Golf 2.8 VR6 kompressor+ by lawrai

Moderator: G0 Karcio

Zablokowany
Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 696
Rejestracja: sob sty 21, 2006 23:45
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: drill » ndz paź 26, 2008 21:07

ladne mody, ladne... ;)

przy okazji dzieki za wnetrze recaro :pub:


Obrazek

fuldi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1315
Rejestracja: ndz kwie 09, 2006 20:46
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

Post autor: fuldi » wt paź 28, 2008 13:19

powoli do celu :)



Awatar użytkownika
lawrai
Forum Master
Forum Master
Posty: 1066
Rejestracja: wt lis 29, 2005 10:24
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: lawrai » czw paź 30, 2008 12:31

kupię felgi speedline 5x100 te co były montowane w gti itd. gwiazda pięcioramienna . Moze ktoś to i tutaj przeczyta .


budujemy syncro :

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2741405&sid=7934459afb85f7d17f39e6aedb9f6af7#2741405

Awatar użytkownika
Matijas
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2452
Rejestracja: pt sty 26, 2007 00:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Matijas » czw paź 30, 2008 12:56

lawrai pisze:kupię felgi speedline 5x100 te co były montowane w gti itd. gwiazda pięcioramienna . Moze ktoś to i tutaj przeczyta .
pod slicki beda? :chytry: :chytry:


[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714

fuldi
Forum Master
Forum Master
Posty: 1315
Rejestracja: ndz kwie 09, 2006 20:46
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

Post autor: fuldi » czw paź 30, 2008 15:55

Matijas pisze:pod slicki beda? :chytry: :chytry:
w ciemno tak :P



Awatar użytkownika
lawrai
Forum Master
Forum Master
Posty: 1066
Rejestracja: wt lis 29, 2005 10:24
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: lawrai » czw paź 30, 2008 17:54

hehe zobaczymy jak będzie z trakcją ... :) . Dopiero zjechałem do domu i zaraz wybieram sie dalej robić kompresje choć dopiero jutro załatwie blache na flansze do kompressora a potem to juz z górki . Jak bedzie jakieś info to wrzuce fotki .


budujemy syncro :

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2741405&sid=7934459afb85f7d17f39e6aedb9f6af7#2741405

Awatar użytkownika
Matijas
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2452
Rejestracja: pt sty 26, 2007 00:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Matijas » czw paź 30, 2008 18:14

lawrai, FMIC masz juz zaplanowany w glowie? :chytry:


[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714

Kuman

Post autor: Kuman » czw paź 30, 2008 19:42

Jestem pod wrażeniem pracy jaką włożyłeś w to auto. Pewnie zajęło Ci to kupę cennego czasu, nie wspominając o pieniądzach. Efekt za to powalający, fajnie popatrzeć na wykres odratowanego przez Ciebie VR-a. A nie myślę nawet co będzie się działo jak zakończysz prace z kompressorem.

P.S Czemu temat jeszcze nie w projektach :bigok: ?



Awatar użytkownika
dm414
Mk2 F&I
Mk2 F&I
Posty: 2626
Rejestracja: sob maja 13, 2006 17:30
Lokalizacja: SzlichtyngoVWa
Kontakt:

Post autor: dm414 » czw paź 30, 2008 20:00

Kuman pisze:S Czemu temat jeszcze nie w projektach :bigok: ?
już nie raz tłumaczył że nie chce tam być, bo nie chce sie wywyższać :grin:
jak dla mnie jest wzorem do naśladowania jeśli chodzi i sinik :bigok:


[b]Jetta USA: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3891289#3891289

Moje exFire&Ice: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=214805[/b]

MÓJ MK2: BYŁY http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=93904

Awatar użytkownika
morfi020
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 275
Rejestracja: pt paź 21, 2005 17:43
Lokalizacja: Zyrardow
Kontakt:

Post autor: morfi020 » czw paź 30, 2008 21:51

hmm... miodzio...uczta dla oczu jak ktos ładuje kompresor do vra...doslownie...podziwiam...


>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=684737#684737 << moje byle autko... duchem z VW cialem z T...japonią:)

Awatar użytkownika
Majiic
Czerwona Strzala
Czerwona Strzala
Posty: 1047
Rejestracja: sob cze 10, 2006 13:41
Lokalizacja: Gdansk/Stegna
Kontakt:

Post autor: Majiic » czw paź 30, 2008 21:59

No powiem Ci kolego ze jestem pod wrazeniem....
Kiedy hamownia ??



Awatar użytkownika
lawrai
Forum Master
Forum Master
Posty: 1066
Rejestracja: wt lis 29, 2005 10:24
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: lawrai » pt paź 31, 2008 21:08

Matijas pisze:lawrai, FMIC masz juz zaplanowany w glowie? :chytry:


Rozglądam sie za takim 23 cm z allegro ale nie wiem czy nie będzie za duży i czy nie wziąść takiego np. 14 cm . Oczywiscie chodzi o wysokości .

Dziś zrobiłem konkretniejsze mocowania i pojawił się problem z odpowiednim napięciem paska . Rezultat to dwa rozwalone napinacze przez kombinowanie ze zwiększeniem ich naciągu heh :okej: .

Niestety pozostaje mi kupić trzeci oryginalny napinacz i złożyć zamówienie na pasek klinowy o odpowiedniej długości ...

Szczerze , to jest rzeźnia z mocowaniem tego i typowa RZEŹBA :okej: . I nawet mi się to podoba ... :kac: .
]
Majiic pisze:No powiem Ci kolego ze jestem pod wrazeniem....
Kiedy hamownia ??


Ostatnio była jedna , kolejna jak poskładam wszystko do kupy a nastapi to może za rok :D
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2008 21:09 przez lawrai, łącznie zmieniany 1 raz.


budujemy syncro :

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2741405&sid=7934459afb85f7d17f39e6aedb9f6af7#2741405

Awatar użytkownika
Matijas
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2452
Rejestracja: pt sty 26, 2007 00:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Matijas » pt paź 31, 2008 23:42

lawrai pisze:Rozglądam sie za takim 23 cm z allegro ale nie wiem czy nie będzie za duży i czy nie wziąść takiego np. 14 cm . Oczywiscie chodzi o wysokości .

Dziś zrobiłem konkretniejsze mocowania i pojawił się problem z odpowiednim napięciem paska . Rezultat to dwa rozwalone napinacze przez kombinowanie ze zwiększeniem ich naciągu heh .
a tego co Michaos sprzedaje nie chcesz?? chyba by sie nadal pod Twoje moce :chytry: :chytry:


[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714

Awatar użytkownika
lawrai
Forum Master
Forum Master
Posty: 1066
Rejestracja: wt lis 29, 2005 10:24
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: lawrai » śr lis 05, 2008 00:01

nie chciał się potargować :) . W rzeczywistości to też bym olał targowanie mając kompletny zestaw do abfa . Kupię jakiś z allegro heh może bedzie działał . Narazie nie mam czasu na nic , ciągle pracuje . Jak coś zrobię/kupię nowego to wrzuce jakieś foto . Pozdr


budujemy syncro :

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2741405&sid=7934459afb85f7d17f39e6aedb9f6af7#2741405

Zablokowany

Wróć do „Zakończone projekty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość