[MK2] GTD JR MultiMediaGERMAN by Gluters

Moderator: G0 Karcio

Awatar użytkownika
Gluters
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 179
Rejestracja: wt mar 27, 2007 23:31
Lokalizacja: PZL Zakrzewo Złotów
Kontakt:

Post autor: Gluters » pt cze 11, 2010 18:02

Przygotowania do swapa trwają. Wiązka pomiędzy silnikiem a licznikiem i immobiliserem rozgryziona w 70%. Chyba nie będzie tak żle. Wystarczy wpiąć się odpowiednimi kolorami w oryginalną skrzynkę bezpieczników. Reszta to układ samodiagnozy w liczniku A6-tki. postaram się też podłączyć :) Wiązka silnika z komputerem praktycznie mnie nie interesuje.
Obrazek
Wymiana pasków, wężyków itp. silnik czeka na k04 które będzie w poniedziałek
Obrazek
Niepotrzebne graty z A6. Trzeba wystawić na Allegro
Obrazek
Golfik zrobiony, dzisiaj przeszedł przegląd bez najmniejszych problemów. Uporządkowana konsola środkowa z DVD JVC, procesorem Alpine, monitorem i Climatronikiem
Obrazek
Z zewnątrz Golf ukończony w 100%. Teraz utrzymać go w takim stanie
Obrazek
Obrazek
Doszedł kondensator 1.5F
Obrazek
Fotka dla Abramsa, on wie o co chodzi :chytry:
Obrazek
Szyberdach śmiga aż miło, ale obudowa jeszcze nie gotowa.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony pt cze 11, 2010 18:12 przez Gluters, łącznie zmieniany 2 razy.


[img]http://images47.fotosik.pl/309/a704d3a87033e392.jpg[/img]
GULF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=195

Awatar użytkownika
Adrianao8
Kombinator
Kombinator
Posty: 1670
Rejestracja: ndz lut 21, 2010 12:24
Lokalizacja: VW GRUPA CHOJNICE
Kontakt:

Post autor: Adrianao8 » pt cze 11, 2010 18:33

Ja pitole, mega projekt kolego, widać ile pracy w niego włożyłeś, super wygląd i jakie mody no no

Naprawdę jestem pod wrażeniem



Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Posty: 1787
Rejestracja: śr lip 11, 2007 10:52
Lokalizacja: TBU
Kontakt:

Post autor: Xabingo » pt cze 11, 2010 21:11

Gluters, dzieje się. A silniczek świetny będzie, tylko świetnie by było jak byś zostawił fabryczne zegary, bo inne w MK2 są fuuuu...


MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Posty: 1198
Rejestracja: śr gru 27, 2006 13:46
Lokalizacja: Trzebinia/Płoki
Kontakt:

Post autor: abrams » pt cze 11, 2010 21:40

Gluters pisze:Fotka dla Abramsa, on wie o co chodzi :chytry:
Hm.... zaciski masz z MK4 ? a wężyki do nich ??

Dzieki za fotke

Teraz pomóż rozgryść climatronika :P

BTW owocnych działań :)


Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

Awatar użytkownika
golfiarz1
Forum Master
Forum Master
Posty: 1293
Rejestracja: sob wrz 16, 2006 20:02
Lokalizacja: Niemce

Post autor: golfiarz1 » pt cze 11, 2010 21:57

ladnie sie dzieje coraz wiecej bajerow jaki elektryk potobie cos ogarnie ja swoim ten juz nigdzie do elektryka niepojade bo tylko ja znam te patenty co zrobilem u siebie


mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7

Awatar użytkownika
Jeżu
VW Baron
VW Baron
Posty: 3391
Rejestracja: wt sie 05, 2008 14:35
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Kontakt:

Post autor: Jeżu » sob cze 12, 2010 00:14

Gluters, zdesing pomalowałeś teraz o wiele ładniej wygloda jezcze halogeniki mu daj w zdesing i bedzie gites :chytry:


Był Mk2 1,3 GT
Był JazzBlue 1,6 SR mk4 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=437292" onclick="window.open(this.href);return false;
Był Passat 3BG Black Magic 1,9 TDi
Był vw Golf 4 cabrio 1.8 GT
Był Audi A6 c5 1.9 Tdi AVG
Jest vw tiguan 2.0 tdi 140 4 motion
Jest a4 b6 cabrio 1.8T BFB

Awatar użytkownika
Gluters
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 179
Rejestracja: wt mar 27, 2007 23:31
Lokalizacja: PZL Zakrzewo Złotów
Kontakt:

Post autor: Gluters » pn cze 14, 2010 21:19

Teraz pomóż rozgryść climatronika
Szukaj kompletnej nagrzewnicy z wiązką. Wyjdzie duużo taniej. Za samego "jeżyka" liczą sobie po 100 zł, gdzie kupiłem całą nagrzewnice z wiązką za 250 zł !!!. Szukaj wersjii bez CAN, czyli przed 2001 rokiem. Są 2 rodzaje sterownika w deske; długi bez CAN (tego szukaj) i mały z tym dziadostwem. Ja niestety kupiłem ten nowszy i musiałem przeprogramować sterownik. a co do elektryki... jak masz kompletną wiązkę to wystarczy podłączyć 3 kabelki :)

Diesel to jest to! Ostatnio zalałem Golfa za 100 zł i ruszyłem w długą trasę. Zrobiłem na tym paliwie 500 km. 4,5 w trasie 8)


[img]http://images47.fotosik.pl/309/a704d3a87033e392.jpg[/img]
GULF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=195

Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Posty: 1198
Rejestracja: śr gru 27, 2006 13:46
Lokalizacja: Trzebinia/Płoki
Kontakt:

Post autor: abrams » pn cze 14, 2010 21:23

mam climatronic z paska B3 93 rok .... tylko nie mogę dojść do ładu gdzie co podłączyć :D


Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

Awatar użytkownika
Gluters
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 179
Rejestracja: wt mar 27, 2007 23:31
Lokalizacja: PZL Zakrzewo Złotów
Kontakt:

Post autor: Gluters » pn cze 14, 2010 21:29

Kilka nowycz gratów. Znalazłem na złomie sprawny IC od TDI, obok oryginalny od 1.8T z czujnikiem doładowania. Ten od 1.8T raczej wyląduje w Golfie, a do Corrado poszukam większego i tylko zostawie ten czujnik.
Obrazek
A6 i passat mają mniejszą miskę (3,5 L) więc wymieniam na większą. Tym bardziej, że moja ma małe pęknięcie.
Obrazek
Elektryka prawie ogarnięta. Licznik pracuje podłączony do zasilacza, Immobiliser działa jak należy (gaśnie kontrolka z kluczykiem).
Turbawki jeszcze nie przysłali :/


[img]http://images47.fotosik.pl/309/a704d3a87033e392.jpg[/img]
GULF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=195

Awatar użytkownika
Gluters
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 179
Rejestracja: wt mar 27, 2007 23:31
Lokalizacja: PZL Zakrzewo Złotów
Kontakt:

Post autor: Gluters » pn cze 14, 2010 21:32

mam climatronic z paska B3 93 rok .... tylko nie mogę dojść do ładu gdzie co podłączyć
Jak znajde to prześle schematy


[img]http://images47.fotosik.pl/309/a704d3a87033e392.jpg[/img]
GULF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=195

ukiloki
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 207
Rejestracja: wt sty 29, 2008 00:05
Lokalizacja: łódź
Kontakt:

Post autor: ukiloki » sob cze 19, 2010 08:35

abrams pisze:mam climatronic z paska B3 93 rok .... tylko nie mogę dojść do ładu gdzie co podłączyć :D
poczytaj ten watek



Awatar użytkownika
Gluters
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 179
Rejestracja: wt mar 27, 2007 23:31
Lokalizacja: PZL Zakrzewo Złotów
Kontakt:

Post autor: Gluters » ndz cze 27, 2010 19:15

Silnik włóżony, ale tylko aby spasować łapy.
Obrazek
Elektryka rozgryziona w 100%. wystarczy wszystko podpiąć. Założe się że itak będą niespodzianki.
Obrazek
Komora silnika dokładnie umyta. Niestety jest kilka zadrapań i zastanawiam się nad jej polakierowaniem...
Obrazek
Wypiaskowana i polakierowana skrzynia, łapy i kilka drobiazgów. Wymienione paski, napinacze, uszczelniona miska. Nie wkładam silnika, bo czekam na kolektor wydechowy. Na ori kolektorze od A6 turbo wadzi o łapę silnika :crazy:
Obrazek
Swapa ogarne jakoś na początku września. Nie śpiesze się, ma być dokładnie i estetycznie.
Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz cze 27, 2010 19:17 przez Gluters, łącznie zmieniany 1 raz.


[img]http://images47.fotosik.pl/309/a704d3a87033e392.jpg[/img]
GULF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=195

Awatar użytkownika
Dioda83
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 702
Rejestracja: pn mar 14, 2005 13:31
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Dioda83 » wt lip 13, 2010 11:20

Powiem, krótki i zwięźle... SZACUNEK :bajer:


SPRZEDAJĘ
Mój Mk2
Obrazek
www.wsercupolska.org

Awatar użytkownika
Gluters
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 179
Rejestracja: wt mar 27, 2007 23:31
Lokalizacja: PZL Zakrzewo Złotów
Kontakt:

[MK2] GTD JR MultiMediaGERMAN by Gluters

Post autor: Gluters » wt sie 03, 2010 14:28

Sprzęt odpalił! Zostało mi kilka drobiazgów, kasacja błędów i soft przy pomocy KWP 2000+
Obrazek
Aby wsadzić silnik wzdłużny poprzecznie musiałem: opuścić belkę o 7 cm na dystansach, pospawać łapę pod skrzynie od zera i przesunąć chłodnicę o 10 cm do przodu. Dla spostrzegawczych: silnik stoi na 4 łapach :hmm:
Obrazek
Pospawany od zera downpipe bez kataryny. Przy turbinie mam 3 cale, dalej 2,2
Obrazek
Obrazek
Licznik na miejscu, elektryka ogarnięta bez problemu. Jeszcze tylko MFA pod pełen FIS.
Obrazek
Komplet rur i kolanek. Dolot spawany własnoręcznie; ori kolanko dławi turbinkę na niskich obrotach.
Obrazek
Obrazek
Aluminiowy IC o rdzeniu 50x30x6.
Obrazek


[img]http://images47.fotosik.pl/309/a704d3a87033e392.jpg[/img]
GULF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=195

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze auta - Projekty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości