Qto pisze: ↑pn sty 21, 2019 21:55
Sebek ja mówię co vag pokazuje...zwykle tankuje jak wskazówka jest w okolicy rezerwy i leje 50-55l...a jak gdzieś jadę to leje pod korek i przy zapalonym zebraku to 60l wchodzi - wiem jak tankować
Chodzi mi o to aby vag pokazał że w baku jest 55l kiedy tego paliwa jest 55-70l...A pokazuje 53 maksymalnie
Tak myśląc nad tym co piszesz przypomniały mi się moje dywagacje nad tematem. Od długiego czasu zastanawiam się, czy ilość paliwa nie jest przypadkiem liczona (na podstawie poziomu z pływaka + poprawka np. na czas otwarcia wtrysków). Kiedyś tankowałem auto do pierwszego albo drugiego odbicia. Od jakichś 4 lat tankuję zawsze do pełna ( absolutnego pełna). Mam wrażenie, że wskazówka poziomu trochę zgłupiała. Pole rezerwy ( czyli od momentu zaświecenia się kontrolki rezerwy) do zera, bardzo szybko znika ( za szybko w porównaniu do tego, co było kiedyś). Natomiast nie mam praktycznie większej rozbieżności jeśli chodzi o spalanie bo z litrażowania wychodzi mi to co komp pokazuje z odchyłką w okolicy 0,3 litra. Kiedyś rezerwa przy normalnej jeździe wystarczała na 100km, teraz problem jest zrobić 60 bo już leży na "0".
Ale to takie moje podejrzenie, niczym nie potwierdzone.
Swoją drogą, doszedłeś co z tymi oponami z tyłu ? Ja jestem ciekaw jak moje będą wyglądały na wiosnę przy tych przelotach co robię na autostradach gofrem
A no i pompę hamulcową muszę wymienić, bo chyba ma przeciek na tylnej sekcji bo mi buda przestała równo siadać i znów balans przeniósł się na przód samochodu

Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/