MAXIM buduje Rallye

Moderator: G0 Karcio

Awatar użytkownika
xxMAXIMxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 828
Rejestracja: pn cze 02, 2008 15:19
Lokalizacja: zakopane
Kontakt:

Re: Odp: MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: xxMAXIMxx » czw cze 05, 2014 16:58

Haha i oczywiście miało być inaczej. ... a było jak zwykle. Auto jest ogarnięte ale nie obyło się bez problemów. No nic, widzimy się jutro na Nysie!!!

Wysyłane z mojego GT-S7710 za pomocą Tapatalk 2


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+

Awatar użytkownika
xxMAXIMxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 828
Rejestracja: pn cze 02, 2008 15:19
Lokalizacja: zakopane
Kontakt:

Re: Odp: MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: xxMAXIMxx » czw cze 05, 2014 16:58

Haha i oczywiście miało być inaczej. ... a było jak zwykle. Auto jest ogarnięte ale nie obyło się bez problemów. No nic, widzimy się jutro na Nysie!!!

Wysyłane z mojego GT-S7710 za pomocą Tapatalk 2


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+

Awatar użytkownika
xxMAXIMxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 828
Rejestracja: pn cze 02, 2008 15:19
Lokalizacja: zakopane
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: xxMAXIMxx » wt cze 17, 2014 07:44

No i udało się bez problemów dotrzeć do Nysy i z powrotem. Auto jednak nie jedzie tak jak powinno, na hamowni wyszło zaledwie 200 koni, gdzie przed strojeniem było 216. Coś jest nie tak i dlatego trzeba będzie się wybrać jeszcze raz do GTO.

pozdro.
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 09:54 przez xxMAXIMxx, łącznie zmieniany 1 raz.


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+

Awatar użytkownika
Stalu
_
_
Posty: 3882
Rejestracja: pn lut 18, 2008 16:45
Lokalizacja: Pacanów
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: Stalu » wt cze 17, 2014 09:46

xxMAXIMxx pisze:, na hamowni wyszło zaledwie 200 koni
Gdzie było hamowane?


Renowacja felg, lakierowanie systemowe i proszkowe.Rabat na hasło forum.vwgolf
https://www.facebook.com/Wadcarpl/

„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”

Awatar użytkownika
Viriss
Diesel Power
Diesel Power
Posty: 1874
Rejestracja: czw sty 08, 2009 23:09
Lokalizacja: Nienacko
Auto: Audi
Silnik: 1z

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: Viriss » wt cze 17, 2014 10:52

xxMAXIMxx, Ta hamownia to jedna wielka ściema. Absolutnie nie masz się czym stresować.



Awatar użytkownika
xxMAXIMxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 828
Rejestracja: pn cze 02, 2008 15:19
Lokalizacja: zakopane
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: xxMAXIMxx » ndz lip 13, 2014 20:09

Niedzielny serwis zawsze jest dobry. W końcu udało mi się namierzyć usterkę elektryczną. Auto w końcu pracuje równiutko i o wiele mocniej rwie asfalt. Normalnie nie to auto. Aż trudno uwierzyć, co taka pierodoła potrafi zrobić z silniem. Opuściłem też przód o jakieś 2cm także ładnie równo leży.

pozdro.


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+

Awatar użytkownika
Stalu
_
_
Posty: 3882
Rejestracja: pn lut 18, 2008 16:45
Lokalizacja: Pacanów
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: Stalu » ndz lip 13, 2014 21:02

może by tak napisac co było przyczyną ?


Renowacja felg, lakierowanie systemowe i proszkowe.Rabat na hasło forum.vwgolf
https://www.facebook.com/Wadcarpl/

„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”

Awatar użytkownika
xxMAXIMxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 828
Rejestracja: pn cze 02, 2008 15:19
Lokalizacja: zakopane
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: xxMAXIMxx » pn lip 14, 2014 07:09

Kabel masowy z wiązki sondy lambda jest dwuwarstwowy, jakby w ekranie. Normalnie tylko zewnętrzna warstwa miedzi była zmasowana. Na schematach nie ma czegoś takiego, jest normalnie napisane że idzie do masy i tyle, po zmasowaniu tego kabla wszystko wróciło do normy, auto jedzie dużo lepiej. Warto zaznaczyć, że w trakcie strojenia u GTO wyłączył on korektę z sondy i mapa jest "na sztywno" więc sonda od tego momentu była zbędna. Ale po remoncie, jak się nie podłączyło sondy to auto przerywało na średnich obrotach i nie dało się jeździć.

pozdro.


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+

Awatar użytkownika
RasPL
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2549
Rejestracja: wt paź 02, 2007 11:39
Lokalizacja: ST
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: RasPL » pn lip 14, 2014 18:07

pin 19 ecu musi byc do masy sondy lambda. Ekran tylko z jednej strony zmasowany.


mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
xxMAXIMxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 828
Rejestracja: pn cze 02, 2008 15:19
Lokalizacja: zakopane
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: xxMAXIMxx » pn lip 14, 2014 19:30

Jak widać z odłączoną sonda brakowało tej masy. W ECU sonda jest wyłączona więc widocznie tak jest lepiej.


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+

Awatar użytkownika
RasPL
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2549
Rejestracja: wt paź 02, 2007 11:39
Lokalizacja: ST
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: RasPL » pn lip 14, 2014 20:51

jeżeli mapy są dobrze porobione to nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia. Pozatym oglaądałem go na Nysie i jest dobry okaz :helm:


mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
Jojo_2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 865
Rejestracja: ndz wrz 09, 2012 11:39
Lokalizacja: Ostrołęka

MAXIM buduje Rallye - kosztorys strona 40.

Post autor: Jojo_2007 » wt sie 19, 2014 19:57

Widziałem dziś Twoje Rallye na ul. Tatrzańskiej z drogi, jak stało pod wiatą. Piękny okaz! :) Może jutro się zatrzymam i zrobię fotkę :) Jak coś to pisz na PW :bigok:



Awatar użytkownika
xxMAXIMxx
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 828
Rejestracja: pn cze 02, 2008 15:19
Lokalizacja: zakopane
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye

Post autor: xxMAXIMxx » pn paź 20, 2014 16:47

Witam,
Żenujące jest jak jedna usterka potrafi człowieka zdemotywować do działania. W końcu, przypadkiem natknąłem się nią. Auto przelewało, działy się dziwne rzeczy... Okazało się że kabel idący do krokowca był naderwany i nie kontaktował. Jak ręką odjął. Auto jedzie jak rakieta, ciężko to opisać jaki to ma wpływ na pracę silnika. No w każdy razie się udało i pierwszy raz od dłuższego czasu nie dostrzegam żadnych usterek :okej:

pozdro.


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+

Awatar użytkownika
RasPL
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2549
Rejestracja: wt paź 02, 2007 11:39
Lokalizacja: ST
Kontakt:

MAXIM buduje Rallye

Post autor: RasPL » pn paź 20, 2014 17:23

Nie wiem co ma krokowiec do zalewania ale nie ważne. Weź zrób sobie nową wiązkę silnika, to tylko kilka przewodów i kostek a będziesz miał spokój na długooo :helm:


mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze auta - Projekty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości