zmiana silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
zmiana silnika
witam koledzy mam pytanko ,czy morzna wsadzić jakiś inny silnik tdi do mk3 bez jakis ogromnych modyfikacji np.passat albo golf 130 KM albo cos innego czy ktos z was to robił albo słyszał o czymś takim z góry dziękuje
da się. jeśli już masz 1.9 tdi pod maską, to mechanicznie nie będzie to trudne, bo wszystkie 1.9 tdi mają taką samą konstrukcję. różnią się tylko bebechami, ale to przecież nie wpływa na mozliwości swapu, tylko na moc.gwóźdź pisze:witam koledzy mam pytanko ,czy morzna wsadzić jakiś inny silnik tdi do mk3 bez jakis ogromnych modyfikacji np.passat albo golf 130 KM albo cos innego czy ktos z was to robił albo słyszał o czymś takim z góry dziękuje
[ Dodano: Sro Mar 28, 2007 18:44 ]
btw - wsadź tam 1.9tdi z passata B6 - wersję 150KM :d wtedy to dopiero będzie latało
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
passat B5 i B6 to właściwie to samo, tylko trochę się różnią stylistycznie... a jak je zwał, tak zwał. skrzynia ta, co masz teraz spokojnie będzie pasować. nie wiem tylko, czy wytrzyma o tyle większą moc. jak już pisałem - to właściwie ten sam silnik, wszystkie wymiary, mocowania itp są te same.
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
-
- Nowicjusz
luknij tutaj swapgwóźdź pisze:a pułosie terz od mojego bendom pasować ,a tak woguje oprucz silnika i elektryki to co tam jeszcze wyciągnoć z tego paska np. łapy itp wiesz morze. chciałbym wiedzieć bo bym kupił wszystko od jednego kolesia to by mnie taniej wszło