Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.

Moderator: G0 Karcio

Awatar użytkownika
t0mal
VW Baron
VW Baron
Posty: 3332
Rejestracja: sob cze 30, 2007 11:34
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Golf drugi Michała 1,6GTD/130PS [wkrótce swapujemy!]

Post autor: t0mal » pt sie 10, 2012 09:19

Spisuje się średnio.
Ale jak na tą cenę, może być.



Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Posty: 13515
Rejestracja: śr sty 28, 2009 23:59
Lokalizacja: Leżajsk
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Golf drugi Michała 1,6GTD/130PS [wkrótce swapujemy!]

Post autor: Michał_1977 » pt sie 10, 2012 19:14

AAZ odpalony :bigok:
Jeszcze pozostało złożyć kanalizację,MBC,trochę innych pierdół i heja na testy :food:


:arrow: Zielony GTD - ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek
:arrow: Służę pomocą na forum,ale nie udzielam informacji technicznych w PW! Proszę to uszanować.

Awatar użytkownika
needved
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 833
Rejestracja: ndz gru 11, 2011 23:15
Lokalizacja: Augustów

Golf drugi Michała 1,6GTD/130PS [wkrótce swapujemy!]

Post autor: needved » sob sie 11, 2012 18:25

Jaka pompa podeszła do silnika? Z poprzedniego silnika?
Chłodnica nie będzie zbyt mała? AAZ gdy dostanie dobrą dawkę paliwa potrafi wytworzyć sporo ciepła.



Awatar użytkownika
Toshiba
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 856
Rejestracja: sob lut 10, 2007 01:09
Lokalizacja: CeeLI / CeWu
Kontakt:

Golf drugi Michała 1,6GTD/130PS [wkrótce swapujemy!]

Post autor: Toshiba » sob sie 11, 2012 21:19

needved pisze:AAZ gdy dostanie dobrą dawkę paliwa potrafi wytworzyć sporo ciepła.
Michał sobie na pewno z tym poradzi :) Nie ma się co martwić.

Jakie Turbo założyłeś? (Chyba, że gdzieś pisałeś i znów przeoczyłem... :helm: )



Awatar użytkownika
marcinas1983
VW Baron
VW Baron
Posty: 3412
Rejestracja: pn lip 24, 2006 19:56
Lokalizacja: Poznań/Mrowino
Kontakt:

Golf drugi Michała 1,6GTD/130PS [wkrótce swapujemy!]

Post autor: marcinas1983 » sob sie 11, 2012 21:28

Toshiba pisze:Jakie Turbo założyłeś
T3 z LT'ka


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=255554&p=3049586#p3049586

Obrazek

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Posty: 13515
Rejestracja: śr sty 28, 2009 23:59
Lokalizacja: Leżajsk
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Golf drugi Michała 1,6GTD/130PS [wkrótce swapujemy!]

Post autor: Michał_1977 » ndz sie 12, 2012 09:26

SWAP zakończony! :food:
Auto śmiga :bigok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak sobie odpalał po założeniu pompy "na pałę" :grin:
[youtube][/youtube]

Później przeprowadziłem korektę statycznego kąta wtrysku,dawka poszła w górę o 3/4 obrotu i zaczęła się prawdziwa jazda :satan: .Jednak przy doładowaniu pojawiało się za mną dużo dymu,więc obróciłem pina o 180*,czyli na minimum i jest lepiej-dymu nie ma,a moc dodatkowo wzrosła.
Podsumowując-na chwilę obecną jest dobrze,ale nie byłbym sobą,gdybym jeszcze nie polepszył :los2:

Jedna rzecz mnie tylko martwi-obrotomierz.Zawyża mi faktyczne obroty i muszę go przeskalować...tylko nie wiem jak się za to zabrać,bo niby czym mam faktyczne obroty sczytać :rozpacz:


:arrow: Zielony GTD - ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek
:arrow: Służę pomocą na forum,ale nie udzielam informacji technicznych w PW! Proszę to uszanować.

Awatar użytkownika
-=-DawiD-=-
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 114
Rejestracja: ndz maja 29, 2011 08:19

Golf drugi Michała 1,6GTD/130PS [wkrótce swapujemy!]

Post autor: -=-DawiD-=- » ndz sie 12, 2012 12:28

Jest maszyna :kac: pięknie pracuje silniczek :bigok:


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=437734 -był
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=462711 -jest
Obrazek
Kupie mechanizm szyby lewej do mk2 3d elektryczny,kontakt pw

Awatar użytkownika
damian_piaski
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 786
Rejestracja: ndz paź 04, 2009 20:52
Lokalizacja: krynica morska-piaski
Kontakt:

Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ

Post autor: damian_piaski » ndz sie 12, 2012 22:11

zmień zbiornik wyrównawczy na nowy, będzie łądnie wyglądać z nowym silnikiem :bigok:


Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)

Awatar użytkownika
SEBASS OZW
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 81
Rejestracja: pn paź 03, 2011 19:46
Lokalizacja: swietokrzyskie

Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ

Post autor: SEBASS OZW » pn sie 13, 2012 17:17

witam jestem pelen podziwu caly czas cos sie dzieje,malinowo,pozdrawiam
:popcorn:


moje mk2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=425787" onclick="window.open(this.href);return false;
SPRZEDAM FABIA II Comfort 1.9TDI 2008 58000km tel.506-411-049

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 4409
Rejestracja: ndz cze 10, 2007 14:10
Lokalizacja: Meszna
Kontakt:

Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ

Post autor: majekMK2 » pn sie 13, 2012 21:56

no kolego gratulacje pod maska bardzo ładnie to wyglada:)


Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
Obrazek

Awatar użytkownika
marcinas1983
VW Baron
VW Baron
Posty: 3412
Rejestracja: pn lip 24, 2006 19:56
Lokalizacja: Poznań/Mrowino
Kontakt:

Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ

Post autor: marcinas1983 » pn sie 13, 2012 22:48

Michał_1977 pisze:Jedna rzecz mnie tylko martwi-obrotomierz.Zawyża mi faktyczne obroty i muszę go przeskalować...tylko nie wiem jak się za to zabrać,bo niby czym mam faktyczne obroty sczytać :rozpacz:
obrotomierz ma potencjometr z boku, ja wyskalowałem go po odczycie prędkości. Podniosłem jedno koło, wrzuciłem 2 bieg ustawiłem sobie prędkość np. 40km/h i ustawiłem obrotomierz do prędkości na danym biegu. Problemy się zaczynają gdy prędkościomierz przekłamuje można to sprawdzić o ile przekłamuje jadąc z navi :helm: .


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=255554&p=3049586#p3049586

Obrazek

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Posty: 13515
Rejestracja: śr sty 28, 2009 23:59
Lokalizacja: Leżajsk
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ

Post autor: Michał_1977 » wt sie 14, 2012 06:38

marcinas1983, możesz mi przypomnieć,bo przez to całe zamieszanie,mętlik mam w głowie.
Wydaje mi się,że na ASD w 1,6 miałem tak,że przy 2000rpm prędkość wzrastała na poszczególnych biegach o 20km/h?Nie pamiętam właśnie czy to było przy 2000rpm,czy 2500rpm...ale zdaje się,że to pierwsze :bajer:
-=-DawiD-=-, damian_piaski, SEBASS OZW, majekMK2, :pub: :pub: :pub:


:arrow: Zielony GTD - ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek
:arrow: Służę pomocą na forum,ale nie udzielam informacji technicznych w PW! Proszę to uszanować.

Awatar użytkownika
piori
Forum Master
Forum Master
Posty: 1305
Rejestracja: sob lis 20, 2004 19:42
Lokalizacja: WPU/WPN/WL

Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ

Post autor: piori » wt sie 14, 2012 07:47

Trochę policzyłem i teoretycznie na II biegu ASD na kołach 195/50R15 przy 40km/h wychodzi 2262 rpm.
Michał_1977, sprawdzałeś już jak turbina wstaje ?



Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Posty: 13515
Rejestracja: śr sty 28, 2009 23:59
Lokalizacja: Leżajsk
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ

Post autor: Michał_1977 » wt sie 14, 2012 08:51

piori pisze:sprawdzałeś już jak turbina wstaje ?
Tak na oko,to dość szybko,ale o obrotach silnika nic nie powiem,bo j/w :helm:


:arrow: Zielony GTD - ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek
:arrow: Służę pomocą na forum,ale nie udzielam informacji technicznych w PW! Proszę to uszanować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze auta - Projekty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości