Golf IV GTi BurberryWagon powered by ShauN^
Moderator: G0 Karcio
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Golf IV powered by ShauN^ ••• s.40 foty tapicerki •••
Zrobione jest, mimo użycia tego wełnianego materiału, który nie jest jakiś super hiper pro do obić całkiem fajnie. Krata na słonecznikach i podsufitce się zgrywa. Krata na podsufitce jest prosta niepoprzeciągana, nieporozciągana, ogólnie proste linie i ładnie deseń zachowany. To czy komuś się widzi czy nie to już typowo kwestia gustu. Myślę że na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach, bo i te też powinno się robić przy odpowiednim doświetleniu wnętrza, odpowiednim obiektywem itp, bez tego to nawet najlepsze obszycie może tracić urok. Biza też w sumie wcale źle nie wygląda, bynajmniej mi się podoba, bo jednak podkreśla te niewielkie czerwone akcenty na kracie. Jedyne co mi się nie widzi, to białe uchwyty w drzwiach, mają pasować pewnie do środków foteli, ale mi jakoś zwyczajnie całe białe nie podchodza, może jakby same dekory był białe...
Skóra też wygląda jak dla mnie fajnie bo nie jest jakaś błyszcząca jak psie ..... no właśnie no i te dziurkowane środki. Piszę to jako przeciwnik foteli skórzanych, bo jakoś po prostu tego nie lubię, jeśli już to półskóry mi się widza albo alcantara, a tutaj to na prawdę jakoś razem nieźle wyszło.
Ogólnie po za klamkami git i kawał kasy zapewne i roboty odwalony.
Skóra też wygląda jak dla mnie fajnie bo nie jest jakaś błyszcząca jak psie ..... no właśnie no i te dziurkowane środki. Piszę to jako przeciwnik foteli skórzanych, bo jakoś po prostu tego nie lubię, jeśli już to półskóry mi się widza albo alcantara, a tutaj to na prawdę jakoś razem nieźle wyszło.
Ogólnie po za klamkami git i kawał kasy zapewne i roboty odwalony.
- ShauN
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
guziolek ale uchwyty nie są białe (bo do czego miałyby pasować ) tylko beżowe.... Przyjrzyj się dokładnie, są to oryginały VW Jak widać masz rację, dobre naświetlenie to podstawa bo inaczej kaszana. Ale innych warunków nie miałem pzdr
- luki07
- _
- Kontakt:
ShauN, robota widze zrobiona na prawde profi, widac ze nie szyte na kolanie ale...hmm srodki foteli ktore teraz masz kremowe moze lepiej by wygladaly gdybys ta krate wlasnie zapodal?? nie wiem musze obejrzec to na zywca, narazie podoba mi sie ale do konca to do mnie nie przemawia
ShauN, gratki za modyfikację bo zapowiada się pod względem wykonania naprawdę nieźle
jak nie zobaczę na własne oczy to nic nie powiem bo oceniać po tych fotkach jest ciężko
ja powiem tak: coś czuję, że będzie najbardziej kontrowersyjny środek ostatnich dni...
jak nie zobaczę na własne oczy to nic nie powiem bo oceniać po tych fotkach jest ciężko
ja powiem tak: coś czuję, że będzie najbardziej kontrowersyjny środek ostatnich dni...
nie o to w tym wszystkim chodzi...ShauN pisze:Na oryginalny materiał burberry prawdopodobnie mnie i Ciebie do kupy razem nie byłoby stać
Ostatnio zmieniony sob sty 29, 2011 23:57 przez PELE, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Golf IV powered by ShauN^ ••• s.40 foty tapicerki •••
No nie wątpię. Cena za mb pewnie koło 1k, jak nie więcej (o ile oczywiście jest łatwo dostępna). Wiem ile musi Cie to kosztować pracy i pieniędzy, aczkolwiek uważam, że jeśli już coś robić, to porządnie (czyt. jak krata Burberry to oryginalna). To tak jak nosić ciuchy podróby - niby wygląda podobnie, ale jakość i wygląd już nie taki. Można było zapodać inną kratę (np. wolfsgruppe). Środek foteli też wyszedł jasno, ale być może to wina aparatu. Ogólnie IMHO podsufitka nijak pasuje do koloru skóry na fotelach. Oczywiście o gustach się dyskutuje, więc ważne, że Tobie się podobaShauN pisze:Na oryginalny materiał burberry prawdopodobnie mnie i Ciebie do kupy razem nie byłoby stać Poza tym wg.mnie ten materiał zwany dalej wełną płaszczową nie wygląda jak szmata. Ale dzięki za konstruktywną opinię
BTW teraz musisz zapodać klasyczne koło, żeby to się ładnie zgrało... Hmm moze RS?
Modyfikacje wnętrza wg. mnie na plus. Tylko materiały jakieś takie nieodpowiednie. Na fotkach ta podsufitka rzeczywiście wygląda trochę jak kocyk babci. Ciekawym pomysłem jest obszycie tylnej półki. Kolor tej skóry na fotelach trochę przypomina mi kozetkę u lekarza (te takie jaśniejsze plamki). Tego, że będzie oryginalny i będzie się wyróżniał odmówić jednak nie można.
- ShauN
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Troszkę bawiłem się kontrastem etc w programie, pewnie dlatego. Nie pozostaje nic innego jak oblukać autko na żywo gdzieś w PLDrops pisze:Środek foteli też wyszedł jasno, ale być może to wina aparatu
Drops pisze:BTW teraz musisz zapodać klasyczne koło, żeby to się ładnie zgrało... Hmm moze RS?
A może coś takiego
Tego jeszcze nie słyszałem DobreDuDa pisze:Kolor tej skóry na fotelach trochę przypomina mi kozetkę u lekarza (te takie jaśniejsze plamki)
ShauN,
Poprostu za włożoną prace, obada się Twój pomysł na środek na żywca, ale mi sie podoba śledze temacik cały czas
Poprostu za włożoną prace, obada się Twój pomysł na środek na żywca, ale mi sie podoba śledze temacik cały czas
Dla mnie środek jest wyczesany! Świetny pomysł na boczki drzwi. MZ pięknie się wszystko komponuje i mam wrażenie, że wnętrze utrzymane w ciepłych kolorach będzie bardzo przytulne Tylna półka również jest fajnie wykonana. Bardzo oryginalnie i pomysłowo. Poprawiłeś nudę i niedociągnięcia Volkswagena!
Podziwiam za wklad i prace wlozona w tapicerke
ten golfik teraz smiga w Londynie na 19 z m5ShauN pisze:A może coś takiego
Re: Golf IV powered by ShauN^ ••• s.40 foty tapicerki •••
Też podzielam zdanie, z początku byłem sceptyczny do tej kraty, ale ta skórzana tapicerka, a dokładnie jej kolor i obszycie czerwonymi nićmi + boczki... naprawdę super to wyszło. Gratuluję.Conscious pisze:zacnie to wyszlo chociaz jak pisalem wczesniej nie jestem za ta krata
Bardzo fajnie to się prezentuje. Na pewno wniesie trochę kolorytu i powiew amerykańskiego stylu. Wielkie brawa za odwagę. Pionierzy zawsze napotykają się na trudności
jest dobrze auto ma być nieprzeciętne i jest środek robi dużą robotę pomyśl jeszcze nad konsolą
Moje auto: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... #p4524290/" onclick="window.open(this.href);return false;