Budowa silnika 2.0 16VT
Moderator: G0 Karcio
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
bez urazy ale jakos nigdy mi sie zbytnio nie podobala wersja raylle jezeli chodzi o wyglad ale za to co ma pod maska cenie ja wysoko w dodatku widze ze wrzucasz mu jeszcze potezniejsza jednostke,wiec wielki szacunek dla ciebie, mam nadzieje ze zobacze autko w akcji na tegorocznej majowce
Pozdrawiam i zycze udanego projetku
P.S. ciekawe jak jezdzi cos co wazy tone i ma 200koni do tego bedzie mialo jeszcze wiecej
Pozdrawiam i zycze udanego projetku
P.S. ciekawe jak jezdzi cos co wazy tone i ma 200koni do tego bedzie mialo jeszcze wiecej
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Plany co do silnika sa takie:juby pisze:olozwirski, zdradź może jakie bebechy to tego bloku będziesz dorzucał
-kute korby
-kute tloki z odprezeniem
-odelzony wal
-odelzone kolo zamachowe
-porting glowicy, ewentualnie zmiana na mechanike
-narazie walki ABF, przy mechanice cos ala' 300/320
-regulowany rozrzad
-wtryski 550
-oczywiscie modyfikacje elektroniki (digi1)
-big turbo
-wlasnej roboty kolektor ssacy
Przy okazji nie obedzie sie bez kilku modow reszty:
-mocniejsze hamulce
-wydech 2.5 cala
-szpera
-spiek
-wydajniejszy IC
-wydajniejsza pompa paliwa
-gwint
Ogolnie celuje w 300+ KM. To sa plany, pozyjemy, zobaczymy...
Podoba mi się to, że nie spoczywasz na laurach, tylko dalej idziesz do przodu, ale tak to już jest - apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jeżeli chodzi o silnik to zapowiada się ciekawie - plany konkretne, powodzenia w ich realizacji
[b][size=134][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21804&postdays=0&postorder=asc&start=0]MK II GTD Special by wilk - sprzedany[/url][/size][/b]
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Nie wazylem walu przed modami, niestety...TAZ pisze:Ładny wałek Wojtek zrobił, a ile on zrzucił z niego balastu ??
Zeby cos sie dzialo przy projekcie zaczalem uklad wydechowy. Samochod bedzie mial wydech 3" od downpipe do konca i dwa tlumiki przelotowe zeby dalo sie tym jezdzic po ulicy, katalizatora brak. Zmieszczenie tego pod podloga okazalo sie nie lada wyczynem a wszystkiemu winny napend. Oto fotki z pierwszej przymiarki wydechu, cdn...
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zajebisty wydeszek sam robisz czy w jakiejs firmie? obliczales cos? jaki koszt wykonania takiej zabawki?
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]