Kącik posiadaczy MK7
Moderator: VIP
Re: Kącik posiadaczy MK7
dziś już zdążyłem przeczytać komunikat na wyświetlaczu deski oraz w statusie auta, ten sam błąd co miałem początkiem roku, światła kierunkowe AFS, wtedy wymienili mi żarówkę H7, dziś po pracy spróbuje zrobić to samvolf_66 pisze:Koledzy pojawiło mi się ostrzeżenie
czy ktoś wie co to może być??
Już kiedyś pisałem o tym może ktoś mądry wskazać jakiś prosty a nie drogi kabel interfejs diagnostyczny do vaga czy coś w tym rodzaju, aby można było samemu sprawdzić takie podstawy, bo do najbliższego ASO mam 100 km, i wiadomo podłączenie komputera odpowiednio kosztuje,
Kącik posiadaczy MK7
po pracy wymieniłem żarówkę H7 (bardzo łatwa wymiana, zdecydowanie lepiej niż Mk4) była spalona, myślę że problem rozwiązany
Kącik posiadaczy MK7
Czyli na przyszłość nie ma co wpadać w panikę jak się pojawi taki komunikat. Warto wiedzieć 
- navwiedzony
- 777

- Auto: Golf 7R
- Silnik: CJXC
Kącik posiadaczy MK7
Znowu tutaj tak spokojnie 
Takie tam rewelacje pewnego motoryzacyjnego brukowca:
http://www.autobild.de/artikel/vw-golf- ... 19781.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Takie tam rewelacje pewnego motoryzacyjnego brukowca:
http://www.autobild.de/artikel/vw-golf- ... 19781.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG
Kącik posiadaczy MK7
To chyba dobrze. Wygląda na to, że nie ma na co narzekaćnavwiedzony pisze:Znowu tutaj tak spokojnie![]()
Ja dzięki Tobie
Jedynie ostatnio pojawiło się dziwne jęknięcie lub piśnięcie na sam koniec hamowania z okolic tylnego lewego koła
Jakoś te światła z przodu w golfie po lifcie do mnie nie przemawiająnavwiedzony pisze:Takie tam rewelacje pewnego motoryzacyjnego brukowca: ...
Natomiast A3 lift i ewentualny nowy model, dla mnie po prostu bajka
Zresztą na A3 choruję już od pewnego czasu i ta choroba coraz postępuje
- navwiedzony
- 777

Kącik posiadaczy MK7
Że cisza pod względem narzekania na siódemki oczywiście dobrze, ale przecież zawsze można coś pozachwalać lub tak po prostu poplotkować 
Ciesze się, że mogłem się przysłużyć w dobrej sprawie i mam nadzieję, że plastiki nie usłyszą i same też nie będą już więcej słyszane.
No tak, spróbować zgłosić zawsze możesz - jaki będzie efekt sam pewnie dobrze wiesz
A co do tych rewelacji z brukowca, to pewnie finalne produkty (zarówno te po FL, jak i nowe generacje) jednak będą wyglądać ciut inaczej. Wzór świateł do dziennej w G7 FL wygląda nazbyt podobnie do tego z nowej teteki, więc jest prawie niemożliwym by takie coś się naprawdę pokazało po lifcie.
Ja na A3 też od dłuższego czasu spoglądam przychylnym okiem, ale u mnie jest zdiagnozowana choroba pod nazwą "golfianka" i pewnie skończy się jak zwykle
Ciesze się, że mogłem się przysłużyć w dobrej sprawie i mam nadzieję, że plastiki nie usłyszą i same też nie będą już więcej słyszane.
No tak, spróbować zgłosić zawsze możesz - jaki będzie efekt sam pewnie dobrze wiesz
A co do tych rewelacji z brukowca, to pewnie finalne produkty (zarówno te po FL, jak i nowe generacje) jednak będą wyglądać ciut inaczej. Wzór świateł do dziennej w G7 FL wygląda nazbyt podobnie do tego z nowej teteki, więc jest prawie niemożliwym by takie coś się naprawdę pokazało po lifcie.
Ja na A3 też od dłuższego czasu spoglądam przychylnym okiem, ale u mnie jest zdiagnozowana choroba pod nazwą "golfianka" i pewnie skończy się jak zwykle
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG
Re: Kącik posiadaczy MK7
Te "zdjęcia" to retusz zrobiony przez redakcję, jest tam to zresztą napisanepiteks pisze: Jakoś te światła z przodu w golfie po lifcie do mnie nie przemawiają![]()
Kącik posiadaczy MK7
To prawda ale jak w każdej bajce tak i tu jest pewnie ziarno prawdy
. Coś się na pewno zmieni. Oby tylko nie zepsuli 
- navwiedzony
- 777

Kącik posiadaczy MK7
Patrząc na nowego Tiguana można mieć co do tego wątpliwościpiteks pisze:Oby tylko nie zepsuli
Kącik posiadaczy MK7
No właśnie. Przód mu zrobili taki trochę pasato podobny ale coś jakby nie do końca zagrało
. Tył z BMW jest O.K. 
Kącik posiadaczy MK7
W salonach czasami różne dziwne rzeczy opowiadają, niekoniecznie pokrywające się z rzeczywistością; więc swoim dobrym zwyczajem: jak zobaczę to uwierzę
Szykują pierwszy w historii facelifting Golfa?
Może od razu zaprezentują Mk8.
Kącik posiadaczy MK7
Mk 8 tak szybko nie będzie
. Jak na razie 7 sprzedaje się bardzo dobrze. Po liftingu będzie szansa na dalsze utrzymanie zainteresowania modelem. Konkurencja na razie nie zagarnia masowo klientów golfowi więc ciśnienia nie mają
. Jesienią 2018 prezentacja mk8 wydaje się w związku z tym nie zagrożona
.
Kącik posiadaczy MK7
To czasem tylko kwestia nazewnictwa. Golf nigdy w historii nie miał faceliftingu. Nawet poprzednik Mk7 który technicznie jest w zasadzie tym samym autem co Mk5 został przez producenta nazwany szóstą generacją.