Jakieś 1,5s..Jeszcze wszystko przed Tobązlos pisze:Mimo to kosmos dzieli mnie od Twoich osiągów
SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360KM
Moderator: G0 Karcio
Mk6 Golf R DSG 4x4 +300KM virus 2.00 by CS Łódź
www.proturbo.com.pl
Wiem. Ale na serio nie planuję więcej niż 360-380 koniarzy. Dolot + wydech, poprawka wirusa i wirus do DSG, powinienem robić średnie 12 sek na 1/4 mili i okolice 4,2 sek do setki. Ergo: nie zajrzę nawet do Twojej galaktyki, Mistrzu Kenobi
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Re: Mk6 Golf R DSG 4x4 +300KM virus 2.00 by CS Łódź
na 18 masz ok. 8 cm gumy, na 19 jakieś 7 cmzlos pisze:I tutaj smutna prawda. Zmieniam już trzecią oponę rozpieprzoną na 18" feldze. Na 18" masz 4 cm gumy do asfaltu. Na 19" 3,5 cm... U mnie z 19" felą byłaby już pewnie piąta opona...
profil 40 oznacza, że wysokość boku to 40% szerokości opony
5 lat już jeżdżę na 18 i ani razu nie uszkodziłem opony
dla mnie jest to niezrozumiałe jak w stosunkowo krótkim czasie można 3 razy uszkodzić oponę
no chyba, że zap.......sz i nie patrzysz w jakim stanie jest droga
zlos czemu masz inna rejestracje skoro jestes z tego co zrozumialem pierwszym wlascicielem?
ogolnie super fura, moje marzenie ktore zapewne sie nigdy nie spełni
ps. gratuluje opisow twoich killi, niektore naprawde zabawne
pozdRRRo
pozdRRRo
Patryk juz moze to robic bo ustawil u mnie wiec i u Ciebie tez sie da Zadzwon do Pata to powie Ci co i jak. A co do obrotów to spokojnie moze zaladowac wiecj niz 3900. Mysle, ze dla Twojego auta okolice 4500 beda ok.zlos pisze:DSG to porąbany kawałek softu jest, czasem pozwala wyżej startować, czasem niżej. Ale to TYLKO przy startach typu 1/4 mili. Czekam aż chłopaki z CS-a będą mieli sterownik do programowania DSG, to trochę pokombinuję. Chciałbym mieć start z poziomu 3.900-4.200 obrotów, z testów wychodzi, że jest optymalnie. Te 4,8 sekundy wykręciłem z 3.600 z launch control.
Racja, i to swieta. 8 centymetrow. Mimo to pokonuje je calkiem latwo.krz_p pisze:na 18 masz ok. 8 cm gumy, na 19 jakieś 7 cmzlos pisze:I tutaj smutna prawda. Zmieniam już trzecią oponę rozpieprzoną na 18" feldze. Na 18" masz 4 cm gumy do asfaltu. Na 19" 3,5 cm... U mnie z 19" felą byłaby już pewnie piąta opona...
profil 40 oznacza, że wysokość boku to 40% szerokości opony
5 lat już jeżdżę na 18 i ani razu nie uszkodziłem opony
dla mnie jest to niezrozumiałe jak w stosunkowo krótkim czasie można 3 razy uszkodzić oponę
no chyba, że zap.......sz i nie patrzysz w jakim stanie jest droga
Auto ma troche koni i jezdzi sie tym nieco inaczej, niz np. 140 konikami. Mocniej i szybiej. Nie traktuje erki jak auta terenowego, omijam jak moge... Ostatnia opona padla na szkoleniu jazdy sportowej na idealnej nawierzchni. Pekl bark opony, tak po prostu. Mimo, ze swieza i w wersji xl, opona po prostu pekla. Kazdego, kto jezdzi sportowo to nie dziwi.
Poprzednia skonala po spotkaniu z dziura, znowu bark opony i peknieta osnowa. Dziura mieszkala na szczycie mostu i byla przykryta woda i po prostu nie widac jej z auta. Nie trzeba bylo zap...c, zeby zostawic w niej pare groszy.
Pierwsza dostala z blachy lezacej na drodze. Czarnej blachy na czarnym asfalcie. Przednie kolo podbilo, a tylne dostala jak mieczem.
Oczywiscie teoria, ze jak jezdzisz hak vooooolvo, to masz opony pasuje do mnie jak ulal. Tylko ja tak nie jezdze, bo nie kupowalem rakiety po to, zeby oszczedzac paliwo czepiajac sie dupy TIRa.
Pozdro i szerokosci.
Ostatnio zmieniony wt wrz 14, 2010 17:51 przez zlos, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem pierwszym. Auto wyrwalem od dealera, ktory sciagnal je na pokazowe z przebiegiem 8 km i wyjechalem na jego rejestracji.ksyniu22 pisze:zlos czemu masz inna rejestracje skoro jestes z tego co zrozumialem pierwszym wlascicielem?
pozdRRRo
Dzwonie od razuPiSi pisze:Patryk juz moze to robic bo ustawil u mnie wiec i u Ciebie tez sie da Zadzwon do Pata to powie Ci co i jak. A co do obrotów to spokojnie moze zaladowac wiecj niz 3900. Mysle, ze dla Twojego auta okolice 4500 beda ok.zlos pisze:DSG to porąbany kawałek softu jest, czasem pozwala wyżej startować, czasem niżej. Ale to TYLKO przy startach typu 1/4 mili. Czekam aż chłopaki z CS-a będą mieli sterownik do programowania DSG, to trochę pokombinuję. Chciałbym mieć start z poziomu 3.900-4.200 obrotów, z testów wychodzi, że jest optymalnie. Te 4,8 sekundy wykręciłem z 3.600 z launch control.
i jak wrazenia, lepiej jest po poprawce? Napisz cos prosze wiecej...
zlos z tymi pękającymi oponami na dziurach to ja bym się domagał odszkodowania od gminy
A w ogóle to ostatnio gadałem ze starym znajomym wulkanizatorem i mi powiedział co nie co o dzisiejszych oponkach. Niby wszystko super, w testach coraz lepsze, trakcja, prowadzenie - super, niedługo będzie można na sufit wjechać, ale ich trwałość jest już na poziomie kauczukowych kółek od deskorolki...
A w ogóle to ostatnio gadałem ze starym znajomym wulkanizatorem i mi powiedział co nie co o dzisiejszych oponkach. Niby wszystko super, w testach coraz lepsze, trakcja, prowadzenie - super, niedługo będzie można na sufit wjechać, ale ich trwałość jest już na poziomie kauczukowych kółek od deskorolki...
Forest89, po czesci to moja wina. Kupuje za dobre opony, ktore nie sa projektowane na drogi po nalotach dywanowych...
To kupuj takie opony, żebyś mógł je wymieniać co 3 miechy. (najlepiej te dobre założyć na inne felgi co by się nie bawić w przekładanie). Rozumiesz, takie wyjściowe obuwie na niedziele.zlos pisze:Forest89, po czesci to moja wina. Kupuje za dobre opony, ktore nie sa projektowane na drogi po nalotach dywanowych...
Cieszmy się tym, że może po ujawnieniu tego przekrętu z autostradami wreszcie nowe asfalty zaczną służyć dłużej niż przez 2 lata. Co z tego, że gdzieś jest prosta 2 letnia droga jak pełna kolein i zapadlisk asfaltu (po czymś takim jeździ się jeszcze gorzej niż slalomem między dziurami, bo dziurę się widzi, a z nierównością już gorzej).
- Amstafizna
- Ma gadane
diabelskie piękne auto
Najlepsza na smutki butelka wódki.
Zapraszam, moja Golfizna :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=355792" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam, moja Golfizna :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=355792" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam Wszystkich. W zeszłym tygodniu również zamówiłem Erkę. Zastanawiam się nad tymi 19-kami, bo reszta wyposażenia skompletowana. Co sądzicie?