a wiec stało sie
skierowałem swoje kroki do Compsportu i jestem bardzo zadowolony i z wyniku i z obsługi

naprawde polecam każdemu.

wiec juz jakis czas temu zacząłem sie przygotowywać do zrobienia programu, miejsce na sonde, downpipe owiniety bandażem, chłodnica Mocala itp aż w końcu trzeba było rozejrzeć sie za kimś kto to jakos z głową zrobi... nie przesadzi z doładowaniem i paliwem by jakos to auto w miare bezwaryjnie jeździło i dawało jeszcze wieksza frajde z jazdy. Myslałem o GTO, Dynosoft i Compsport no i akurat tez w klubie audi a3 było grupowe chipowanie, zagadałem czy mozna dołaczyc, chcieli najpierw auto zobaczyc (mysleli ze przyjedzie trup z kablami na wierzchu ledwie jezdzcy ale sie zdziwili).
Juz przed wczoraj trafiłem na luke gdzie jedna osoba dała ciała i nie przyjechała i wjechałem na rolki bo chcieli sobie je zobaczyc, podpiac pod kompa itp, o dziwo auto wjechało na rolki ale delikatnie ocierało o rolke hamownii zadecydowalismy ze podniose auto i przyjade kolejnego dnia bo jak stwierdzono nie ma zadnych przeciwwskazań:)
Kolejnego dnia szybko z pracy w trójke wskoczyłem i pojechałem do Elprosysu gdzie akurat Comsport grupowo chipował auta... zostałem na koniec i jak sie okazało dobrze ze sie stało bo troche z tym zeszło. Od 15 do 20 Patryk z Compsportu bawił sie programami.
i do rzeczy
kiedyś pokazywałem wykres...

wiedziałem dobrze to ze było to robione na popsutej przepływce i liczylem na seryjną moc na zdrowej przepływce ale nie liczylem na to co wyskoczyło na zdrowej
zdziwienie --- silnik w serii na seryjnym doładowaniu wypluł to: (250kuca i 299Nm) gdzie powinno byc 209ps i 270Nm, Compsport jak powiedział później tak mocnej seri nie widział jeszcze, dodatkowo zczytał zawartosc sterownika i potwierdziło sie to iż komputer jest nie tkniety reka zadnego tunera
no i wgrał mi Patryk kilka programów posprawdzał i wycisnał zdrowy program ale niestety max co da sie osiagnac na tych gratach gdyż wtryski przy 6000rpm sa otwarte na 100%
Dla turbo tez jest to bezpieczny soft takze niechcielismy przesadzać o zostawilismy to:
274ps i 355Nm
moglismy tez naładowac wiecej momentu ( na ok 390Nm) ale autem w ogole nie dało by sie sensownie ruszyć także zostało to...
tu porównanie serii do remapu
wrażenia z jazdy...na mokrym zapomnij o naciskaniu gazu

na suchym.... bajka