Turbo z AFNa w AAZ?

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Apsik
Powered by G60
Powered by G60
Kontakt:

Post autor: Apsik » sob mar 24, 2007 00:11

SouleR pisze:Apsik mierzyles tego swojego na rolkach?
Tu jest kilka problemów ....
1 - w poniedziałek jadę do serwisu BOSCH ustawić kąt wtrysku, bo coś nierówno pracuje maszyna (kolesiom zaznacze że wara od pompy i dawki :) )
2 - węże z IC mam nieszczelne i już zakupiłem solidne ... ale dziś cały dzień lało i nie zrobiłem tego

Zakładam że w poniedziałek późnym popołudniem pompa bedzie po modach (vwdiesel.net) i wastegate odpowiednio doregulowany (wskaźnik AutoMeter dopiero idzie zza oceanu, wiec z G60 trza bedzie pożyczyć).
Na rolki to wjade po świętach jak sie ugadam z GTO.
SouleR pisze:ło matko, ale nie trzeba wcale dawac innej turbiny do aaz jesli nawet tej nie ruszyles
Moja KKK była DEAD, a komplecik z 1Z: Garret zdrowy i suchy z kolektorami za 400zł ... nie zmieniałbyś?? [ta akcja rozwiązała 2 problemy: regenerację KKK i wlot do kolektora ssącego po prawej stronie]

It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » sob mar 24, 2007 10:46

a nie, jesli miales padniete to zmiana jak najbardziej oplacalna, bo za sama turbine w gliwicach wolaja 800zl. autor tematu nic nie pisal o swojej dmuchawie, a fabryki tez nie ruszyl, wiec narazie sensu nie ma w zmianie, bo moze jego jest w stanie idealnym. Apsik jesli chodzi o twoj bolid to ja wszystkie zmiany rozumie i popieram :bigok:

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo

Awatar użytkownika
Bartek84
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Golf Mk7 GTI
Kontakt:

Post autor: Bartek84 » sob mar 24, 2007 11:13

Szczerze to nie wiem jaką mam turbawkę ale idzie od niej wężyk do pompy. Z tego co wyczytałem z innych postów to najlepsze turbo w AAZ?. Dmucha na 0,65bar. Przed małym remontem silnika była lekko zapocona, teraz juz jest sucho. Może pokręcę nią jak założę boost pin, który będzie własnej produkcji :bigok: Jeśli będzie chulał otwieram sprzedaż na forum :hmm:

Mk7 GTI Stage 2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”