Kącik posiadaczy MK3

Wymiana doświadczeń użytkowników poszczególnych modeli VW.

Moderator: VIP

House
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 105
Rejestracja: pt sie 14, 2015 00:34
Lokalizacja: Irlandia

Kącik posiadaczy MK3

Post autor: House » pt sty 22, 2016 02:13

Jakie są ogólne różnice pomiędzy 3d a 5d? Jestem pewien że nie pasują szyby boczne, drzwi, dywan i zapewne fotele i kanapa są inne, są jakieś inne różnice?



Awatar użytkownika
Kapela
VWmaniak
VWmaniak
Posty: 1947
Rejestracja: czw paź 23, 2008 22:43
Lokalizacja: Wrocław/Milicz/Pleszew

Re: Kącik posiadaczy MK3

Post autor: Kapela » pt sty 22, 2016 21:49

Kanapa i fotele takie same. Tyle ze od 3d przednie sie składają. Wykładziną jest tez taka sama. Drzwi w 3 D dłuższe a co za tym idzie cięższe. Próg zewnętrzny w 5d inny bo wiadomo drzwi sie otwierają. Słupek c szerszy w 3d. Chyba wszystko ;)


Obrazek
Zielone....TDi... :weedman: Panie,to nie na polske drogi

Awatar użytkownika
Kapela
VWmaniak
VWmaniak
Posty: 1947
Rejestracja: czw paź 23, 2008 22:43
Lokalizacja: Wrocław/Milicz/Pleszew

Re: Kącik posiadaczy MK3

Post autor: Kapela » pt sty 29, 2016 21:02

Szukam kogos kto ma 20 jahre na climatronicu i ma nie zajechana naklejkę w bagazniku??? Pomoże ktoś ??? ;)


Obrazek
Zielone....TDi... :weedman: Panie,to nie na polske drogi

Awatar użytkownika
rudy
Łowca rarytasów :-)
Łowca rarytasów :-)
Posty: 2390
Rejestracja: wt sty 26, 2010 13:07
Lokalizacja: Księży Lasek/NSZ
Kontakt:

Kącik posiadaczy MK3

Post autor: rudy » sob sty 30, 2016 09:48

Który z tutaj zebranych podpinał lampki w podsufitce i kopertówki ?
Gdzie je podłączyć?



Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2642
Rejestracja: pt lip 10, 2009 00:53
Lokalizacja: Chodzież/ Margonin
Kontakt:

Kącik posiadaczy MK3

Post autor: matisim » ndz lut 07, 2016 15:26

Ja lampki w podsufitce podłączyłem w lampkę którą już masz na środku :) kopertówki - gdzieś w skrzynce są nawet wyjścia z czujnika z drzwi więc pozostaje dać tylko + który dałem z wiązki od centralnego a sygnał pociągnąć przez przelotkę :)


mój gofr 3/4 viewtopic.php?f=88&t=343053" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
dabus997m
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 527
Rejestracja: sob lut 12, 2011 20:26
Lokalizacja: Brzozów Podkarpackie

Kącik posiadaczy MK3

Post autor: dabus997m » ndz lut 07, 2016 19:31

Panowie szybkie pytanie: Czy w lampach h1 oprawa (gniazdo) żarówki jest taka sama z lewej jak i z prawej strony. Czy może jakoś się różni i ma wpływ na rozpraszanie światła? Pytam, bo w lewej lampie mam uszkodzone to gniazdo a mam 2 z prawej?



Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2642
Rejestracja: pt lip 10, 2009 00:53
Lokalizacja: Chodzież/ Margonin
Kontakt:

Re: Kącik posiadaczy MK3

Post autor: matisim » ndz lut 07, 2016 20:07

Jest to samo, tylko szkła są inne :-)

napisano ołówkiem Z1


mój gofr 3/4 viewtopic.php?f=88&t=343053" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
dabus997m
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 527
Rejestracja: sob lut 12, 2011 20:26
Lokalizacja: Brzozów Podkarpackie

Kącik posiadaczy MK3

Post autor: dabus997m » ndz lut 07, 2016 20:12

Pytam, bo jak porównałem prawą z lewą to jedna ma jakby wycięcie na tej blaszce w lewa stronę a druga w prawą i to mnie zmyliło. Pomyślałem, że ma to jakiś wpływ na rozpraszanie światła w kloszu.



Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2642
Rejestracja: pt lip 10, 2009 00:53
Lokalizacja: Chodzież/ Margonin
Kontakt:

Re: Kącik posiadaczy MK3

Post autor: matisim » ndz lut 07, 2016 20:23

Tylko kwestia firmy lamp. Ja miałem oby dwie tej samej a nie wiem czy w innych nie ma różnicy. Żarówkę tak czy tak wkładasz w takiej samej pozycji w jedną i w drugą lampę.

W h4 też jest tak samo bo tam jest ta blaszka kierunkowa w Żarówce więc też musi być identycznie :-)

napisano ołówkiem Z1


mój gofr 3/4 viewtopic.php?f=88&t=343053" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
dabus997m
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 527
Rejestracja: sob lut 12, 2011 20:26
Lokalizacja: Brzozów Podkarpackie

Kącik posiadaczy MK3

Post autor: dabus997m » pt lut 19, 2016 22:17

Panowie jestem w trakcie robienia instalacji świateł na przekaźnikach. Posiadam w samochodzie moduł świateł dziennych, który odpala się po kluczyku i uruchamia długie na 30% mocy. Moje pytanie brzmi. Czy mogę połączyć długie prawe z długim lewym jednym plusem z przekaźnika jeśli zastosuję kabel 2 mm i jaki dać bezpiecznik?
Po drugie: Czy prąd z modułu świateł poleci mi na przekaźnik to coś się stanie czy nie ma to wpływu na przekaźnik? Chodzi mi o to czy jest to możliwe, żeby sygnał z przekaźnika mógł polecieć w drugą stronę tzn na plus z aku? Czy powinienem jednak założyć diodę prostowniczą w miejscu jak na rysunku? Jak rak to jaką?
Rysunek przedstawia jedynie poglądowe połączenie jakie chcę zastosować nie rysowałem tu masy i reszty rzeczy.
Obrazek



Awatar użytkownika
Kapela
VWmaniak
VWmaniak
Posty: 1947
Rejestracja: czw paź 23, 2008 22:43
Lokalizacja: Wrocław/Milicz/Pleszew

Re: Kącik posiadaczy MK3

Post autor: Kapela » sob lut 20, 2016 17:33

Dopóki przekaźnik nie zwiera, prąd bedzie sie cofał tylko do niego w momencie uruchomienia przekaźnika prąd idzie i tak przez przekaźnik od strony aku. wiec raczej nic sie nie powino dziać. Ale moge sie mylić. Chyba ze w momencie załączeniu długich odcina napięcie z modułu dziennych?


Obrazek
Zielone....TDi... :weedman: Panie,to nie na polske drogi

Awatar użytkownika
dabus997m
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 527
Rejestracja: sob lut 12, 2011 20:26
Lokalizacja: Brzozów Podkarpackie

Kącik posiadaczy MK3

Post autor: dabus997m » sob lut 20, 2016 18:35

Tak. Po włączeniu długich odłącza mi moduł. Pojawił się jednak inny problem. Nie wiadomym sposobem po włączeniu świateł mijania w jednej kostce prąd leci mi też na prawe długie światło, a lewym nadpaliło mi masę. Wywaliłem kable od przekaźnika z długich i połączyłem do wtyczek normalnie i teraz długie świecą jedynie masa upalona, ale po przekaźnikach mi to nie działa jakieś pomysły? Działają tylko mijania.



Awatar użytkownika
Kapela
VWmaniak
VWmaniak
Posty: 1947
Rejestracja: czw paź 23, 2008 22:43
Lokalizacja: Wrocław/Milicz/Pleszew

Re: Kącik posiadaczy MK3

Post autor: Kapela » ndz lut 21, 2016 23:30

Gdzies jest cos namieszane w kablach i przez cos sie zamyka. Znajomy kiedyś tak miał, przy włączeniu drogowych gasło jedno mijania drugie świeciło słabiej. I załanczało sie tylko jedno drogowe. Instalaja niby ori. Kolory kabli jak u mnie a nie działało. Probówka mieszanie i doszliśmy co jest co. Ale wszystko nie tak względem orginalu. Ktoś u niego gdzies namieszał wcześniej i wyszło jak wyszło.


Obrazek
Zielone....TDi... :weedman: Panie,to nie na polske drogi

Awatar użytkownika
dabus997m
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 527
Rejestracja: sob lut 12, 2011 20:26
Lokalizacja: Brzozów Podkarpackie

Kącik posiadaczy MK3

Post autor: dabus997m » pn lut 22, 2016 13:00

Już działa wszystko i długie. Okazało się ze w gnieździe lampy pin od masy zagią się i dotykał plusa z mijania przez co paliło bezpiecznik
Poniżej macie schemat jak to mam zarobione z modułem świateł dziennych.
Obrazek



ODPOWIEDZ

Wróć do „Kąciki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości