedy wiedziałem ze problem tkwi w liczniku albo w sieci can, wgrałem na nowo cały czysty eeprom i udało sie wszystko było oki. Wgrałem sobie ten test wskazówek na nowo z innymi modami i wszystko gra elegencko. Gdyby ktoś chciał ten test wskazówek to udostepniam moj eeprom, tylko mówie ze działa to wyłącznie na liczniku 849 z passata nie próbujcie wgrywac do innych liczników, ponoć autor pisał ze jest problem i nie pali sie kontrolka swiec zarowych ale u mnie wszystko jest oki nawet zrobiłem sobie specjalnie błąd pompy wtryskowej i kontrolka mrugała.
Cześć Panowie. Czeka mnie wymiana łącznika elastycznego w moim TDIku więc muszę zakupić taki łącznik i pytanie do Was czy wiecie albo macie wgląd do jakiejś serwisowki jaki wymiar ma ten łącznik? Wiem że najłatwiej zmierzyć stary, ale w tej chwili nie mam dostępu do auta. W jednym sklepie mi zaproponowali niby pasujące o długości 200mm na rurę 50mm.
Koledzy klocki na tył TRW, Breck czy Textar? Tarcze są ATE
Do niedawna zawsze brałem ATE, ale po opinii jednego ze sklepów polecanych na forum o spadku ich jakości przerzuciłem się na Textar. Brak uwag i klocki pylą dużo mniej niż wcześniejsze.
mi od jakiegoś czasu podoba się jak czyste felgi są na klockach ATE Ceramic...i od kilku lat używam we wszystkich wozidłach.
Nie mogę zakodować pilota w mk4. Komfort 1C, pilot pasujący...z resztą był w komplecie przy zakupie auta.
W komforcie jest błąd 00955 - Adaptation Limit Surpassed. Po dłuższych walkach udało się go usunąć i nie wraca...ale nie zmienia to sytuacji.
W blokach pomiarowych po naciskaniu przycisków pilota pojawia się info że jest to pilot nr 1 - czyli jakby był wcześniej zakodowany.
W pozostałych grupach:
Permanent code known - OK
Code within effective range - not OK
Algorithm - not OK
Bez wciskania przycisków we wszystkich grupach widnieje "No Value".
Przy próbie kodowania pilota VCDS nie przyjmuje innej wartości jak 1. Zwykle jak miałem problemy z kodowaniem, to wystarczyło zakodować 0 pilotów i później tyle ile miałem do auta...tutaj nie przyjmuje zera. Jakieś pomysły?