MK3 GTI TDI by Furia

Moderator: G0 Karcio

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7258
Rejestracja: czw wrz 15, 2005 13:27
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: cowboy » sob mar 28, 2009 17:09

Furia pisze:srode jade do kolegi z forum Adamm i bedziemy walczyc z nastawnikiem od pompy. Moze to tylko wina nastawnika
polecam, Adamm nastawniki i pompy ogarania ;) dzisiaj wymienił kolesiowi pompe w 2 godzinki :)
Rapix pisze:hamulce są tam seria 288 co i tak spokojnie daje radę w golfie
no dają radę ale można przejść samymi jarzmami na 312mm jak bedzie mało :)



Awatar użytkownika
beny841
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 445
Rejestracja: śr gru 21, 2005 21:35
Lokalizacja: Gdańsk
Auto: MK1
Silnik: 1.9

Post autor: beny841 » sob mar 28, 2009 22:55

Rapix pisze:Niestety ale hamulce są tam seria 288 co i tak spokojnie daje radę w golfie :bigok:
w pierwszym poście
Furia pisze:Zaczne od hebli ktore sa od audi s3 312mm i naprawde dobrze sobie daja rade z tym autem
hhmm to chyba źle rozumiem stwierdzenie hebli :chytry: :crazy: skoro mowa o samym zacisku ???? :bajer:

a ze 288 dają rade to wiem z autopsji :bigok:


mój klekot http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=864968#864968

Furia
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 215
Rejestracja: pn kwie 30, 2007 17:25
Lokalizacja: Lipno
Kontakt:

Post autor: Furia » ndz mar 29, 2009 07:41

No dokladnie wybieram sie prawdopodobnie w srode do Adamma ze swoim golfem i bedzie grzebal przy moim nastawniku. Jak golfik bedzie znowu chodzil to pojedzie sie do rogala i po malu dopracuje reszte :)

Odwaznikow fakt cos duzo na feldze. Trudno powiedziec dlaczego bo felgi sa proste po badaniach. Moze dlatego ze opona troche za waska to 9J. Pojawia sie Toyo z przodu to bede badal temat przy zakladaniu :P



Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7258
Rejestracja: czw wrz 15, 2005 13:27
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: cowboy » ndz mar 29, 2009 08:50

Furia pisze:Odwaznikow fakt cos duzo na feldze. Trudno powiedziec dlaczego bo felgi sa proste po badaniach. Moze dlatego ze opona troche za waska to 9J. Pojawia sie Toyo z przodu to bede badal temat przy zakladaniu :P
trzeba przesunąć opone względem felgi i bedzie GIT
beny841 pisze:
hhmm to chyba źle rozumiem stwierdzenie hebli :chytry: :crazy: skoro mowa o samym zacisku ???? :bajer:
zacisk w 288/25 i 312/25 jest taki sam



Awatar użytkownika
beny841
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 445
Rejestracja: śr gru 21, 2005 21:35
Lokalizacja: Gdańsk
Auto: MK1
Silnik: 1.9

Post autor: beny841 » ndz mar 29, 2009 09:27

zacisk w 288/25 i 312/25 jest taki sam
możliwe
choć w etce maja inny numer

zresztą nie ważne ;P
a każdym bądź razie mały zamęt sie zrobił z tymi tarczami 312
a ja porostu tak z ciekawości :chytry: chciał bym wiedzieć czy jest tu ta tarcza 312 czy 288 ???
prosił bym o krótka odpowiedź
typu "jest tarcza ...."


mój klekot http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=864968#864968

Furia
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 215
Rejestracja: pn kwie 30, 2007 17:25
Lokalizacja: Lipno
Kontakt:

Post autor: Furia » ndz mar 29, 2009 13:11

Teraz jest tarcza 288 jak w vr6ce. Po naprawie nastawnika i strojeniu napewno bedzie 312ka :) Tylko musze sie troche finansowo podbudowac :)



Awatar użytkownika
Fido_dido
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 894
Rejestracja: sob mar 03, 2007 22:55
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:

Post autor: Fido_dido » ndz mar 29, 2009 13:14

Jak coś to twój nadworny tuner ma takie fanty :grin: pod 312mm :jezor:


Bling Bling........ rrados TDI Gangster's :D!! Siee Wiee !! Sieeeeeemanko team :D VR6 ynynynyn;]

Furia
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 215
Rejestracja: pn kwie 30, 2007 17:25
Lokalizacja: Lipno
Kontakt:

Post autor: Furia » sob kwie 04, 2009 10:50

No i jestem po operacji nastawnika u Adamma. I wszystko juz dziala. Bylem zaraz po tym u rogala na program. Ale wyszla straszna lipa, poniewaz sprzeglo vr6 ktore mam sie slizga i nie mogl witek zrobic programu. Wiec czeka go nastepna operacja czyli przeszczep sprzegla i wtedy bedzie mam nadzieje juz ten program bo co chwile cos wyskakuje i sie przedluza :/



Awatar użytkownika
Matijas
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2452
Rejestracja: pt sty 26, 2007 00:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Matijas » sob kwie 04, 2009 10:52

Furia pisze:Ale wyszla straszna lipa, poniewaz sprzeglo vr6 ktore mam sie slizga i nie mogl witek zrobic programu.
to sprzeglo uzywane bylo? dlugo na nim jezdziles?


[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714

Awatar użytkownika
KanedA
Grupa Śląsk
Grupa Śląsk
Posty: 687
Rejestracja: śr lip 09, 2008 12:13
Lokalizacja: RadzionkóVW
Kontakt:

Post autor: KanedA » sob kwie 04, 2009 11:04

autko to furia pełną gębą :D, ile docelowo ma być kucy po programie?

Pozdro,


Obrazek
Audi A4 B7 Avant Quattro :) - Daily drive 233KM/450Nm
MK3 Variant ARL++ Daily Drive 23XKM4XXNm - był...
MK3 VR6 ABV Syncro US - był... ale już nie ma...

Stowarzyszenie Volkswagen Klub Polska #411

Awatar użytkownika
Matijas
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2452
Rejestracja: pt sty 26, 2007 00:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Matijas » sob kwie 04, 2009 11:11

autko to furia pełną gębą , ile docelowo ma być kucy po programie?
na tym turbo jakies 18x pewnie;)


[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714

Furia
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 215
Rejestracja: pn kwie 30, 2007 17:25
Lokalizacja: Lipno
Kontakt:

Post autor: Furia » sob kwie 04, 2009 15:55

Tak uzywane i zrobilem na nim 200km. Tak wiec full wypas. A co do mocy to z rogalem tak uzgadnialismy 180-190km bedzie zeby to wszystko jak najdluzej sluzylo :P



Awatar użytkownika
Matijas
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2452
Rejestracja: pt sty 26, 2007 00:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Matijas » sob kwie 04, 2009 16:01

Furia pisze:Tak uzywane i zrobilem na nim 200km
no to faktycznie jakies padlo Ci sie trafilo:/ teraz nowka bedzie?


[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714

Awatar użytkownika
Matijas
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2452
Rejestracja: pt sty 26, 2007 00:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Matijas » sob kwie 04, 2009 16:02

Co bylo z nastawnikiem, tylko czyszczenie?


[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze auta - Projekty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości