Jezdze sporo calkiem na dzialke a tam plugi czasem nie dojezdzaja :green_fuck:GRZANA pisze:po wawie jezdza plugi, wiec nie wymyslaj hokej na zime sciagniesz...

Hokeja nie bede raczej zdejmowal bo na srubki go mocna przykrecilem

Moderator: G0 Karcio
Jezdze sporo calkiem na dzialke a tam plugi czasem nie dojezdzaja :green_fuck:GRZANA pisze:po wawie jezdza plugi, wiec nie wymyslaj hokej na zime sciagniesz...
Mylisz się, profil to nie wysokość opony w milimetrach tylko procent szerokości opony (np. 185/60 to opona ma wysokość 60% z 185mm...) Załóż normalnie 195/50 (185/55, 175/60) bo będziesz miał z wyższymi oponami kłopoty przy glebie.Matijas pisze:Zmiesci sie spokojnie 65 bo, zdejmuje 1 cal z kola zchodzac z 16 na 15 cali czyli zyskuje 25mm, wysokosc opon letnich to 45mm czyli przy zalozeniu 15 calowej felgi moge zalozyc opone nawet o profilu 70mmale to jzu byl by poduszkowiec, zaloze pewnie 60 albo 65mm.
to nie mozliwe... w takim ukladzie moje letnie opony maja wymiary 205/45 wiec opona powinna miec profil ok 11cmmkowalm pisze:Mylisz się, profil to nie wysokość opony w milimetrach tylko procent szerokości opony (np. 185/60 to opona ma wysokość 60% z 185mm...) Załóż normalnie 195/50 (185/55, 175/60) bo będziesz miał z wyższymi oponami kłopoty przy glebie.
pewnie ma, bo tą wysokość mierzy się na oponie bez felgi, razem z tą częścią która jest schowana przy kompletnym koleMatijas pisze:to nie mozliwe... w takim ukladzie moje letnie opony maja wymiary 205/45 wiec opona powinna miec profil ok 11cmmkowalm pisze:Mylisz się, profil to nie wysokość opony w milimetrach tylko procent szerokości opony (np. 185/60 to opona ma wysokość 60% z 185mm...) Załóż normalnie 195/50 (185/55, 175/60) bo będziesz miał z wyższymi oponami kłopoty przy glebie.![]()
![]()
cos nie chce mi sie w to wierzyc... az zmierze zeby sie upewnic, ale bylby to kretynizm bo sprzedajac produkt nie dawali by ludziom dobrze opisanego produktu tylko zadanie matematyczne......ernest_b3 pisze:Matijas napisał/a:
mkowalm napisał/a:
Mylisz się, profil to nie wysokość opony w milimetrach tylko procent szerokości opony (np. 185/60 to opona ma wysokość 60% z 185mm...) Załóż normalnie 195/50 (185/55, 175/60) bo będziesz miał z wyższymi oponami kłopoty przy glebie.
to nie mozliwe... w takim ukladzie moje letnie opony maja wymiary 205/45 wiec opona powinna miec profil ok 11cm
pewnie ma, bo tą wysokość mierzy się na oponie bez felgi, razem z tą częścią która jest schowana przy kompletnym kole
hmmmm nie zobacze to nie uwierze;p ale jesli olac ta czesc schowana w feldze ktorej i tak nie widac i jej nie zmierzymy przy kompletnych kolach to zapewne wysokosc opony przy profilu 45 np bedzie miala 45....mcsym pisze:mkowalm, ma rację. profil to stosunek do szerokości a nie wartość w milimetrach
bez kitu 22 lata zylem w niewiedzy a raczej, zle poinformowany :green_fuck: :green_fuck: zawsze myslalem ze to wysokosc opony wyrazona w mmKenaj pisze:Matijas, nie musisz wierzyć, podjedź do byle jakiego wulkanizatora i się spytaj, albo poszukaj info na www.google.pl
swoją drogą, ja na zimie mam 195/55R16 i daje rade
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości