MK3 GTI TDI by Furia
Moderator: G0 Karcio
MK3 GTI TDI by Furia
Witam. Mam do przedstawienia swojego golfika AFNa z 97r. z przebiegiem 224tys obecnie. Z wyposarzenia standardowego auto posiada wspomaganie, abs, elektryczne szybki, lusterka elektryczne, szyber elektr, 8 glosnikowy system nokii z subem, wzmacniaczem i procesorem dzwieku, 2 poduchy, fotele GTI edition.
Zaczne od hebli ktore sa od audi s3 312mm i naprawde dobrze sobie daja rade z tym autem
Felga 17x9 porsche czarna z oponami Uniroyal rainsport. Felga idzie do odmalowania i polakierowania ale w tym samym kolorze. Oponki z przodu juz na przyszly sezon beda toyo proxes t1r oczywiscie o rozmiarze 215/40r17 jak obecne. Do kól dochiodza dystanse z przodu 20mm tyl 25mm.
Gwintowane zawieszenie FK panama. Nie posiadam fotek samego gwintu ale pokaze jak to wyglada z zew
Wydech z kwasowy 2.5 cala na dwoch tlumikach. Niestety brak fotek. Wykabinuje aparat to beda
Przednie lampy sozczewkowe oczywiscie czarne na xenonie 6000k
No i na koniec to co pod macha. Czyli AFN, jak narazie 131km i 246nm. Nic nadzwyczajnego ale to dopiero poczatek co z tego autka bedzie
Najblizsze plany to wsadzenie kolektora dolotowego ARL, intercooler polerowany, rury polerowane ze stali nierdzewnej, gumy silikonowe samco. Kolektorek juz lezy, w tym tygodniu zamawiam ic i zaczynam dzialac. Czyli na poczatek pomiar ile potrzeba rur, kolanek i silikonowych zlaczek. Wiec juz niedlugo bedzie fotorelacja. Oto co zamierzam kupic
http://www.re5pect.pl/index.php?product ... rod_id=343
Prace nad fmicem z kolektorem ssacym arl, kwasowka polerowana i samco
A tu dolot z kwasowki polerowanej na stozku jak narazie aoma
Porownanie gt20 z oryg afnowska turbinka
Reszta fotek wkrotce
Zaczne od hebli ktore sa od audi s3 312mm i naprawde dobrze sobie daja rade z tym autem
Felga 17x9 porsche czarna z oponami Uniroyal rainsport. Felga idzie do odmalowania i polakierowania ale w tym samym kolorze. Oponki z przodu juz na przyszly sezon beda toyo proxes t1r oczywiscie o rozmiarze 215/40r17 jak obecne. Do kól dochiodza dystanse z przodu 20mm tyl 25mm.
Gwintowane zawieszenie FK panama. Nie posiadam fotek samego gwintu ale pokaze jak to wyglada z zew
Wydech z kwasowy 2.5 cala na dwoch tlumikach. Niestety brak fotek. Wykabinuje aparat to beda
Przednie lampy sozczewkowe oczywiscie czarne na xenonie 6000k
No i na koniec to co pod macha. Czyli AFN, jak narazie 131km i 246nm. Nic nadzwyczajnego ale to dopiero poczatek co z tego autka bedzie
Najblizsze plany to wsadzenie kolektora dolotowego ARL, intercooler polerowany, rury polerowane ze stali nierdzewnej, gumy silikonowe samco. Kolektorek juz lezy, w tym tygodniu zamawiam ic i zaczynam dzialac. Czyli na poczatek pomiar ile potrzeba rur, kolanek i silikonowych zlaczek. Wiec juz niedlugo bedzie fotorelacja. Oto co zamierzam kupic
http://www.re5pect.pl/index.php?product ... rod_id=343
Prace nad fmicem z kolektorem ssacym arl, kwasowka polerowana i samco
A tu dolot z kwasowki polerowanej na stozku jak narazie aoma
Porownanie gt20 z oryg afnowska turbinka
Reszta fotek wkrotce
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2009 08:24 przez Furia, łącznie zmieniany 19 razy.
ogolnie to jest tak ze ten golf to jest XX JAHRE widze po pasach i pamietam z ogloszenia na allegro i jak widzialem je na allegro to sie dziwilem ze nikt go nei kupil ale rzecz ujmujac dobry zakup tylko nie zrob z niego jakiegos zlomu bo juz jest w bardzo dobrym stanie
>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=684737#684737 << moje byle autko... duchem z VW cialem z T...japonią:)
Co do lamp to mi nie paruja. Mialem je w poprzednim golfie 1z i spisywaly sie swietnie. Lampa nie pekla po dlugiej podrozy do niemczech gdzie bylo do przejechania 1100km na swiatlach w jedna strone. Wiec postanowilem je zalozyc w tym poniewaz pasuja moim zdaniem
Co do znaczka to myslalem nad wrzuceniem grilla bez znaczka i pomalowaniu. Malo to nawet mam taki grill w garazu. Wystarczy tylko oddac do lakiernika, ale jak narazie ten przod mi sie jeszcze nie znudzil wiec zostawiam
Rozmawiajac z kolesiem co go sprzedawal to mowil ze nie poszedl bo nie mial klimy. Mi akurat taki odpowiada Tak to 20 jahre, czerwone pasy, obszyte skora itp :]
Co do znaczka to myslalem nad wrzuceniem grilla bez znaczka i pomalowaniu. Malo to nawet mam taki grill w garazu. Wystarczy tylko oddac do lakiernika, ale jak narazie ten przod mi sie jeszcze nie znudzil wiec zostawiam
Rozmawiajac z kolesiem co go sprzedawal to mowil ze nie poszedl bo nie mial klimy. Mi akurat taki odpowiada Tak to 20 jahre, czerwone pasy, obszyte skora itp :]
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt: