zwiekszenie mocy samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
zwiekszenie mocy samochodu
witam
jestem nowy na forum. Jak w temacie. mam pytanie mam vw golfa 1.8 90r ladnie chodzi ładnie wyglada na alu 15". co zrobic by zwiększyc moc w nie duzym nakladzie finansowym?
dzieki za pomoc
pzdr
jestem nowy na forum. Jak w temacie. mam pytanie mam vw golfa 1.8 90r ladnie chodzi ładnie wyglada na alu 15". co zrobic by zwiększyc moc w nie duzym nakladzie finansowym?
dzieki za pomoc
pzdr
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Witaj!
Po pierwsze to trzeba znalezc temat podwieszony na forum w dziale SPEED pod tytułem "Zwiększenie mocy silnika można zrealizować przez:" a pozwoli Ci to uniknąć zadawania głupic pytan a takze takic bardzo mało sprecyzowanych...
Ale ze jestes nowy to ci dam linka pozdro
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=79273
[ Dodano: Sob Mar 24, 2007 18:17 ]
polecam tze to http://www.chojnacki.com.pl/filozofia.php
[ Dodano: Sob Mar 24, 2007 18:21 ]
byc moze ostudzi to nieco twoj zapal ale powiem Ci ze jak nie wsadzisz w motor polowy wartosci przecietnego mk2 to nie odczujesz przyrostu w sposób znaczący, a zatem w wiekszosci przypadków najlepszym wyjsciem jest kupienie drugiego motoru i zeswapowanie...ale to nie sa "nieduze nakłady finansowe" :/
poza tym co ty masz za motor? podaj symbol bo 1.8 bylo z 50 rodzajów...najlepiej jakbys mial KRa albo PLa to wyjsciwo masz porzadna moc juz....
Po pierwsze to trzeba znalezc temat podwieszony na forum w dziale SPEED pod tytułem "Zwiększenie mocy silnika można zrealizować przez:" a pozwoli Ci to uniknąć zadawania głupic pytan a takze takic bardzo mało sprecyzowanych...
[ Dodano: Sob Mar 24, 2007 18:17 ]
polecam tze to http://www.chojnacki.com.pl/filozofia.php
[ Dodano: Sob Mar 24, 2007 18:21 ]
byc moze ostudzi to nieco twoj zapal ale powiem Ci ze jak nie wsadzisz w motor polowy wartosci przecietnego mk2 to nie odczujesz przyrostu w sposób znaczący, a zatem w wiekszosci przypadków najlepszym wyjsciem jest kupienie drugiego motoru i zeswapowanie...ale to nie sa "nieduze nakłady finansowe" :/
poza tym co ty masz za motor? podaj symbol bo 1.8 bylo z 50 rodzajów...najlepiej jakbys mial KRa albo PLa to wyjsciwo masz porzadna moc juz....
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tylko 17sas_gti pisze: podaj symbol bo 1.8 bylo z 50 rodzajów...
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
daj se spokój z takimi bajerami... to jest golf a nie jakiś street racingowy japoniec... a jak się to robi? mozna kupić, montaż jest prostu. można też zrobić samemy, nie taka trudna sprawa - generalnie zasada działania takiego czegoś opiera się na podawaniu paliwa gdzieś w okolicach końca układu wydechowego (najlepiej do samej końcówki ostatniego tłumika) i doprowadzeniu go w jakiś sposób do zapłonu - jakiś żarnik albo świeca zapłonowa wspawana/wkręcona w tym miejscu zaraz za dolotem paliwa do wydechu. podłączyć to odpowiednio i śmiagać. i robić sobie obciach na wiosce.arturman pisze:ale chodzi mi jeszcze zeby ognie z wydechu szły. nie wiem jak to sie nazywa "flame kit" czy cos kolo tego. gdzie mozna kupic? no i montaz
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
troche nie bardzo ten temat bo nic tam nie ma a TAZ napisal zeby nie zadawac tam pytan wiec ??????
Witaj!
pozatym nie ma glupich pytan sa tylko glupie odpowiedzi
No to ja wskrzesze temat. Właśnie od czego zacząć modyfikacje przy MK2 1.8 GX. Wtrysk wielopunkt oczywiście. Czy jest możliwość założenia G60-tki przy zmianie głowicy i kolektora ssącego? Bo taki mit ostatnio słyszałem. A jak nie G60 to co może trochę ożywić "Bandziora" ???
Tylko proszę nie mówcie nic o szukajce... Kopie forum już ładny czas, a tak na prawdę nie ma nic konkretnego na temat GX'a...
Tylko proszę nie mówcie nic o szukajce... Kopie forum już ładny czas, a tak na prawdę nie ma nic konkretnego na temat GX'a...
Ostatnio zmieniony śr lip 21, 2010 08:13 przez leppor, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój kolega, dawno, dawno temu zaturbił GX, efekt: jechało prawie jak G60, spalanie też podobne ale silnik miał ciągłą tendencje do gotowania oliwyleppor pisze:No to ja wskrzesze temat. Właśnie od czego zacząć modyfikacje przy MK2 1.8 GX. Wtrysk wielopunkt oczywiście. Czy jest możliwość założenia G60-tki przy zmianie głowicy i kolektora ssącego? Bo taki mit ostatnio słyszałem. A jak nie G60 to co może trochę ożywić "Bandziora" ???