RP na silnik z audi s2 2.2 V5 T
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- maxgt
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk4 2.8 4m, lupo
- Silnik: BDE
- Kontakt:
RP na silnik z audi s2 2.2 V5 T
RP na silnik z audi s2 2.2 V5 T czy ktoś sie do tego przymierzał??, pytanie zadadnicze jaka skrzynie podpasować , to że problemów będzie sporo to wiem, na co uważać, może ktos już coś takiego w mkII ma??
Silnik za długi o jeden gar. Zawsze będziesz miał z nim kłopoty. Silnik musisz umieścić wzdłużnie, bo o umieszczeniu poprzecznie możesz zapomnieć. Skrzynia o ile to wpakujesz musi zostać z audi. Najpierw jednak radzę pomierzyć silnik ze skrzynią i komore w MK2. Może być tak, że półosie będą w podłodze lub przednich błotnikach. Radzę również zapomnieć i myśleć o czymś co ma 4 gary lub 6 o małym rozwidleniu.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: RP na silnik z audi s2 2.2 V5 T
chyba 20V nie 5vmaxgt pisze:RP na silnik z audi s2 2.2 V5 T czy ktoś sie do tego przymierzał??, pytanie zadadnicze jaka skrzynie podpasować , to że problemów będzie sporo to wiem, na co uważać, może ktos już coś takiego w mkII ma??
a co do MKII 2.2T mają goście na Litwie, z tyłi zamontowane
www.222.lt
www.vrservice.pl
- maxgt
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
chodzi o 5 garów,Borys pisze:chyba 20V nie 5v
wejśc wejdzie ale bedzie trzeba podłużnice ciąć, a jeżeli chodzi o cos wiekszego po znalazłem na włoskich stronach mkI z V8-semką 4.0, co do skrzyni to wolał bym alby niemieś półosiek pod nogami , biore też taką ewentualność jak nawiercanie bloku aby podpasować inną kaste,TAZ pisze:Najpierw jednak radzę pomierzyć silnik ze skrzynią i komore w MK2. Może być tak, że półosie będą w podłodze lub przednich błotnikach. Radzę również zapomnieć i myśleć o czymś co ma 4 gary lub 6 o małym rozwidleniu.
- maxgt
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
powiadasz , obejdzie sie bez wiercenia w bloku?? jakiś dokładny rocznik tej 850 2,5tdi czy bez większej różnicy??voj2s pisze:eh... wchodzi poprzecznie tylko skrzynie z volvo 850 2.5TDI trzeba zapiac i i wszystko sie miesci ( volvo 850 to silnik 2.5 taki jak w starym A6 tylko poprzecznie dlatego skrzynia pasuje idealnie bo blizniecze bloki z 2.2 20VT)
pytanko czy obejdzie sie ten silnik bez zegarów, nie ma szyny kan w s2 , z tego co się orientowałem to niema, ale pewnien niejestem na 100%-dlatego pytam
[ Dodano: Pią Kwi 27, 2007 17:27 ]
co jest panowie i panie wszyscy jestescie tak sceptycznie do tego nastawieni ze nikt nie poradzi??ja i tak dopne swego, z wasza pomocą czy bez niej, tylko w czasie mi sie to moze przeciągnąć