[GOLF MK1] GLD

Moderator: G0 Karcio

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dj_sowa
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 185
Rejestracja: pt cze 13, 2008 11:53
Lokalizacja: Głubczyce
Kontakt:

[GOLF MK1] GLD

Post autor: dj_sowa » czw kwie 28, 2011 06:56

twromek pisze:przelot 2,25 cala,
sam robiles?? jak nie to u kogo i ile cie to kosztowalo? bo mnie to czeka


30.06.2010 najczarniejszy dzien w moim zyciu
Na Zawsze w Mej Pamięci [*] Kocham Cie Mamo az do ostatnich moich dni

twromek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 739
Rejestracja: pn maja 21, 2007 18:10
Lokalizacja: Oderwalde
Kontakt:

[GOLF MK1] GLD

Post autor: twromek » sob kwie 30, 2011 21:39

dj_sowa, odpowiedziałem Ci na gg.

Tutaj taka ciekawostka :D
[youtube][/youtube]

Było butowane prędzej, ale auto później klepało na wolnych jakieś 2 min. i przy zgaszeniu jeszcze jest takie coś, zastanawiam się, co by było jakby go od razu zgasić :helm:



twromek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 739
Rejestracja: pn maja 21, 2007 18:10
Lokalizacja: Oderwalde
Kontakt:

[GOLF MK1] GLD

Post autor: twromek » sob cze 04, 2011 23:27

Golf przyjechał z Nysy, wszystko ok. W ostatnim tygodniu zamontowałem w końcu skrzynię 4T z nowym olejem i uszczelniaczami, wymieniłem olej w silniku, zamontowałem w końcu normalny filtr powietrza i podłączyłem odmę, muszę jeszcze pomalować dekiel z TD i dać ten odolejacz i normalny przewód od niego do dolotu. Później kolega mi pomógł przerzeźbić mechanizm zmiany biegów.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b6594.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 6af63.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 2359c.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Odnośnie silnika należy się małe sprostowanie, jest to 1,5D (CK) a nie jak jest napisane na bloku 1,6D (CR), bloki pasują, ale korby i wał są z 1,5D. Także mamy seryjne 1,5D 50KM 82Nm bez natrysku, po założeniu T3 ostatnio ustawionego na 1,4 bara i dzisiejszym skorygowaniu strasznie małej dawki wyszło takie coś, jeden pomiar przed korektą, drugi po. W siniku jakiś miesiąc temu zamontowałem wtryski 265. Wszystko jak widać na oryginalnej pompie z 1,5D.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 1d358.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Może ktoś powie, że psuję oryginała, ale to auto służy mi na codzień, nie mam innego, a jakoś przemieszczać się trzeba, skrzynia GC przy której od 100km/h miałem obroty rzędu 3500+ jakoś nie dawała mi radości ani spokoju. Wszystkie zmiany są w pełni odwracalne, niczego w budzie nie zmieniam.



webster__
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 177
Rejestracja: pn sie 04, 2008 17:40
Lokalizacja: Opolskie
Kontakt:

[GOLF MK1] GLD

Post autor: webster__ » ndz cze 12, 2011 15:09

twromek pisze:co by było jakby go od razu zgasić :helm:
turbina :okej: u mnie jest to samo jak zgasze przy wyzszych obrotach hamuje wirnik :okej:


moje mk3 AAZ+ -120 na rsl
viewtopic.php?p=4030824#4030824" onclick="window.open(this.href);return false;

Obierzyswiat
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: wt paź 04, 2011 22:52

[GOLF MK1] GLD

Post autor: Obierzyswiat » wt lis 22, 2011 21:21

fajne autko, respekt za wkład pracy i efekt końcowy



Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2756
Rejestracja: pn sty 16, 2006 02:06
Lokalizacja: GDA

[GOLF MK1] GLD

Post autor: phanteon » śr lis 23, 2011 14:33

twromek pisze:Za całość projektu podziękowania dla mojego taty, za wsparcie, pomoc, porady, za mnóstwo godzin spędzonych na pomaganiu, na wysłuchiwaniu tego, że znowu mi coś nie pasuję, że chcę to mieć zrobione inaczej DZIĘKUJE
Zazdroszczę :pub:



Awatar użytkownika
Bartek22d
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 284
Rejestracja: ndz lis 06, 2011 14:31
Lokalizacja: okolice Grudziadza
Kontakt:

[GOLF MK1] GLD

Post autor: Bartek22d » ndz sty 01, 2012 15:23

Bardzo ladny golfik :hmm: i jak jedzie teraz po tych ostatnich modach?? :-)



twromek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 739
Rejestracja: pn maja 21, 2007 18:10
Lokalizacja: Oderwalde
Kontakt:

[GOLF MK1] GLD

Post autor: twromek » ndz sty 01, 2012 15:45

phanteon pisze:Zazdroszczę :pub:
:)

Bartek22d, jechał naprawdę przyjemnie, po hamowni było dużo lepiej, ustawiłem dawkę na max, pozmieniałem przestawiacz kąta wtrysku, założyłem IC, 1,6 bara, jak już wszystko było ok, musiałem tylko sprzęgło zmienić bo ślizgało to turbo poleciało wydechem, na szczęście w dolot nic nie poszło. Teraz jeżdżę serią :otepienie:



Awatar użytkownika
Piernik
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 236
Rejestracja: śr paź 22, 2008 09:23
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: [GOLF MK1] GLD

Post autor: Piernik » pn sty 02, 2012 13:15

twromek pisze:Teraz jeżdżę serią :otepienie:
No i jak sobie z tym radzisz? :grin:



twromek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 739
Rejestracja: pn maja 21, 2007 18:10
Lokalizacja: Oderwalde
Kontakt:

[GOLF MK1] GLD

Post autor: twromek » pn sty 02, 2012 16:54

Przyjmuję to jako pokutę :jezor:



BediGL
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 85
Rejestracja: ndz paź 04, 2009 09:36
Lokalizacja: PO,PZ

[GOLF MK1] GLD

Post autor: BediGL » pn sty 02, 2012 20:46

Musisz coś z tym zrobić, bo ten silniczek bez turbo niestety mocy nie ma :( (znam z autopsji)


BYŁ GOLF MK3 AAZ, BYŁ GOLF MK4 AJM
Toyota Corolla e12 D4D 2.0 116km Obrazek
Toyota Avensis T27FL 1.8 Obrazek

Awatar użytkownika
VWojtasDE30
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 224
Rejestracja: czw lis 24, 2011 14:39
Lokalizacja: Gliwice--DE.

[GOLF MK1] GLD

Post autor: VWojtasDE30 » pt lut 24, 2012 09:47

Swietna robota autko rewelacyjne :okej: :hmm:



Golf 2 / Polo 2

[GOLF MK1] GLD

Post autor: Golf 2 / Polo 2 » czw mar 03, 2016 19:13

Świetne !



Awatar użytkownika
sebascorpion
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 161
Rejestracja: czw lip 09, 2015 19:41
Lokalizacja: Trojmiasto

[GOLF MK1] GLD

Post autor: sebascorpion » wt sie 01, 2017 22:00

Bardzo fajny golfik :P



ODPOWIEDZ

Wróć do „Oldtimer/Youngtimer”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość