MK2 GTI16V by tauka, czyli od 1.3 CL do GTI :)

Moderator: G0 Karcio

Zablokowany
Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2270
Rejestracja: wt lip 26, 2005 11:29
Lokalizacja: Nowa Sól
Kontakt:

Post autor: tauka » wt paź 09, 2007 18:34

grzaneczka997 pisze:...OSA..., wg mnie to tak:
no jednak troszke inaczej :P ale osłony na rozrządzie też nie mam :d
Ostatnio zmieniony wt paź 09, 2007 18:35 przez tauka, łącznie zmieniany 1 raz.


Obrazek

Awatar użytkownika
Bula88
Forum Master
Forum Master
Posty: 1097
Rejestracja: wt cze 21, 2005 17:13
Lokalizacja: VW GRUPA CHOJNICE
Kontakt:

Post autor: Bula88 » wt paź 09, 2007 18:42

grzaneczka997 pisze:no w sumie mogl zalozyc miska olejowa do gory
wtedy by mial silnik dolnozaworowy :P
tauka pisze:ale osłony na rozrządzie też nie mam :d
to chyba jakas choroba bo kumpel w RPeku tez nie ma :D dobrze ze te silniki sa bezkolizyjne bo czasem moglby byc problem :)



struna7

Post autor: struna7 » wt paź 09, 2007 18:50

tauka pisze:ale osłony na rozrządzie też nie mam :d
tak jak i kiwi
a niech tam przez przypadek cos wpadnie :goof: i bedzie sok z żuka



Awatar użytkownika
Bula88
Forum Master
Forum Master
Posty: 1097
Rejestracja: wt cze 21, 2005 17:13
Lokalizacja: VW GRUPA CHOJNICE
Kontakt:

Post autor: Bula88 » wt paź 09, 2007 18:53

struna7 pisze:a niech tam przez przypadek cos wpadnie i bedzie sok z żuka
nic sie nie stanie poza peknietym paskiem bo te silniki sa bezkolizyjne, chociaz kto wie :D



Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2270
Rejestracja: wt lip 26, 2005 11:29
Lokalizacja: Nowa Sól
Kontakt:

Post autor: tauka » wt paź 09, 2007 19:13

struna7 pisze:tauka napisał/a:
ale osłony na rozrządzie też nie mam :d

tak jak i kiwi
Ale u niego jest problem bo NZ jest bardzo bardzo kolizyjny :P


Obrazek

Awatar użytkownika
...OSA...
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 692
Rejestracja: pt lip 27, 2007 21:04
Lokalizacja: Lubliniec
Kontakt:

Post autor: ...OSA... » wt paź 09, 2007 22:38

Ale u niego jest problem bo NZ jest bardzo bardzo kolizyjny
ja w sumie nie nazekam :) czyma mi sie moje malenstwo i na drodze walczy dzielnie z moja nie lekka noga :P



Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2270
Rejestracja: wt lip 26, 2005 11:29
Lokalizacja: Nowa Sól
Kontakt:

Post autor: tauka » śr paź 10, 2007 00:06

...OSA... pisze:ja w sumie nie nazekam :)
Nie chodziło mi o to że jest awaryjny, tylko kolizyjny, czyli w momencie pęknięcia paska rozrządu tłoki spotykają się z zaworami i jest unfall, czego nie ma w 1.8 :P

[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 00:25 ]
No i kilka nowych fotek.

Jak już wyszło szydło z worka to przeprowadziłem SWAP. Nic specjalnego, bo tylko na RP ale zawsze coś:

Przed:

Obrazek

Po:

Obrazek

I proszę nie śmiać się z niektórych elementów bo to pozostałości po starym właścicielu ;)

Niestety niema fotek w trakcie, bo tak jakoś wyszło że aparatu nie było :crazy:


Zmieniłem także element, który mnie niemiłosiernie drażnił. Czyli diody od długich, akumy wody i kierunków w liczniku. Zostały one tak zrobione, że nie widac diod i świecą ikonki

Obrazek

Obrazek

Postojówki zostały wyrzucone ze swojego pierwotnego miejsca i wkomponowane w kierunkowskazy

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr paź 10, 2007 00:28 przez tauka, łącznie zmieniany 2 razy.


Obrazek

Awatar użytkownika
GrizLLy
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 806
Rejestracja: ndz sie 19, 2007 18:36
Lokalizacja: Nowa Sól
Kontakt:

Post autor: GrizLLy » śr paź 10, 2007 12:38

Dwie ostatnie foty mojego autorstwa :bigok: Diody wymiatają :grin:



Awatar użytkownika
CIENKII
Forum Master
Forum Master
Posty: 1275
Rejestracja: czw lis 30, 2006 20:07
Lokalizacja: FNW
Kontakt:

Post autor: CIENKII » śr paź 10, 2007 13:10

:satan: ozesz korVWa ja pier..... :grin: .. ciekawe kto teraz bedzie sie przystawial do rajdu po miescie jak NZ-towi duzo mocniejszych furek nie dawalo rady :ass: . . . pozdro :pub:



To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 8027
Rejestracja: pt gru 02, 2005 00:13
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Post autor: To_mas » śr paź 10, 2007 13:11

tauka, no cłopie lecisz z robotą :D:D i to sie chwali :)
I nie pisz ze RP taki zły bo łądnie sobie silniczek radzi !!:D gratki :D

A co do tego patentu z tymi diodami to powiem Ci ze Ciekawe :D mogłeś jakąś fooporade walnąć bo mnie to interesuje ;p



Awatar użytkownika
GRZANA
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5822
Rejestracja: czw maja 11, 2006 22:37
Lokalizacja: Wawa/EOP
Kontakt:

Post autor: GRZANA » śr paź 10, 2007 14:15

no wlasnie ciekawi mnie jak zrobiles licznik :P jak wrazenia po przesiadce z NZ na RP? :D


[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23

SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]

Awatar użytkownika
Kuba Golf mk3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 358
Rejestracja: śr kwie 11, 2007 23:48
Lokalizacja: Grudziądz
Auto: Mk3
Silnik: ABS
Kontakt:

Post autor: Kuba Golf mk3 » śr paź 10, 2007 14:50

Śliczny golfik! A felgi rewelacja! Pewnie trochę czasu pochłonęło ich polerowanie, ale to sama przyjemność...


VWVWVWVWVWVWVW---MOJA TRÓJECZKA---VWVWVWVWVWVW
viewtopic.php?f=88&t=127716&start=462" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
...OSA...
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 692
Rejestracja: pt lip 27, 2007 21:04
Lokalizacja: Lubliniec
Kontakt:

Post autor: ...OSA... » śr paź 10, 2007 14:59

grzaneczka997 pisze:ak wrazenia po przesiadce z NZ na RP?
no wlasnie bo moze tez sobie zalatwie RP i wepchne w mojego :) duzo sie z tym nameczyles?



Awatar użytkownika
barteKKK03
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 15162
Rejestracja: sob mar 12, 2005 15:22
Kontakt:

Post autor: barteKKK03 » śr paź 10, 2007 15:56

hehe... coraz mniej do GTI brakuje :grin:


Follow Me on INSTAGRAM
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Zakończone projekty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości